Ninh Binh top 10 bezienswaardigheden en wat te doen

Slechts 100 km ten zuiden van de hoofdstad Hanoi is de minder bekende parel van Noord-Vietnam. Ninh Binh is een schilderachtige regio die bekend staat om zijn prachtige natuur en historische en religieuze bezienswaardigheden. Ook bekend als de “Halong Bay on Land”, biedt het vergelijkbare landschapsbeelden, maar met het voordeel dat het veel minder toeristisch is. Hier zijn 10 leukste dingen om te doen en bezienswaardigheden in Ninh Binh.

1. Tam Coc

Tam Coc Ninh Binh

Neem een ​​pauze van het drukke stadsleven en stap op voor een boottocht over de rivier in Tam Coc. Terwijl je over de rivier vaart, word je beloond met een geweldig natuurlijk landschap en krijg je de kans om de landelijke religieuze plekken te zien die uit het zicht staan. De reis is de perfecte onderbreking van het drukke stadsleven en biedt je de kans om de natuurlijke schoonheid van Ninh Binh echt te waarderen.

2. Trang An

Trang An Ninh Binh

Een van de meest populaire bezienswaardigheden in Ninh Binh zijn de grotten van Trang An. Dit is een prachtig complex van valleien en overhangende grotten. Het leukste om te doen is een een mooie boottocht door het rivierennetwerk waar je wordt begroet met verbazingwekkende bezienswaardigheden van de buitengewone natuurlijke landvormen, verborgen grotten en prachtige verborgen tempels.

2. Mua Cave

Mua Cave uitzicht

Het hoogtepunt van de Mua Cave is het panoramische uitzicht op de top, over de rivier, bergen en rijstvelden. Het is slechts een korte 15 minuten durende wandeling van 500 treden, dus het is absoluut een van de meest waardevolle wat te doen in Ninh Binh.

4. Cuc Phuong National Park

Cuc Phuong National Park

Cuc Phuong National Park is een van de belangrijkste plekken van biodiversiteit in Vietnam. Als het grootste natuurreservaat van het land herbergt het bewaarde regenwoud meer dan 300 soorten zeldzame vogels en 2000 soorten planten die goed beschermd zijn om de ongerepte natuur van Ninh Binh te behouden. Je kunt zelfs een nacht of twee verblijven op het parkterrein met lokale Muong-mensen, een etnische groep die in de bergachtige regio’s van Noord-Vietnam woont.

5. Fietsen

fietsen in Ninh Binh

De beste manier om Ninh Binh te zien is vanaf het zadel van een fiets. Veel hotels hebben gratis fietsen te leen of verhuren fietsen voor een euro. Als jouw accommodatie dat niet doet, kijk dan bij de nabijgelegen hotels en winkels. De belangrijkste bezienswaardigheden in Ninh Binh kun je gemakkelijk verkennen met de fiets. De paden tussen de rijstvelden zijn vooral erg mooi.

6. Van Long Nature Reserve

Van Long Nature Reserve

Het Van Long-natuurreservaat is het grootste moerasgebied in Noord-Vietnam. Met toppen van kalkstenen bergen en rijstvelden die de horizon bereiken, is het zeker een gedenkwaardige plek om te bezoeken. Het natuurreservaat is ook de thuisbasis van vele soorten primaten, waaronder de met uitsterven bedreigde Langur. Rehabilitatie van dieren vindt hier plaats en ze worden na behandeling weer in het wild losgelaten.

6. Hoa Lu

Hoa Lu Ninh Binh

Genesteld tussen twee torenhoge kalksteenbergen vind je Hoa Lu. De stad was in de 10e en 11e eeuw de hoofdstad van Vietnam. Tegenwoordig is Hoa Lu een cultureel centrum vol oude pagodes en citadellen. De meeste hiervan zijn gebouwd ter ere van het koningshuis van de Dinh-dynastie. Het is een must-see wanneer je door Ninh Binh reist!

7. Bai Dinh Pagoda

Chua Bai Dinh

Het Bai Dinh tempel complex is het grootste complex van tempels in Vietnam. Het is een belangrijke bestemming voor religieuze bedevaarten en een nog populairdere bezienswaardigheid in Ninh Binh voor toeristen die geïnteresseerd zijn in spiritualiteit en boeddhistische kunst.

8. Bich Dong Pagoda

Bich Dong Pagoda Ninh Binh

Bich Dong Pagoda is een cluster van majestueuze berggrottempels die elegant in het gebied staan. Deze oude heiligdommen en historische pagodes zijn verspreidlangs de heuvel, sommige dateren al uit de 15e eeuw. Je moet lopen en klimmen om bij elk monument te komen, maar de route onderweg is het helemaal waard.

9. Kenh Ga Floating Village

Kenh Ga Floating Village

Heb je je ooit afgevraagd hoe het is om als een inwoner van Ninh Binh te leven? Bezoek de wetlands van Kenh Ga voor een direct beeld van het lokale leven van de dorpsmensen! Ook bekend als het Kippen kanaal, kun je zelfs een aantal wilde kippen vangen die rondrennen in het gebied terwijl je het eenvoudige maar charmante dorpsleven ervaart.

10. Thung Nham Bird Garden

Thung Nham Bird Garden

Het Thung Nham park is een relatief nieuwe bezienswaardigheid in Ninh Binh, maar het een leuke plek om te bezoeken zonder al te veel toeristen. Het park staat met name bekend om de vele vogels die hier leven. De beste tijd om te gaan is laat in de middag of vroeg in de ochtend voordat de vogels vertrekken. De vogels keren terug naar huis vanaf ongeveer 16.00 uur, maar het park is groot, dus er is genoeg te doen voordat je naar de vogels kijkt. Boottochten zijn beschikbaar om je naar het bos te brengen waar de vogels elke avond terugkomen.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update