Moc Chau top 10 bezienswaardigheden en wat te doen

Moc Chau is een groot, bergachtig district van de provincie Son La, ongeveer 200 kilometer ten westen van Hanoi. Het zorgt voor een geweldige tussenstop tussen Hanoi en Mai Chau. Dankzij het koele klimaat is het de thuisbasis van ongeveer 3.000 hectare theeplantages. Deze uitgestrekte groene theeplantages strekken zich zo ver het oog reikt uit en verspreiden zich over vele groene heuvels. Er zijn niet veel bezienswaardigheden in Moc Chau, maar er is genoeg te doen voor 2 volle dagen.

1. Theeplantages

thee heuvels en plantages in Moc Chau

Eén van de hoogtepunten die je kunt doen is het bezoeken van een theeplantages in Moc Chau. Theeplantages zijn vrijwel direct te zien bij aankomst in de stad vanuit het oosten. Sommige grote theeplantages kun je vinden in Chi Lon Village, Doi Che Trai Tim, ongeveer 20 km ten noorden van de stad. Er is hier een mooie uitkijkpunt. De meest bekende theeplantages in Moc Chau zijn te vinden in het Dai-loan gebied en het Tan-Lap-gebied. Zoek onder andere op “Doi Che Tra Tim”.

2. Bloemenvelden

Moc Chau bloessem

Beelden van terrasvormige rijstvelden in de bergachtige regio van Noord West-Vietnam kennen veel reizigers wel. Maar in Moc Chau kom je voor het bloemenseizoen. Van eind oktober tot begin november valt in de vroege winter van Moc Chau de tijd dat witte mosterdbloemen geleidelijk in bloei komen. Het lijkt dat het hele bergachtige gebied wordt bedekt door mosterdtapijten en een paar andere gekleurde bloemen, waardoor het lijkt om een wonderland. De bekendste plekken waar je dit kunt zien zijn Ba Phach Village, Thong Cuong Village en Pipe Hill in Ang Village.

3. Pha Luong

Pha Luong Moc Chau

Pha Luong is zowel letterlijk als figuurlijk één van de hoogtepunten van Moc Chau. Deze 2000 meter hoge berg is het dak van regio en een veel gefotografeerde plek. De trekking naar de top van Pha Luong is één van de leukste dingen om te doen in deze regio en een prachtige wandeling, maar vooral voor de avontuurlijke reiziger.

4. Ta Xua

Ta Xua

Ta Xua Nature Reserve is een berggebied in Son La. Het wordt bijna niet bezocht door buitenlandse toeristen, voornamelijk een handjevol Vietnamezen reizigers. Ta Xua is met name bekend om een speciaal fenomeen rond de bergen: de vorming van dikke wolken, waardoor je het gevoel hebt dat je in de hemel staat. Ta Xua is een echte off the beaten track bestemming.

5. Dai Yem waterval

Dai Yem waterval Moc Chau

De watervallen behoren tot één van de weinige bekende bezienswaardigheden in Moc Chau. Dai Yem Waterfall is het mooiste van april tot september. In het regenseizoen stroomt een grote hoeveelheid water de waterval in, waardoor het landschap majestueus en poëtisch is met de witte kleur van schuimend water. De waterval bestaat uit twee delen. De bovenste waterval is 70 meter breed en er is een afstand van 270 meter tussen de bovenste en onderste waterval. De vegetatie op de top van de waterval is rijk en mooi.

6. Ban Ang pine forest

Ban Ang pine forest bos in Moc Chau

Het Ban Ang bos heeft een natuurlijk meer met een oppervlakte van vijf hectare, omringd door groene dennenbossen. In de verte is het landschap van het Moc Chau-plateau met de theehellingen en kleurrijke bloemen. Ban Ang is de thuisbasis van de Thaise mensen die voornamelijk leven op het gebied van landbouw, veeteelt en handwerk. In het dorp Ban Ang heb je de mogelijkheid om het dagelijkse leven met de dorpelingen te zien.

7. Hang Doi (Bat Cave)

Hang Doi (Bat Cave) grot in Moc Chau

Son Moc Huong Cave is ook bekend als Hang Doi, Bat Cave in het Engels. Gelegen ten noordoosten van de stad Moc Chau met een oppervlakte van 6.915 vierkante meter, is de grot opmerkelijk met vreemde stalactieten en een bochtig pad dat er naar toe leidt. Vanaf Highway 6 moet je 240 treden beklimmen om de grot te bereiken.

8. Verblijf in een homestay

homestay in Moc Chau

Voor de beste ervaring kun je in een homestay verblijven. Je hebt verschillende opties, zo kun je in een homestay verlbijven van een lokale etnische minderheid, maar je kunt er ook kiezen om in een moderne homestay te verblijven op een mooie locatie of één die uniek en creatief is ingericht.

9. Bezoek lokale dorpjes

Moc Chau dorpje

Moc Chau heeft een unieke cultuur van de etnische minderheden, voornamelijk Hmong en Thai. Ze hebben ook hun eigen festivals. Het Cha festival, van 23 tot 26 maart elk jaar, vieren ze voornamlijk het nieuwe oogstseizoen. Het beste wat je kunt doen in een motor of scooter huren en naar verschillende dorpjes te rijden of alternatief met een taxi of motortaxi (Xe Om). Aan te raden plekken zijn Long Luong, Pa Phach Village, Thung Cuong Village en Na Ka Plum Valley.

10. Chieng Khoa waterval

Chieng Khoa waterval

Chieng Khoa Waterfall, ook wel bekend als de Cloud Falls, is een kleine waterval die nog niet in toeristische activiteiten is gestopt, dus het is vrij wild en natuurlijk. Daarom is het ontdekken van deze waterval vanuit Moc Chau een soort verkenningstocht. Als je wilt kun je hier ook zwemmen.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update