10 beste trekking en wandelbestemmingen in Vietnam

In Vietnam kun je wandelen door hoogland valleien, terrasvormige rijstvelden en torenhoge kalkstenen bergketens. Een trekking in Vietnam omvat het hele spectrum, van eenvoudige wandelingen door historische dorpen en over schilderachtige stranden tot serieuze, lange afstand jungle trektochten.

Ongeacht je wandelervaring of fysieke fitheid, je zult in Vietnam een wandeling voor je vinden. Als je op zoek bent naar een opmerkelijk berglandschap, is Noord-Vietnam de beste keuze. Elders in het land vindt je paden in natuurreservaten en nationale parken, evenals langs de kust.

Hulp nodig voor de ultieme trekking en wandelervaring in Vietnam? Laat het ons hier weten.

1. Sapa

beste tijd voor trekking in Sapa

Ongetwijfeld de belangrijkste wandel en trekking bestemming van Vietnam, is Sapa de thuisbasis van een dicht netwerk van paden. Er is echter geen individueel pad dat zich onderscheidt van de rest. Het is de mogelijkheid om paden aan elkaar te koppelen en de perfecte wandeling voor je vaardigheidsniveau te maken die deze regio zo populair maakt. Bovendien gaan de Sapa trekkingen door een van de meest spectaculaire berglandschappen van heel Vietnam, een landschap bestaande uit terrasvormige rijstvelden en prachtige bergdorpen.

2. Phong Nha

Phong Nha Ke Bang national park

De trekkingen in Phong Nha zijn van een hele andere categorie dan de rest in deze lijst. In combinatie met de avontuurlijke grotten tours loop je vaak minstens 2 dagen door dichte jungle en door kleine rivieren. Kampeer in het midden van de jungle over zet een tent op in een gigantische grot! Trekkingstochten in Phong Nha zijn de voor de meest avontuurlijke reizigers!

3. Pu Luong Nature Reserve

Pu Luong Nature Reserve

Voor een rustige landelijke omgeving kun je terecht in het natuurreservaat Pu Luong. Bestaande uit twee parallelle bergketens en de vallei ertussen, vindt je hier pittoreske rijstterrassen, kalkstenen heuvels, bossen en authentieke bergdorpjes. Zoals in veel regio’s in Vietnam, kan deze ook het beste worden verkend tijdens een nachtelijke trektocht.

4. Dalat

trekking Heaven gate trail in Dalat

De avonturen hoofdstad van Vietnam, Dalat, is vol met activiteiten in de natuur. De bekendste is canyoning met abseilen door watervallen, je kunt ook fietsen en mountainbiken. Maar het zijn ook een tal van trekkingen die je hier kunt maken. Van eenvoudige wandeltochten van een halve dag tot meerdaagse wandeltochten met kamperen in de bossen. Bidoup Nationaal Park is populair voor meerdaagse trekkingen en Langbiang berg, de hoogste berg van Dalat, is populair onder klimmers.

5. Cat Tien Nationaal Park

krokodillenmeer in Cat Tien

Voor wildobservatie en wandelen, ga je naar Cat Tien Nationaal Park in het zuiden van Vietnam. Je vind hier oude bomen en een indrukwekkend aantal wilde dieren zoals, als je geluk hebt, gibbons, enkele van de 79 reptielensoorten en ongeveer 400 felgekleurde vlindersoorten. Er zijn in het verleden zelf spottingen geweest van tijgers en olifanten. Zorg ervoor dat je van tevoren je reis vastzet, omdat dit park slechts een beperkt aantal bezoekers toestaat.

6. Ha Giang

trekking in Ha Giang

Het hoogtepunt van een Ha Giang trekking is de beklimming naar de hoogste toppen van Dong Van, een grensstad met een reeks ontzagwekkende bergpassen en valleien. Verschillende paden lopen langs de bergen van Dong Van naar Meo Vac-stad kan een uitdaging zijn, omdat ze veel passen passeren en verschillende toppen beklimmen. De uitzichten zijn echter geweldig. Bovenaan de Ma Pi Leng-pas is een panorama van bergketens, kalkstenen toppen en kloven. Daal vervolgens af in de prachtige diepe valleien bezaaid met velden en rotsachtige bergen.

7. Bach Ma Nationaal Park

trekking naar Bach Ma Nationaal park piek

Bach Ma Nationaal park ligt 1450m hoger dan de zeespiegel en werd ontdekt door de Franse kolonisten in 1932. Later bouwden de Fransen dit gebied in een luxueus toevluchtsoord bestaande uit villa’s, zwembaden en hotels. In de uitgestrekte primitief bosgebied is een gediversifieerd ecosysteem met meer dan 2000 plantensoorten, meer dan 1500 diersoorten, waarin 93 diersoorten zijn opgenomen in het Rode Boek. Er zijn verschillende trekking routes door het park. Zo kun je naar de top lopen voor een prachtig uitzicht, is er een meren wandelroute en een populaire trekking naar de Do Quyen waterval.

8. Pu Mat Nationaal Park

Pu Mat nationaal park in Vietnam

Het Pu Mat Nationaal Park is één van de belangrijkste plekken in Vietnam voor de bescherming van zoogdieren. Er is een hoge biodiversiteit met dichte jungle en watervallen. Naast een trekking kun je ook met een boottocht door het park varen.

9. Cat Ba Nationaal Park

Cat Ba National Park

Een van de meest epische (lange) dagwandelingen in Vietnam is te vinden in Cat Ba, een eiland in de buurt van Halong Bay. In Cat Ba Nationaal Park is er een 18 kilometer lang wandelpad op een berg. Het wordt aanbevolen, hoewel niet verplicht, deze zes uur durende wandeling met een gids te doen. De beloningen voor deze inspannende klim zijn de kans om wilde dieren zoals makaken, civets en herten te spotten en te genieten van prachtige uitzichten.

10. Ba Be Nationaal Park

Ba Be Lake tour

Ba Be Nationaal Park is ook bekend als Ba Be Lake. Met een prachtig landschap, waaronder diepe valleien, dichte regenwouden, watervallen en stijgende kalkstenen bergen, is het park gecentreerd op het grootste natuurlijke meer van Vietnam. Er zijn veel wandelpaden in het Ba Be nationale park . De beste manier om deze prachtige regio te ervaren en te verkennen, is tijdens een meerdaagse trekking. Deze excursies leiden langs watervallen en grotten, karst ontsluitingen en rijstvelden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.