Vietnam met tieners – 10 tips & niet te missen bestemmingen

Vietnam is een land van ongekende schoonheid en avontuur, perfect voor families op zoek naar een reiservaring die zowel ouders als tieners aanspreekt. Met zijn rijke cultuur, adembenemende landschappen en veilige omgeving biedt Vietnam de perfecte setting voor een onvergetelijke familievakantie.

Is Vietnam geschikt voor tieners?

Absoluut! Vietnam is een bestemming die veiligheid combineert met een scala aan activiteiten die tieners zullen aanspreken. Van het verkennen van levendige steden en het ontdekken van de rijke geschiedenis tot het genieten van de prachtige natuur en deelnemen aan spannende avonturen, er is altijd iets te doen. Bovendien staat het land vol met ‘Instagram-waardige’ bestemmingen, van de lichtjes van Hanoi’s Oude Wijk tot de betoverende zonsondergangen in Halong Bay, die ervoor zorgen dat tieners met plezier hun ervaringen zullen delen met vrienden thuis.

Hoe veilig is Vietnam voor reizen met tieners?

Vietnam wordt algemeen beschouwd als een van de veiligste reisbestemmingen in Zuidoost-Azië. Criminaliteit tegen toeristen komt zelden voor, waardoor het een ideale keuze is voor families die met tieners reizen. Het belangrijkste aandachtspunt is het verkeer, dat in de steden chaotisch kan zijn. Echter, met een beetje gezond verstand en het regelen van betrouwbaar vervoer zoals georganiseerde tours, taxi’s of de betrouwbare Grab-app, kunnen families zich veilig en gemakkelijk verplaatsen. Het is ook aan te raden om samen als een groep te reizen en de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het bij je dragen van waardevolle spullen. Met deze maatregelen kunnen gezinnen volop genieten van alles wat Vietnam te bieden heeft, terwijl ze zich veilig en beschermd voelen.

een tiener toerist staat op straat kaart te lezen in Vietnam

Hoogtepunten in Vietnam voor families met tieners

Jungle tochten en grotten in Phong Nha

Verken de echte jungle en bezoek enkele van de grootste grotten ter wereld. Een avontuurlijke ervaring die tieners zal fascineren.

De oude stad van Hoi An bezoeken

Maak jaloersmakende Instagram-foto’s in de schilderachtige oude stad van Hoi An. Combineer cultuur met ontspanning op het nabijgelegen strand en ontdek de omgeving met diverse dagtrips, zoals een speedboat tour naar Cham Island.

Hoi An

Achterop de motor

Voor de durfals in de familie is een motorrit een onvergetelijke ervaring. Of het nu gaat om een korte rit door Ho Chi Minh City, de Hai Van Pass tussen Hoi An en Hue, of een meerdaagse tour in Ha Giang, veiligheid staat voorop met ervaren rijders.

Het platteland van Ninh Binh verkennen

Ontdek unieke uitzichtpunten, bijzondere tempels en maak boottochtjes in een van de meest Instagram-waardige plekken in Vietnam. Fiets tussen de bezienswaardigheden door en verblijf in hoog gewaardeerde accommodaties met zwembad.

Mua Cave in Ninh Binh

Lan Ha Bay met Cat Ba

Geniet van een cruise door het adembenemende landschap van Lan Ha Bay. Activiteiten zoals zwemmen en kajakken zijn inbegrepen, ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar georganiseerd vermaak.

tiener aan het kajakken in Halong Bay

Stranden van Phu Quoc

Ontspan aan het einde van je reis op de idyllische stranden van Phu Quoc, een perfecte plek om even bij te komen.

Phu Quoc Vietnam

De zandduinen van Mui Ne

Naast relaxen op de stranden van Mui Ne, bieden de zandduinen de mogelijkheid om te sleeën of quad te rijden, een leuke afwisseling voor het hele gezin.

Canyoning in Dalat

Daag jezelf en je tieners uit met canyoning in Dalat, een avontuurlijke activiteit waarbij je abseilt van watervallen. Het is een spannende manier om de natuurlijke schoonheid van Vietnam te ervaren.

Street food tour in Hanoi

Duik in de smaakvolle wereld van de Vietnamese keuken met een street food tour in Hanoi. Het is een leuke en interactieve manier om de cultuur te verkennen en nieuwe gerechten te ontdekken.

een tiener toerist doet een street food tour in Hanoi

Kruipen door de Cu Chi Tunnels

Verken de historische Cu Chi Tunnels en krijg een uniek inzicht in de geschiedenis van Vietnam. Voor de avontuurlijke tieners is er zelfs een schietbaan om de ervaring nog realistischer te maken.

schietbaan Cu Chi Tunnels

Trekking in Sapa

Maak een wandeltocht door de rijstvelden en verblijf bij een lokale familie van etnische minderheden voor een authentieke en traditionele ervaring.

Vervoer in Vietnam

Het verkennen van Vietnam, van zijn bruisende steden tot de serene plattelandsgebieden, vereist een beetje planning als het gaat om vervoer. Hier zijn de beste opties voor korte en lange afstanden, zodat je reis soepel en aangenaam verloopt.

Korte afstanden (Binnen steden)

  • Taxi: Taxi’s zijn een handige en betrouwbare manier om je binnen de stad te verplaatsen. Ze zijn overal beschikbaar en bieden comfort zonder de noodzaak van onderhandelingen, aangezien de meeste meters gebruiken.
  • Grab: De Grab-app is de Aziatische equivalent van Uber en is bijzonder handig in grote steden. Het biedt een eenvoudige manier om een rit te boeken met duidelijke tarieven en de mogelijkheid om je rit te volgen.
  • Lopen: Voor korte afstanden en om echt de sfeer van een plek op te snuiven, is lopen altijd een goede optie. Veel steden in Vietnam hebben levendige straten en markten die het best te voet worden verkend.

Lange afstanden (Tussen steden)

  • Auto Huren met Chauffeur: Hoewel dit een duurdere optie kan zijn, biedt het huren van een auto met chauffeur ultieme flexibiliteit en comfort voor het reizen tussen steden. Vooral voor gezinnen of groepen kan deze optie qua kosten meevallen en biedt het een privé, deur-tot-deur service.
  • Limousine Bussen: Limousine bussen bieden een meer luxe buservaring met comfortabele stoelen en vaak extra services zoals WiFi. Ze verbinden grote steden en toeristische bestemmingen met elkaar en zijn een goede balans tussen comfort en prijs.
  • Met de Trein Reizen: Reizen per trein in Vietnam is een ervaring op zich. Het treinnetwerk verbindt belangrijke steden en biedt reizigers de kans om te genieten van het prachtige landschap. Hoewel het niet de snelste optie is, is het comfortabel, veilig en biedt het een uniek perspectief op het land.

Accommodaties voor families met tieners

Vietnam biedt een breed scala aan accommodatie-opties die geschikt zijn voor families met tieners. Hier zijn enkele tips om de juiste keuze te maken, zodat iedereen, inclusief de tieners, een geweldige tijd heeft.

Familiekamers

Veel hotels en resorts in Vietnam bieden familiekamers aan, die een kosteneffectieve oplossing kunnen zijn. Echter, tieners hebben vaak behoefte aan hun eigen ruimte. Het overwegen van aangrenzende kamers of een suite met meerdere slaapkamers kan zorgen voor privacy en comfort voor iedereen.

Hotels

Hotels zijn in overvloed beschikbaar in Vietnam, zelfs voor last-minute boekingen in het hoogseizoen. Voor de beste keuze en prijzen is het echter aan te raden om van tevoren te boeken. Kies hotels die speciale voorzieningen bieden voor tieners, zoals snelle WiFi, een zwembad, en activiteitenprogramma’s.

Homestays bij Etnische Families

Voor een echt unieke ervaring, overweeg minstens één nacht te verblijven in een homestay bij een etnische familie. Deze accommodaties zijn vaak basic, maar bieden een ongeëvenaarde inkijk in het traditionele Vietnamese leven. Het is een ervaring die tieners helpt om de wereld vanuit een ander perspectief te zien.

Faciliteiten

Bij het kiezen van accommodaties, let op faciliteiten die tieners aanspreken. Een zwembad, game room, of sportfaciliteiten kunnen van grote waarde zijn voor het vermaak van tieners. Ook is het handig als er een restaurant aanwezig is voor gemakkelijke maaltijden.

Ligging

De ligging van je accommodatie is cruciaal, gezien het beperkte openbaar vervoer in Vietnam. Kies voor accommodaties die dichtbij de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten liggen om lange taxiritten te vermijden.

Lodges

Lodges bieden een perfecte middenweg tussen het comfort van hotels en de authentieke ervaring van homestays. Ze zijn vaak prachtig gelegen in de natuur en bieden zowel comfort als een sterke verbinding met de lokale cultuur en omgeving.

Eten en drinken

Street Food

Vietnamees street food staat bekend om zijn betaalbaarheid en authentieke smaken. Kies voor kraampjes waar het eten vers bereid wordt en waar je veel locals ziet – dit is vaak een indicatie van kwaliteit. Voor een diepgaande ervaring is deelname aan een street food tour een aanrader. Onder begeleiding van een lokale expert ontdek je de verborgen culinaire schatten van Vietnam en leer je over de eetcultuur.

Lokale restaurants

Lokale restaurants in Vietnam bieden een betaalbare manier om de verfijnde smaken van het land te proeven. Veel eetgelegenheden specialiseren zich in slechts enkele gerechten, wat garant staat voor versheid en kwaliteit. Een beetje onderzoek naar populaire lokale gerechten kan je helpen de beste eetplekken te vinden.

Luxere restaurants

Voor een meer verfijnde eetervaring bieden de luxere restaurants in Vietnam een breed scala aan gerechten, geserveerd in een sfeervolle setting. De prijzen liggen vaak lager dan je gewend bent, wat het mogelijk maakt om in stijl te dineren zonder de bank te breken.

Westerse restaurants

Mocht je of je tiener even genoeg hebben van de lokale keuken, dan bieden de grotere steden en toeristische plekken volop westerse restaurants. Van hamburgers en pizza tot pasta en steak, je vindt er comfort food dat een welkome afwisseling kan zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.