Mai Chau top 10 bezienswaardigheden en wat te doen

Drie uur rijden vanaf Hanoi transformeert het landschap van overvolle rijtjeshuizen naar wijd open rijstvelden, karstbergen en schilderachtige hout- en bamboe dorpen. Mai Chau is een landelijke vallei met torenhoge kliffen, een unieke cultuur en een ontspannen atmosfeer. Breng hier een paar dagen door, en je zult vergeten in welke eeuw je leeft. Er zijn niet veel bezienswaardigheden in Mai Chau, maar er is genoeg te doen!

1. Pu Luong Nature Reserve

Pu Luong off the beaten track in Vietnam

Pu Luong Nature Reserve is niet alleen een top bezienswaardigheid in Mai Chau, maar ook één van de grootste must-do’s in Vietnam. In dit prachtige landschap vind je hele mooie rijstterrassen die worden ondergedompeld door met bamboe gemaakte waterraden. Er zijn lokale dorpjes van etnisch minderheden waar je kunt zien hoe zij leven. Pu long is een van de verborgen juwelen van Vietnam.

2. Thung Khe pass

Thung Khe pass in Mai Chau

Wanneer je de bus vanuit Hanoi neemt, rijd je al een stuk over de Thung Khe Pass. Vanaf deze bergpas heb je geweldig uitzicht over de Mai Chau vallei. Je kunt zelf een scooter huren en over deze pass heen rijden, maar wees heel voorzichtig hier.

4. Fietsen door de vallei

fietsen in Mai Chau

Mai Chau heeft een prachtige landschap met rijstvelden in een bergachtige setting met lokale dorpjes van etnische minderheden. De vlakke vallei kun je het best verkennen op de fiets. Terwijl je fietst over de wegen van Mai Chau verandert het landschap. Je kunt met een gids gaan of zelf fietsen huren bij jouw hotel of homestay. Vaak zijn deze gratis of tegen een kleine vergoeding.

5. Dorpjes verkennen

Mai Chau dorpjes

Met paalwoningen en weelderige, groene rijstvelden, zijn Ban Lac en Pom Coong schilderachtige en serene, etnische Thaise dorpjes met erg gastvrije inwoners. Overdag zie je de lokale bevolking aan het werk op het land en vee verplaatsen. ‘s Avonds wordt je uitgenodigd om te ontspannen en te genieten van traditionele alcoholische drank en deel te nemen aan traditionele liederen en dansen van de Thaise etniciteit.

6. Klimmen

Klimmen in Mai Chau

De meest sportieve activiteit die je kunt doen in Mau Chau is rotsklimmen. Klim omhoog om een prachtig zicht te hebben over de Mai Chau vallei. Er zijn meerdere mogelijke routes voor het rotsklimmen om uit te kiezen, voor iedereen wat, ongeacht leeftijd, atletisch vermogen of ervaringsniveau.

7. Verblijven in een homestay

homestay in Mai Chau

Eén van de leukste dingen die je kunt doen in Mai Chau is verblijven in een homestay van een lokale etnische minderheid. Je leert hier meer van hun cultuur en tradities. Je kunt homestays vinden in een van de twee grootste dorpen in Mai Chau; Poom Coong en Lac. De huizen hier worden meestal gebouwd op palen. Het leven is simpel: je wordt wakker met het geluid van hanen die kraaien en boeren die gaan werken, je slaapt op een matras die op de krakende bamboe vloer ligt en je brengt je avonden door met het drinken van de lokale wijn en het kijken naar een culturele show.

8. Go Lao Waterfall

Go Lao waterval Mai Chau

Eén van de mooiste bezienswaardigheden in Mai Chau is de Go Lao waterval. Ongeveer 20 meter hoog en gelegen in een mooie setting. Nadat je de onverharde trap bent afgedaald sta je naast de waterval. In het droge seizoen is er weinig water, maar kun je een dip nemen in het koele water.

9. Verken de grotten van Mai Chau

Mo Luong grot Mai Chau

De vorm van de bergen van Mai Chau zijn afkomstig van kalksteenbodems van karst, dezelfde soort geologische formaties die Ha Long Bay hebben gecreëerd. Waar karst is, vind je grotten en Mai Chau is geen uitzondering. De twee grootste grotten in Mai Chau zijn Mo Luong Cave en Chieu Cave.

10. Hoa Binh Lake

Hoa Binh meer Mai Chau

Het Hoa Binh-meer ontstond na de bouw van Hoa Binh waterkrachtcentrale. Het is het grootste meer in Vietnam, met 47 grote en kleine eilanden. Je kunt een boot huren om het meer te verkennen voor ongeveer VND 50.000 – 70.000.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update