Sapa top 10 bezienswaardigheden en wat te doen

De plek van diverse bergstammen, adembenemende landschappen, groene rijstterrassen en de hoogste berg in Vietnam bieden een overvloed aan activiteiten en bezienswaardigheden in Sapa. Er valt dus genoeg te doen en te zien. Bekijk daarom deze lijst van top 10 wat te doen en bezienswaardigheden in Sapa om je reisplan te maken.

1. Trekking in Sapa

Sapa trekking

Een trekking in Sapa is zonder twijfel het hoogtepunt in deze regio. Er zijn veel dorpen met minderheidsgroepen in Sapa die je kunt bezoeken. Trekking naar deze dorpen is de beste manier om het leven en de schoonheid van Sapa te verkennen. Er zijn veel routes die zijn ontworpen om te voldoen aan de wensen van toeristen en die allemaal de prioriteit hebben om je de kans te geven de cultuur en levensstijl van de lokale bevolking te ervaren en de prachtige omgeving met rijstterrassen van de Muong Hoa Valley.

2. Mount Fansipan

De bekendste bezienswaardigheid in Sapa in Fansipan, de hoogste berg in Vietnam met 3143 meter. Als je een uitdaging wilt kun je de berg beklimmen in een dag of twee dagen. Als alternatief kun je de kabelbaan naar de top nemen. De kabelbaan biedt ook geweldig uitzicht over de omgeving.

3. Verblijf in een homestay

Vietnam homestay

Een van de meest unieke dingen die je kunt doen in Sapa is verblijven in een homestay. Verblijven bij een lokale minderheidsgroep betekent dat je ervaart hoe zijn leven, hun gebruiken en tradities. Dit is ook een kans om enkele interessante verhalen te delen en te genieten van hun lokale eten.

4. Tram Ton Pass

Tram Ton Pass

Tram Ton Pass behoort tot één van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in Sapa. Het is met 1900 meter de hoogste bergpas in Vietnam. Bovenop de pas heb je een prachtig uitzicht. Deze pas ligt tussen Lao Cai (waar je met de trein aankomt) en Sapa. Het beste om te doen is een scooter huren in Sapa. Combineer je trip naar deze bergpas met een bezoek aan de watervallen in deze regio.

5. Bezoek lokale markten

Can Cau Markt Sapa

De plek waar je veel te weten komt over de minderheidsgroepen in noord Vietnam zijn de markten rond Sapa. Op deze kleurrijke markten komen lokale etnische minderheden in hun mooiste traditionele kleding om te kopen verkopen en sociale contacten bij te werken. Het is niet alleen een markt, maar een plek van gezellig bij elkaar komen. In Sapa stad vind je een markt, maar in de dorpjes rond Sapa zijn ze vaak authentieker. Bekijk hier de top 8 leukste markten in Sapa.

6. Ontdek watervallen

Silver Waterfall - waterval bij Sapa

Sapa wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende natuurlijke landschappen in Vietnam. Je kunt hier ook een aantal watervallen bezoeken. De meest populaire zijn: Cat Cat-waterval, Silver waterval (Thac Bac) en Love Waterfall.

7. Huur een scooter

scooter rijden Sapa

Eén van de leukste dingen om te doen is een scooter huren om de omgeving van Sapa te verkennen. Je kunt het een scootertocht doen in plaats van een trekking, maar het is zeker niet minder avontuurlijk. Met een scooter of motor kun je diverse bezienswaardigheden in Sapa bezoeken en dorpjes en rijstvelden daarbuiten. Hoe verder je gaat, hoe minder toeristen je tegenkomt en hoe wilder het landschap wordt. Er is ook een twee- tot drie daagse motorloop die langs indrukwekkende rijstterrassen en lokale dorpjes brengt.

8. Bezoek lokale coffee shops

Sapa coffee shop

Een lokale koffie shop bezoeken is een van de beste dingen die je kunt doen in Sapa om even bij te komen, van het uitzicht te genieten of even om te warmen wanneer je Sapa in de winter bezoekt. Veel koffie restaurantjes hebben een prachtig uitzicht en zijn uniek ingericht.

9. Moang Ho trein

Muong Hoa-bergtrein van Sapa naar Fansipan
De Muong Hoa-bergtrein van Sapa naar Fansipan

De Muong Hoa trein is de langste bergspoorweg van Vietnam tussen Sapa en het kabelstation naar Fansipan Peak. De 2 km lange spoorlijn begint vanaf MGallery Hotel in Sapa stad en eindigt bij het kabelstation die je naar de top brengt van Fansipan. De treinroute is erg spectaculair met een viaduct, tunnels en geweldig uitzicht op de Muong Hoa Valley.

10. Loop door Sapa Town

Ham Rong (Dragon Mouth) Moutain Sapa

Wanneer je wilt uitrusten na een tweedaagse trekking in Sapa, het beklimmen van Fansipan of als je net bent aangekomen in Sapa kun je rustig door het stadje lopen. Op Ham Rong Mountain heb je een uitzicht over heel de stad. Andere bezienswaardigheden in Sapa zijn de kerk en lokale markt die vooral leuk en druk is in het weekend. Er is ook een klein museum die meer vertelt over de lokale minderheidsgroepen die je rond Sapa vind.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update