Cao Bang

Tips 2021 - Alles wat je moet weten

Weggestopt in een afgelegen gebied van Noord-Vietnam, barst de provincie Cao Bang van de prachtige geo-culturele bezienswaardigheden. Met vijf grote riviersystemen en 47 meren speelt water een cruciale rol in het vormgeven van het landschap en het lokale leven. Een groot deel van Cao Bang wordt beschermd als UNESCO Global Geopark. De buitengewone diversiteit van de provincie maakt het een spectaculaire plek om te verkennen, vooral voor avontuurlijke reizigers, met als hoogtepunt de Ban Gioc-waterval.

5 redenen om Cao Bang te bezoeken

 1. Ban Gioc waterval, de meest indrukwekkende waterval van Vietnam
 2. Indrukwekkende omgeving
 3. Het Thang Hen meer
 4. De Nguom Ngao grot
 5. Vele Etnische minderheden die in het gebied leven

Praktische informatie

In het kort

 • RegioNoord Vietnam, Cao Bang provincie
 • Aantal inwoners: 528,100 (in de gehele provincie)
 • Aanbevolen aantal reisdagen: 1 dag
 • Vietnamese naam: Cao Bằng

Beste reistijd

 • Over het algemeen is het koele klimaat van de provincie Cao Bang het hele jaar door geschikt voor toerisme. Echter, vanwege het prachtige buitenlandschap met bossen, bergen en natuurlijke bestemmingen, moet je hier in het voorjaarsseizoen zijn, van februari tot mei, om zware regenval te vermijden.
 • Als je de prachtige sneeuw wilt zien die bomen en bergen bedekt in de gebieden Trung Khanh of Tra Linh, moet je van november tot januari naar Cao Bang komen om hier te genieten van de koudste dagen.
 • De beste tijd om Ban Gioc Waterfall te bezoeken is van mei tot september als het soms regent, zodat je een grote waterval kunt zien.

Lokale evenementen en feestdagen

 • Long Tong Festival is een van de grootste Tay-feesten van het jaar. Het festival vindt plaats in de vele Tay-dorpen in het noorden van Vietnam op de 4e dag van het maanjaar.
 • Een ander Tay-festival, gehouden in de Dong Khe-regio van Cao Bang, is Moi Me Trang, wat Mother Moon Festival betekent. Dit is een ander lentefestival dat de lokale dorpsbewoners samenbrengt om te vieren en te bidden voor welvaart.

Geld

In de stad Cao Bang heb je bankautomaten zitten. Ga je de omgeving verkennen is het handig om contant geld mee te nemen.

Bezienswaardigheden in ​Cao Bang

Cao Bang rondreis Ban Gioc waterval

Ban Gioc waterval

Ban Gioc is het hoogtepunt van Cao Bang, de vierde grootste waterval ter wereld die zich op de grens tussen twee Vietnam en China bevindt. Het is ook de meest majestueuze en indrukwekkenste waterval in Vietnam.

Ban Gioc Pagoda

Phat Tich Truc Lam Ban Gioc Pagoda

De eerste pagode die gebouwd is in de noordelijke grens van het land, op de berg Phia Nhu, op ongeveer 500 meter van de Ban Gioc-waterval. Vanaf de pagode zie je de hele Ban Gioc-waterval.

Nguom Ngao Cave

Nguom Ngao Cave

Dit is een grote grot gevormd uit uit kalksteen. Het systeem van stalactieten en stalagmieten heeft een buitengewoon mooie en interessante landschap gecreëerd.

Thang Hen meer Cao Bang

Thang Hen Lake

Thang Hen Lake bestaat uit 36 kleine natuurlijke meren op een berg ter hoogte van 1000 meter. De meren werden gevormd in kalksteenformaties. Een ongewoon fenomeen van deze meren is dat het waterniveau beweegt als het getij van de zee.

Pac Po Cao Bang

Pac Po Relic

Hier is waar Ho Chi Minh werkte aan de revolutie van Noord-Vietnam. Hij koos voor Cao Bang omdat de meeste mensen aan zijn kant stonden en Cao Bang grenst aan China. Je vind hier onder andere de Le Nin Stream, Coc Po grot en Cac Mac berg.

Phia Oac – Phia Den

Phia Oac – Phia Den

Een speciaal bos en met een piek van 1.931 meter hoog is Phia Oac het dak van de provincie Cao Bang en het noordoosten van Vietnam. Phia Oac heeft ook soms sneeuw die een unieke vegetatie voor dit land creëert.

Me Pja Pass

Me Pja Pass

De Me Pja Pass wordt ook wel “de bergpas met 14 bochten” genoemd in het Vietnamees.

Nui Thung berg

Deze berg wordt ook wel het Oog van een Engel genoemd. Het is een prachtige locatie in het berggebied van Cao Bang.

Activiteiten

Verken de omgeving op een motor

Er zijn weinig activiteiten in Cao Bang. Het gaat vooral om het verkennen van de prachtige omgeving. Een leuke manier om dit te doen is per motor, mits je wat ervaring hebt en over zelfvertrouwen beschikt.

Accommodatie

Cao Bang stad biedt veel mogelijkheden van verschillende accommodaties – hotels, homestays en pensions. Het is geen probleem om sommige van deze accommodaties online te boeken. Je kunt ook wat accommodatie vinden in de omgeving van de Ban Gioc-watervallen.

Eten & drinken

Restaurants

Er zijn maar weinig restaurants in Cao Bang en die die er zijn zijn duur volgens de normen van backpackers. Gelukkig is eten op straat heerlijk, gemakkelijk en goedkoop. Voor het ontbijt, hoef je niet verder te zoeken dan bahn mi, geroosterde baguettes met groente en vlees. Tegen het avondeten worden bepaalde gebieden tijdelijke eetmarkten, waarbij elk gebied is gespecialiseerd in een bepaald gerecht. Op Kim Dong net ten zuiden van de brug zijn er verschillende stands die pho en gebakken rijst serveren.

Hoe kom je er?

Bus

Verschillende busbedrijven hebben bussen van Hanoi (My Dinh of Gia Lam busstation) naar Cao Bang. Er zijn ochtend- en nachtbussen van Hanoi naar Cao Bang, met een ticketprijs van ongeveer 160.000 – 200.000 VND, en het duurt ongeveer 6-8 uur.

Vervoer in Cao Bang

Hoe kom je van Cao Bang naar Ban Gioc watervallen

De enige manier is om met de bus of motor te reizen. Er zijn enkele lokale bussen in Cao Bang stad, voor een actueel schema is het aan te raden om dit te vragen bij het busstation of jouw hotel. Als je kunt, huur een motor in Cao Bang stad en reis en verken deze zeer mooie omgeving zelf.

3 dagen in ​Cao Bang

Cao Bang heeft een prachtig landschap, waar je gemakkelijk een paar dagen doorheen kan rijden. Al kan je de grootste bezienswaardigheden makkelijk in één dag zien. Het is daarom aan te raden om Cao Bang te combineren met Ba Be lake.

Dag 1

 • Neem de bus of motor naar de Ban Gioc waterval.
 • Loop door de Nguom Ngao grot.
 • Bezoek het Thang Hen meer.
Cao Bang dag 1

Dag 2

 • Ga met de bus naar Ba Be lake
 • en verken de omgeving van het meer.
Cao Bang dag 2

Dag 3

 • Maak een dagtrip over het meer per boot.
Cao Bang dag 3

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update