15x mooiste natuur in Vietnam

Vietnam is de thuisbasis van een uitgebreide verzameling historische en culturele bezienswaardigheden en is ongetwijfeld een van de meest fascinerende landen in Zuidoost-Azië. Als natuurliefhebber kun je ook een tal van bezienswaardigheden bezoeken, variërend van ongerepte stranden en ongerepte eilandjes tot torenhoge bergen en tropische bossen met duizenden zeldzame diersoorten.

De mooiste natuur van Vietnam ligt verspreid van noord tot zuid. Voor degenen die de lokale levensstijl willen ervaren, heeft Vietnam bergstammen en rijstboeren langs de noordelijke bergketens, terwijl vissersdorpen verspreid zijn over de midden- en zuidelijke regio’s van het land. Hieronder vind je een lijst met de 10 meest verbazingwekkende natuur in Vietnam.

1. Ha Giang

Ha Giang tour

De meest indukwekkende natuur in Vietnam met betrekking tot bergen vind je in het noorden van het land. De provincie Ha Giang is hiervan het hoogtepunt. Enorme bergen met afgelegen dorpjes van bergstammen die verbonden zijn met kronkelde wegen en bergpassen. Deze noordelijke afgelegen provincie kun je het beste verkennen in een vorm van een loop. De Ha Giang loop brengt je met de auto of motor in 3 tot 5 dagen door het prachtige landschap. Bezoek dorpjes, uitkijkpunten en geniet van het ene na het andere geweldige uitzicht. Overnachten kun je in een homestay van een lokale bergstam, waar je meer leer over de lokale cultuur.

2. Phong Nha

Hang En grot in Phong Nha

Het nationale park Phong Nha heeft zowel bovengrond als ondergrond één van de meest indrukwekkende natuur van Vietnam. Bovengrond vindt je bergen en wilde jungle. Ondergronds vindt je honderden grotten in Phong Nha, waarvan een aantal zijn geclassificeerd als de grootste grotten ter wereld! Je kunt er voor kiezen om een rustig loopje te doen door één van deze grotten, maar er zijn ook mogelijkheden om meerdaagse trekkingen te doen, waarbij je gaat zwemmen, abseilen, kamperen in de jungle of zelfs overnachten in een grot!

> Bekijk hier een aantal mogelijke Phong Nha grotten tours

3. Halong Bay & Cat Ba

Halong Bay Vietnam

Halong Bay is niet te missen in het lijstje met mooiste natuur in Vietnam. Het is niet voor niks benoemd als één van de zeven nieuwe natuurlijke wereldwonderen. Het ligt in het noorden, ongeveer drie uur rijden van Hanoi. Eilandjes en pilaren van kalksteen steken uit de blauwgroene baai. De populairste manier om deze baai te zien is per cruise. Je vaart door het prachtige landschap en bezoekt onderweg drijvende vissersdorpjes, grotten en eilandjes, en neemt deel aan activiteiten zoals kajakken, zwemmen, fietsen en wandelen. Een andere manier om het betoverde landschap te zien is met een rondvlucht, waarbij je met een watervliegtuig over de eilandjes heen vliegt.

Bekijk hier de beste Halong Bay boottochten

4. Pu Luong

Pu Luong Nature Reserve

Het Pu Luong is een gebied van uitzonderlijke schoonheid, culturele interesse en hoge biodiversiteitswaarde die zich uitstrekt van Mai Chau in het westen tot Cuc Phuong nationale park in oosten. Het is gezegend met rijke bossen, kalksteenpanorama’s, prachtige rijstterrassen en adembenemende landschappen. Het landschap is prachtig met twee bergketens aan beide zijden die een weelderige groene vallei in het midden creëren, bezaaid met traditionele dorpjes. De lokale bevolking hier is een van de meest vriendelijke mensen in Vietnam.

5. Dalat

Dalat romantisch

Dit kleine bergdorp was ooit de bergspeeltuin voor de koloniale Fransen in Vietnam. Tegenwoordig is Dalat een favoriete huwelijksreisbestemming voor jonge geliefden uit het zuiden. Dalat heeft veel interessante bezienswaardigheden, met meren, watervallen, bossen, plantages, verborgen Franse villa’s en pagodes. Er zijn ook genoeg activiteiten die je kunt doen in de natuur, zoals fietsen en mountainbiken, wandeltochten, bergbeklimmen en abseilen van watervallen.

6. Sapa & Mu Cang Chai

Mu Cang Chai

De terrasvormige rijstvelden langs de berghellingen van Noord-Vietnam zijn één van de meest iconische bezienswaardigheden van het land. Verblijf in een hotel of homestay in een dorp net buiten Sapa in de Muong Hoa vallei, voor een adembenemend uitzicht op de bergen. Veel reizigers vinden dat de beste reistijd voor Sapa tijdens het regenseizoen is, wanneer de velden groen en weelderig zijn. Rond september, wanneer het tijd is om te oogsten, worden de velden helder goud. Een trekking in Sapa is de beste manier om de regio te verkennen. Minder bekend en populair is Mu Cang Chai, de regio met de mooiste terrasvormige rijstvelden van Vietnam

7. Phu Quoc

Phu Quoc Vietnam

De natuur in Vietnam is niet alleen maar jungle, bergen en rijstvelden, maar ook prachtige eilanden met strandjes. Het eiland Phu Quoc ligt voor de zuidkust van Vietnam, vlakbij de grens met Cambodja. Voor velen heeft dit eiland de beste stranden in Vietnam, en hoewel ontwikkelingen een groot deel van de kustlijn opslokken, heeft het eiland nog steeds een relaxte sfeer voor diegenen die willen ontspannen.

8. Mekong Delta

An Giang in de Mekong Delta

De Mekong Delta bestaat uit verschillende rivierkanalen die door de zuidelijke regio van Vietnam stromen. Lokaal bekend als de rivier van de negen draken, is de delta omzoomd met dorpen langs de rivier, boeddhistische heiligdommen, drijvende markten, viskwekerijen en rijstplantages. De Mekong Delta is enorm en bestaat in totaal uit 13 provincies. Populaire plekken om te bezoeken zijn My Tho, Can Tho en Ben Tre, voor de mooiste natuur en minste toeristen kun je het beste naar An Giang gaan.

9. Lang Son vallei

Lang Son

Dit gebied met een vreemde topografie en een fantastisch uitzicht ligt in het noordoosten van Vietnam. Het is dunbevolkt, maar rijp met prachtige scènes. Daarnaast heeft de natuur Lang Son veel grotten, natuurlijke bosbergen en prachtige landschappen gegeven, met een koel, aangenaam zomerklimaat.

10. Ba Be Lake

Ba Be lake rondreis

Dit meer maakt deel uit van het Ba Be Nationaal Park in het noordoosten van Vietnam. Het is het grootste natuurlijke meer van het land, omgeven door kalkstenen kliffen en oerbossen. Maak een dagtrip met een boot over het meer en bezoek een enorme grot, aangrijnsde dorpjes en watervallen.

11. Ban Gioc waterval

Ban Gioc waterval in Vietnam

De Ban Gioc waterval is de grootste waterval van Vietnam – qua volume, niet qua hoogte – en ze strekken zich uit over de grens met China in het noorden. Het is een machtig gezicht hoe groot deze watervallen niet zijn. Maar vergeet ook niet de prachtige provincie waar ze liggen te verkennen. Cao Bang heeft bergen, dorpjes en uitgestrekte rijstvelden die vragen om verkend te worden.

12. Ninh Binh

Tam Coc in Ninh Binh

De provincie Ninh Binh heeft ̩̩n van de mooiste natuur in Vietnam. Dit gebied staat bekend om zijn karstlandschap Рkalksteenformaties die uitsteken als drakenbultjes. Er zijn fietstochten wandelingen, tours door grotten en boottochten langs de rivieren. Voor een aantal van de meest pittoreske uitzichten ga je naar Tam Coc en Trang An. Het nationale park Cuc Phuong is het oudste nationale park van het land en is meer dan 200 vierkante kilometer aan weelderig tropisch bos en een van de belangrijkste beschermde gebieden. In het Van Long Nature Reserve vindt je een ongerept moerasgebied omringd door de beroemde kalkstenen kliffen.

13. Con Dao

Con Dao Nationaal Park

Een van de bijzonderste natuur in Vietnam is te vinden op de De Con Dao-archipel. Op deze eilandengroep is een speciale plek waar groene schildpadden, karetschildpadden en lederschildpadden komen nestelen. Het beschermde Con Dao National Park biedt deze schildpadden een veilige plek om hun eieren te leggen nadat ze de lange trek vanuit de Filippijnen hebben gemaakt. De meest populaire eilanden om dit te zien zijn Bay Canh, Tre Lon, Cau en Tai. Daarnaast kun je ook wandelingen maken door het nationale park en duiken in het marine beschermde gebied.

14. Pu Mat National Park

Pu Mat nationaal park in Vietnam

Dit park is een van de natuurgebieden met de hoogste diversiteit in Noord-Vietnam en door de UNESCO erkend als een Wereldbiosfeerreservaat. 115 kilometer ten noordwesten van Vinh ligt het vrij dicht bij de grens met laos. De 180.800 beboste hectares van Pu Mat National Park herbergen bijna 2.500 plantensoorten (inclusief speciale medicinale planten en zeldzame houtplanten), 93 zoogdiersoorten, 39 soorten vleermuizen, 361 vogelsoorten, 459 vlindersoorten, 86 soorten reptielen en amfibieën, 83 vissoorten en meer dan 1.000 insectensoorten.

Zeggen dat dit park een overvloed aan flora en fauna heeft, zou een understatement zijn. Dit maakt dit nationale park een van de mooiste gebieden van biodiversiteit en natuur in Vietnam. Watervaltrekking, wild spotten, kamperen, kajakken en het bezoeken van traditionele dorpen zijn allemaal waardevolle activiteiten tijdens een bezoek aan Pu Mat.

15. Dak Lak

Dak Lak

Dak Lak ligt net als Dalat in de centrale hooglanden. Waarom je in dit gebied een van het mooiste natuur in Vietnam vind? Een reis door Dak Lak brengt je door uitgestrekte bossen, bergen, romantische meren, donderende watervallen en eindeloze koffieplantages. Als afwisseling kun je ook afgelegen dorpen bezoeken van etnische minderheden, waar je meer kunt leren over hun lokale cultuur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.