Internet en bellen in Vietnam

Als je naar Vietnam reist wil je natuurlijk ook bereikbaar blijven, of het nu is om te laten weten dat alles goed gaat aan het thuisfront of dat je een jaloersmakende foto wilt doorsturen naar je vrienden. Hoe zit het dan met bellen en internet in Vietnam? Verrassend genoeg heeft dit land een uitstekend netwerk en bijna overal vind je wel een plek met gratis wifi.

Telefoneren

Internationaal bellen vanuit Vietnam naar Nederland is vrij duur. Het beste kan je contact houden via Skype of Whatsapp. Hiervoor heb je alleen een internetverbinding nodig die vaak beschikbaar is in hotels en restaurants.

  • Internationaal toegangsnummer: 84.
  • Vanuit Nederland naar Vietnam: 00 – 84 – netnummer zonder nul – abonneenummer.
  • Vanuit Vietnam naar Nederland: 00 – 31 – netnummer zonder nul – abonneenummer.

Raadpleeg je provider voor de roamingkosten.

Internet en wifi

Internet en wifi zijn zeer overal in Vietnam beschikbaar. Iets van 98% van alle hotels en hostels heeft wifi, alleen op zeer afgelegen plaatsen (zoals nationale parken) is het niet standaard. Het is bijna altijd gratis. Veel cafés en restaurants hebben ook wifi. De snelheid van internet in steden zijn normaal gesproken vrij goed, maar meestal niet snel genoeg om te streamen.

Lokale Simkaarten

Vietnam heeft een uitstekend, uitgebreid mobiel netwerk. Bel- en datapakketten zijn extreem goedkoop volgens internationale normen. Vietnam maakt gebruik van GSM 900/1800, die compatibel is met het grootste deel van Azië, Europa en Australië, maar niet met Noord-Amerika.

Het is de moeite waard om een lokale SIM-kaart te kopen als je van plan bent om door Vietnam te reizen. Met een lokaal nummer kun je naar overal ter wereld sms’en voor 500d tot 2500d per bericht en de meeste landen bellen tussen 3000d en 6000d per minuut. 3G-datapakketten beginnen bij slechts 50.000d voor 1GB. De bekendste Vietnamese providers zijn: Mobifone en Viettel

Deze providers hebben een breed netwerkbereik. Je kunt vrijwel altijd en overal een mobiel bellen en 3G-internet gebruiken. De enige uitzondering zijn afgelegen plaatsen in de bergen waar je een signaalprobleem kunt hebben.

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.