Hue top 10 bezienswaardigheden en wat te doen

De beste bezienswaardigheden in Hue zijn de overblijfselen van koninklijke graftombes en sierlijke pagodes, waarvan de meeste gemakkelijk te voet of met de fiets te bereiken zijn. Ooit de hoofdstad van Vietnam tussen 1802 en 1945, werd Hue geregeerd door keizers. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de culturele geschiedenis van Vietnam, is Hue een goudmijn van tombes, pagodes, kastelen en ruïnes. De overgrote meerderheid van deze oude gebouwen kijkt uit over de uitgestrekte Parfumrivier en is er door de jaren heen in geslaagd gewelddadige oorlogen te overleven, wat ertoe leidde dat UNESCO ze op de lijst van Werelderfgoed heeft geplaatst.

1. Hue Imperial City

Hue Imperial City

In de keizerlijke stad, ook wel de Citadel genoemd, kun je beginnen met bezienswaardigheden in Hue bekijken. Je vind hier namelijk de Verboden Paarse Stad, tientallen koninklijke graftombes, pagodes, tempels, koninklijke vertrekken, een bibliotheek en een museum. Deze keizerlijke stad is een ommuurde stad waar de keizers van Vietnam leefden. Het is beschadigd door oorlogen maar de restauratie zijn aan de gang.

2. Lang Co beach

Lang Co beach, Hue strand in Vietnam

Lang Co Beach is één van de mooiste stranden van Vietnam. Je kunt een bezoek aan dit strand combineren met je de reis van Hoi An naar Hue, waar je langs de kust rijd over de Hai Van Pass. Het strand is 10 kilometer lang met palmbomen, helder water en een aantal goede resorts.

3. Tombes en tempels

Hue graf tombe

Niet alleen binnenin de keizerlijke stad in Hue vind je tombes en tempels, maar ook daarbuiten. De bekendste en meest indrukwekkende zijn de Minh Mang Tomb, Tu Duc Tomb, Hon Chen Temple en de The To Mieu Tempel.

4. Hai Van Pass

Hai Van Pass piek

Hai Van Pass ligt op de route van Hue naar Da Nang en Hoi An en is een bergweg die je langs de kustlijn neemt. De uitzichten zijn spectaculair, en dit is een route die ongelooflijk populair is bij mensen die per motor in de omgeving reizen. Het is een van de beste dingen om te doen in Hue en het is ongelooflijk populair vanwege zijn ongelooflijke uitzicht op de kust. Combineer je bezoek aan deze bergpas met een verkoelende dip in de Elephant Springs.

5. Bach Ma National Park

Bach Ma National Park

Bach Ma National Park is een oud Frans heuvelstation dat zich uitstrekt over zo’n 40.000 hectare en biedt geweldige wandelpaden, vervallen Franse villa’s, watervallen, een camping en veel wilde dieren. Het is de een van de meest verbluffende uitgestrekte jungle wandelingen en bergketens in centraal Vietnam en het is gemakkelijk bereikbaar. Het ligt halverwege tussen Da Nang en Hue met goedkope toeristenbussen die pendelen.

6. Dong Ba markt

Dong Ba markt in Hue

Dong Ba-markt is de grootste markt in Centraal-Vietnam en is de perfecte plek om het lokale leven te zien. Op de markt vind je groot aanbod aan spullen die variëren van sieraden tot eten, typische souvenirs en meer. Er zijn food courts waar je kunt lunchen.

7. Parfum rivier

Parfum rivier Hue

De parfumrivier loopt door het midden van Hue en kan een ontspannen onderbreking zijn van het stadsleven. Een aantal van de bezienswaardigheden in Hue zoals, tempels en lokale dorpjes liggen langs de Parfumrivier. Boottochten, waterfietsen en dinercruises zijn beschikbaar waarmee je over de rivier gaat en deze bezienswaardigheden in Hue kunt verkennen. Of maak ‘s nachts gewoon een wandeling langs de rivier om winkeltjes met lantaarns te zien.

8. Fietsen

fietsen in Hue Vietnam

Hue is een goede stad om te fietsen, doordat er weinig verkeer is vergeleken met andere grote steden in Vietnam en met minder gehaaste mensen. Veel reizigers kiezen er voor om fietsen te huren en langs de parfum rivier te fietsen en verschillende bezienswaardigheden in Hue te bezoekens, zoals de tempels, pagodes en tombes. Sommige hotels hebben gratis fietsen te leen en anders kun je goedkoop ergens een fiets huren.

9. DMZ

DMZ Hue

De Vietnam oorlog heeft diepe littekens achtergelaten en iedereen kent wel een aantal verhalen. Maar als je echt meer van de gruwelijkheden van de oorlog wilt leren kun je de DMZ bij Hue bezoeken. In deze gedemoraliseerde zone vind je de Hien Luong Bridge, wat de grens tussen noord en zuid Vietnam was. Er is een verlaten amerikaanse legerbasis, Khe Sanh Combat Base, waar je tanks, helikopters en vliegtuigen kunt zien. Je hebt ook Vinh Moc Tunnels, een ondergronds tunnelsysteem die werd gebruikt door een compleet door om te schuilen voor de bommenregen. Je kunt de DMZ het beste bezoeken met een dagtrip vanuit Hue.

10. Hue verlaten waterpark

verlaten waterpark in Hue

Fotografie-liefhebbers en ontdekkingsreizigers zullen hier naartoe willen gaan. Ho Thuy Tien is een klein meer dat met verlaten waterpark. Het werd verlaten in 2004, maar je kunt er nog steeds naar binnen, ook al wordt bij sommige mensen de toegang geweigerd. Het is vrij uniek met een grote draak rond een koepelvorm die vroeger een aquarium was. Je kunt rondkijken en de glazen tunnel verkennen waar ooit vissen en krokodillen zaten en een aantal echt coole urban foto’s maken.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update