Vietnam in augustus – Weer, evenementen & beste plekken om te bezoeken

De algemene vooruitzichten zijn erg verschillend wat betreft het weer. Het centrum van Vietnam is nog steeds warm en overwegend droog met af en toe regen verwacht, maar neemt toe tegen het einde van de maand. Het zuiden is vol in het midden van het natte seizoen met dagelijkse stortbuien te verwachten, terwijl in het noorden ver in de zomerstand is met hoge temperaturen en veel regen. Bezoekersaantallen zijn relatief laag en de stranden in centraal Vietnam beloven nog steeds veel zon. Trekking is in de meeste regio’s niet mogelijk vanwege regen in de noordelijke bergen en centrale hooglanden.

weer Vietnam augustus

Weer Vietnam in augustus

Weer in noord Vietnam

Hanoi, Halong Bay, Sapa, Ha Giang, Ninh Binh & Mai Chau
Het noorden van het land blijft in de zomer, wat betekent dat je veel warm weer en regen krijgt met af en toe een storm. Halong Bay en Hanoi zijn gevoelig voor zware buien in deze tijd van het jaar, eigenlijk is augustus een van de natste maanden van het jaar in Hanoi. De bergen in het noorden zijn ook erg nat en trekking zijn de hele maand af te raden.

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 29C
  • Regenval: 343mm

Weer in centraal Vietnam

Hoi An, Da Nang, Hue, Quy Nhon
De stranden van Hoi An en Danang zijn nog prima met mooi weer, maar verwacht tegen het einde van de maand vaker regen.

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 29C
  • Regenval: 117mm

Weer in zuid Vietnam

Ho Chi Minh City, Mui Ne, Mekong Delta, Phu Quoc, Dalat, Nha Trang
Het zuiden zit nog vol in het regenseizoen. Nha Trang heeft beter weer, hoewel het tegen het einde van de maand af en toe bewolkt kan worden. In de Centrale Hooglanden zoals Dalat is het erg nat, waardoor avontuurlijke activiteiten minder leuk kunnen zijn. Vanaf half augustus zijn er groene schildpadden te zien die opduiken vanaf de stranden van Con Dao en hun eerste stappen naar de zee maken.

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 28C
  • Regenval: 268mm

Evenementen in augustus

  • Ghost Festival (Vu Tan): Ook bekend als het hongerige spookfestival, waarin levende afstammelingen eer bewijzen aan hun overleden voorouders, en gedurende deze tijd wordt verondersteld dat de overledenen de levenden bezoeken. (juli / augustus)
  • Children’s (or Mid-Autumn) Festival, Hoi An

Tips voor reizen in december in Vietnam

Intro

Wat te doen en plaatsen om naartoe te gaan

Intro

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.