Auto huren Vietnam

Een auto huren in Vietnam is een geweldig alternatief wanneer je een plaats wilt bezoeken die je leuk vindt of niet toegankelijk is met het openbare vervoer. Dit is ook een aangename keuze bij het verkennen van bestemmingen met verschillende attracties, die ver van elkaar verwijderd zijn, zoals in Ho Chi Minh City, Hue, Ninh Binh en Dalat. De belangrijkste voordelen van het huren van een auto zijn onafhankelijkheid, gemak en flexibiliteit, omdat je jouw eigen schema kunt maken.

Auto huren Vietnam

De mogelijkheden

Van A naar B – Huur een auto met chauffeur om van bestemming A naar bestemming B te gaan.

Sightseeing – Huur een auto met chauffeur om door één regio bezienswaardigheden te bezoeken.

Populaire routes voor auto met privé chauffeur

Bekijk hieronder een lijst met vooraf samengestelde autoroutes.

Wat kost auto huren in Vietnam

Afhankelijk van de locatie en wat voor auto zijn de kosten voor een auto huren in Vietnam met chauffeur tussen de $50 tot $150 per dag.

 • Alle kosten van auto huren in Vietnam zijn inclusief chauffeur
 • Wij verhuren geen auto’s zonder chauffeur
 • Voor de juiste prijs dien je het formulier hierboven in te vullen.

Voorbeelden voor auto huren in Vietnam

 • Van A naar B – Wil je van Ninh Binh naar Pu Luong reizen? Of van Sapa naar Bac Ha? Van Dalat naar Nha Trang? Van Hoi An naar Hue over de Hai Van Pass? Bijna alle combinaties zijn mogelijk.

  Tours – Wil je niet met een tour naar de Cu Chi Tunnels? Dan kun je een auto huren met chauffeur om naar het tunnel complex te rijden. Vooral wanneer je met een grote groep reist kan dit voordelig zijn.

  Sightseeing – Een aantal bezienswaardigheden in de omgeving van Ninh Binh bezoeken? Een auto met chauffeur kan je gemakkelijk rond brengen naar de pagodes, tempels en havens waar de boottochtjes beginnen.

Waarom auto huren in Vietnam?

 • Reis in jouw eigen tempo; bepaal zelf hoe lang je overal wilt blijven
 • Maak je eigen planning; bezoek alleen dingen die jij graag wilt zien.
 • Comfortabel vervoer; niet nodig om in volle bussen te zitten.
 • Veel mogelijkheden: je zit niet vast aan tijden en routes die door openbare diensten niet worden gereden
 • Privé vervoer; reis alleen met jouw eigen gezelschap

Autorijden in Vietnam

Autorijden in Vietnam kan een avontuurlijke keuze zijn, maar zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de lokale wet- en regelgeving. Jouw Nederlands of Belgisch rijbewijs is niet geldig in Vietnam. Je hebt een internationaal rijbewijs of een Vietnamees rijbewijs nodig om legaal te rijden. Dit moet worden gecombineerd met een lokale verzekering om geldig te zijn. In de praktijk zal vrijwel geen autoverhuurbedrijf een auto aan een buitenlandse toerist aanbieden zonder bestuurder.

Als dit je toch lukt, dien je in Vietnam een internationaal rijbewijs te gebruiken, met jouw nationale rijbewijs dat is uitgegeven door Nederland of België. Let op:

 • Jouw nationale rijbewijs en internationaal rijbewijs mogen niet verlopen zijn
 • Je kunt alleen de klasse besturen die je volgens jouw nationale rijbewijs mag rijden

Als jouw nationale rijbewijs bijvoorbeeld voor een auto is, kun je dit alleen gebruiken om een auto te besturen; je kunt het niet gebruiken om andere voertuigen te besturen die een ander rijbewijs vereisen om in Vietnam te rijden.

Vietnamees rijbewijs

Alleen voor wanneer je van plan bent om voor een langere tijd in Vietnam te blijven of te wonen, is het aan te raden om een Vietnamees rijbewijs aan te vrangen. Je dient contact op te nemen met het “Centrum voor automotive training en mechanisme” om een rijbewijs van Vietnam aan te vragen, of het nu voor een auto of een motor is. Je moet daarvoor documenten indienen, waaronder een geldig visum van minstens 3 maanden, kopie van jouw rijbewijs en een vertaling van het rijbewijs. De aanvraag duurt ongeveer 5 werkdagen. Hier vind je een stap voor stap uitleg om een Vietnamees rijbewijs aan te vragen.

Auto huren in Vietnam met chauffeur

In plaats van zelf te gaan rijden, kiezen eigenlijk alle toeristen een auto inclusief chauffeur. En waarom ook niet; de kosten zijn niet hoog, je hoeft niet zelf te navigeren en rijden tussen het verkeer in Vietnam is chaotisch en niet vergelijkbaar met dat in Europa.  

Verkeersveiligheid in Vietnam

 • Toeteren is gebruikelijk in Vietnam en verwacht er veel van te horen in het drukke verkeer.
 • Passief-agressief rijden in Vietnam is een kunst die je moet beheersen om efficiënt en veilig in Vietnam te rijden.
 • Rijd langzaam door de stad en wees voorzichtig op snelwegen. Kleine ongevallen kun je verwachten in de verstopte stedelijke straten, maar de ernstige ongevallen gebeuren vaker op de grote wegen.

Verkeerswetgeving en -regelgeving

 • In Vietnam bevindt het verkeer zich aan de rechterkant van de weg. Snellere voertuigen rijden op de linker buitenste rijstroken, maar ze stoppen en parkeren aan de rechterkant op de weg. Langzamer verkeer, zoals motoren en fietsen rijden in de langzamere rijstroken aan de rechterkant van het verkeer.
 • Een sterker voertuig heeft altijd voorrang.
 • De maximale snelheid in stedelijke gebieden is 60 km / u.
 • Naast de wet- en regelgeving, moet je altijd uitkijken voor voetgangers die proberen over te steken op ongemarkeerde kruisingen
 • Officiële documenten moet je altijd bij hebben in de auto

Alternatieven

Een auto huren in Vietnam om zelf te rijden is eigenlijk geen optie. En wanneer je een auto met chauffeur te duur vind, of de afstanden zijn te ver, zijn er gelukkig genoeg alternatieven.

Trein

Treinreizen in Vietnam is een hele populaire optie voor toeristen. De treinen zijn namelijk comfortabel en veilig. Er is een spoorverbinding tussen het zuiderlijke Ho Chi Mihn City en het noordelijke Hanoi. Populaire stops onderweg met de trein zijn Mui Ne, Nha Trang, Da Nang/Hoi An, Hue, Dong Hoi (Phong Nha) en Ninh Binh. Ook Sapa kun je met de trein bereiken.

Bus

Vietnam heeft een heel uitgebreid netwerk van busverbindingen. Elke uithoek van het land kan bereikt worden met de bus. Het is een goedkope optie, alleen het heeft niet een hele veilige reputatie. Er zijn ook nachtbussen tussen de grote steden, waardoor je een dag reizen bespaard.

Taxi & Grab

In elke grote stad vind je taxi’s. Het beste kun je een taxi nemen van de grote taxibedrijven zoals Mai Linh en Vinasun. Een alternatief is Grab, vergelijkbaar met Uber in Nederland. Vanuit een app kun je een auto bestellen en vooraf de kosten zien. Lees hier hoe je Grab in Vietnam gebruikt.

Motor of scooter

Veel toeristen kiezen ervoor om een motor of scooter te huren in Vietnam. Een goedkope manier om een regio te verkennen. Houd wel rekening dat je zonder geldig Vietnamees rijbewijs niet bent verzekerd en dat het verkeer in Vietnam erg chaotisch kan zijn.

Easy Rider

Een alternatief om zelf op een motor of scooter te rijden is om achterop de motor te gaan zitten. Easy Riders zijn lokale gidsen die je achterop hun motor rondbrengen. Je kunt kiezen om een dag meer van één bestemming te zien, maar je hebt ook meerdaagse reizen waar je naar meerdere plekken rijdt. Het is een geweldige en lokale ervaring.

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.