Ha Giang top 10 bezienswaardigheden en wat te doen

Heb je het over bezienswaardigheden in Ha Giang, dan heb je het eigenlijk over de hele provincie die één grote bezienswaardigheid is. Je vind er de meest indrukwekkende bergen in Vietnam, indrukwekkende rijstterrassen, authentieke dorpjes van bergstammen en lokale vee markten. Lees snel verder wat te doen in Ha Giang, om deze geweldige regio te ontdekken.

1. Ha Giang Loop

per motor over de Ha Giang motorloop

Het leukste, mooiste en gaafste wat je kunt doen in deze provincie is de Ha Giang loop. Niet zo zeer één bezienswaardigheid, maar meerdere bezienswaardigheden bezoek je in deze loop. De meest indrukwekkende zijn de Ma Pi Leng Pass, Quan Ba Pass en Dong Van Geopark. Je kunt deze loop zelf doen door een motor te huren in Ha Giang stad of je kunt achterop de motor bij een easy rider.

2. Hoang Su Phi

Nam Ty Hoang Su Phi

Hoang Su Phi behoort tot de regio’s met de mooiste rijstvelden van Vietnam. Het is ook de minst bezochte regio in Ha Giang, met name omdat het moeilijk bereikbaar is. Wanneer je naar Hoang Su Phi reist, zul je onder de indruk zijn van de ongerepte schoonheid van de wilde bergen en de gigantische rijstterrassen. Maar ook de authentieke tradities en cultuur van de lokale etnische minderheidsgroepen die onaangetast is door toerisme is één van de hoogtepunten.

3. Khau Vai Love Market

Khau Vai love market

De Khau Vai Love Market in Ha Giang, of liefdesmarkt, is één van de meeste unieke markten in Vietnam. Deze markt is ook maar één keer per jaar rond april. De mensen die hier komen verkopen of kopen geen goederen. In plaats daarvan is het de datingsite voor ex-geliefden die verliefd werden maar geen huwelijk konden hebben. Eén keer per jaar komen deze ex-geliefde dus bij elkaar om met elkaar te praten. De jongere generatie gebruikt het ook om een nieuwe liefde te vinden. Alle etnische minderheden trekken hun beste kleding aan voor de markt.

4. Lokale markten

Meo Vac zondagsmarkt in Ha Giang

Eén van de beste plekken waar je kunt leren over lokale culturen van etnische minderheden is bij een bezoek aan een markt. Op deze markten in Ha Giang komen mensen samen in hun traditionele kleding om te kopen, verkopen en sociale contacten bij te werken. De Meo Vac zondagsmarkt is de grootste markt in de regio, maar andere aanbevolen markten zijn Dong Van markt en Sa Phin markt.

5. Chieu Lau Thi Mountain

Chieu Lau Thi in Ha Giang

De Chieu Lau Thi Mountain is de derde hoogste bergen in Vietnam en de tweena hoogste berg in Ha Giang, na Tay Con Linh. In tegenstelling tot Fansipan is er hier geen kabelbaan die je eenvoudig omhoog brengt. De klim is zwaar en vermoeiend, maar je wordt beloond met een prachtig uitzicht. Er komen bijna geen toeristen, maar als je van plan bent om deze berg te beklimmen is het is aanbevolen om met een gids te gaan.

6. Lung Cu

Lung Cu flag tower

Lan Cu is één van de bekendste bezienswaardigheden in Ha Giang en kun je prima combineren met de Ha Giang loop. De Lan Cu vlaggenmast staat op Dragon Mountain (Long Son), in het meest noordelijke puntje van Vietnam, een paar kilometer van de grens van China. Vanaf de berg heb je uitzicht over de rijstvelden, lokale dorpjes van etnische minderheden en aan de andere kant kun je China zien.

7. Hmong Kings’ Palace

Hmong Kings' Palace in Ha giang

Grote delen van de provincie Ha Giang werden gedomineerd door de Hmong-stam na hun aankomst uit China eeuwen geleden. In 1902 bouwden Chinese handelaars, met instemming van de Franse koloniale heersers, een houten paleis. Twee Hmong-koningen regeerden vanaf hier. Het paleis is gebouwd als een traditioneel Chinees herenhuis op de binnenplaats met vier vleugels van twee verdiepingen.

8. Noong lake

Noong meer in Ha Giang

Ongeveer 15 km rijden door bossen en langs terrasvormige velden en dorpjes van de Tay-, Mong- en Dao-bevolking kom je aan in Noong Lake dat rond de voet van Noong Mountain ligt. Bij een bezoek aan het meer kun je niet alleen genieten van de wilde natuur, maar ook kun je meer leren over de gebruiken, cultuur en het dagelijkse leven van de etnische groepen van de Tay, Mong en Dao.

9. Nho Que rivier

Ma Pi Leng Pass in Dong Van Geopark

Er zijn epische uitzichten vanaf de Ma Pi Leng pas over de Nho Que rivier. Op een paarplekken kun je ook via zigzaggende wegen naar beneden rijden naar de oever van de rivier. Hier kan je een boottocht maken of zelfs kajakken.

10. Trekking door dorpjes

trekking in Ha Giang

Als laatste in de top 10 bezienswaardigheden in Ha Giang en wat te doen zijn het verkennen van de lokale dorpjes. Met deze lokale dorpjes, bossen en bergen met geweldig uitzicht, is Ha Giang een hele mooie plek voor een trekking. Je zult weinig tot geen andere toeristen tegenkomen. Een leuke trekking is die naar Khuoi My village op Tay Con Linh Peak van Thon Ta. Als je in de ochtend begint, ben je er rond de middag en heb je genoeg homestays om uit te kiezen voor lunch.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update