10 mooiste steden in Vietnam met kaart

Vietnam heeft Rijstvelden, bergen, stranden, maar je vind er ook mooie steden, rijk aan erfgoed en cultuur. Omdat het land zo enorm is, hebben wij een lijst gemaakt met mooiste steden in vietnam.

Houd er rekening mee dat dit een lijst is van mooiste steden en niet bezienswaardigheden. Sla bijvoorbeeld niet de bergen van Ha Giang over of een cruise door Halong Bay. Tip: lees hier de beste bezienswaardigheden in Vietnam.

Kaart steden in Vietnam

Wanneer je een aantal van de mooiste steden in Vietnam in jouw Vietnam rondreis wilt plannen, is het handig om te zien waar ze liggen, zodat je kunt kijken of deze in jouw route passen. Hieronder zie je de kaart van steden in Zuid Vietnam, Centraal Vietnam en Noord Vietnam;

kaart steden Vietnam

Klik hier voor de interactieve kaart met steden in Vietnam.

1. Hoi An

Hoi An mooiste stad Vietnam

Hoi An is zonder twijfel de mooiste stad van Vietnam en wellicht van heel Zuidoost Azie. Het is hierdoor erg toeristisch geworden, maar de charme is hierdoor niet verdwenen. Eens een belangrijke haven tussen de 16e en 18e eeuw, is nu een is nu UNESCO-werelderfgoed. Hoi An dankt haar schoonheid aan een unieke combinatie van Chinese, Japanse en Europese invloeden. Klein genoeg om te voet te verkennen, zijn de met lantaarns verlichte straten van Hoi An bezaaid met Chinese tempels, levendige voedselmarkten en winkelpanden met houten fronten. Galerijen met lokale kunstwerken en relaxte openluchtcafés voegen een charmant, bohemien element toe.

2. Hanoi

Hanoi Old Quarter

De Vietnamese hoofdstad Hanoi is een stad vol prachtige architectuur. Wandelt door het oude centrum van Hanoi zie je bedekte gevels van de Franse koloniale architectuur, straatstalletjes die heerlijke gerechten verkopen en de lokale bevolking die er doorheen racet, die allemaal de rijkdom aan cultuur en levendigheid weerspiegelen. Ga zitten in cafés aan de straatkant, nip aan ijskoffie en geniet van een banh mi-sandwich om het leven te aanschouwen. In de vele museums in Hanoi kun je meer leren over de cultuur en geschiedenis van de stad.

3. Hue

Hue Citadel
Hue Imperial Citadel

Hue, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, was de keizerlijke stad van Vietnam en later de hoofdstad tijdens de Nguyen-keizers. Hoewel de stad flink verwoest door oorlogen met de Fransen en de Amerikanen, is het nog steeds gevuld met boeiende tombes, tempels en paleizen. De Parfum rivier slingert door de stad, met de Verboden Stad die opdoemt boven de noordelijke oever. De Parfum rivier zelf is sfeervol, bezaaid met woonboten, lange transportschepen en drakenboten.

4. Dalat

Dalat stad Vietnam

Dalat ligt op een hoogte van 1.500 meter en biedt hierdoor het hele jaar koel weer in een rustig berglandschap. Dit schilderachtige stadje was ooit het favoriete toevluchtsoord van Vietnamese keizers en Franse kolonisten die graag wilden ontsnappen aan de zomerse hitte van het land. Deze Europese invloeden zijn nog steeds merkbaar in de Franse koloniale architectuur in het centrale deel van de stad, waar de straten zijn bekleed met stenen gebouwen met rode daken. Met mooie kerken, markten, kronkelende straatjes en kleurrijke tuinen is de stad een prachtige plek om te wandelen. De omgeving biedt meren, bossen en watervallen, perfect voor wandelen, fietsen en rotsklimmen.

5. Da Nang

Da Nang dag 3

Da Nang wordt ook wel de meest leefbare stad van Vietnam genoemd. Net buiten de stad vind je de prachtige Marble Mountains, Hai Van Pass, het Son Tra schiereiland en prachtige stranden, zoals het My Khe strand en het Lang Co strand. Dit biedt Da Nang een meer ontspannen en rustige sfeer dan andere steden in Vietnam. De stad mist echte toeristische bezienswaardigheden, maar Da Nang is modern en van alle gemakken voorzien, zoals nette hotels, restaurants en goed bereikbaar per trein, bus en vliegtuig.

6. Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City skyline

Van oudsher bekend als Saigon is Ho Chi Minh City de grootste stad van Vietnam. Het heeft een unieke mix van traditionele koloniale gebouwen zoals het oude centrale postkantoor en de Notre Dame-kathedraal, in combinatie met gigantische wolkenkrabbers, zoals Bitexco en Landmark 81. Dit zorgt voor een dynamische stad waar je meer kunt leren over koloniale tijd en de Vietnam oorlog, evenals een cocktail kunt drinken op één van de hippe rooftop bars. Vanaf de Saigon rivier heb je tevens uitzicht op de beste skyline van Vietnam.

7. Sapa

Sapa stad Vietnam

Sapa, een van de bekendste toeristische bestemmingen van Noord Vietnam, ligt op een prachtige locatie aan de westelijke rand van een hoog plateau. De stad kijkt uit over een betoverend tafereel van bergen en rijstterrassen, vaak gehuld in mist. Het is een populaire uitvalsbasis voor trektochten door het gebergte, maar ook voor het verkennen van rijstvelden en minderheidsdorpen. Sapa is al honderden jaren een verzamelplaats voor lokale bergstammen. Hoewel het toenemende aantal toeristen die de stad bezoekt de sfeer enigszins heeft veranderd, is het nog steeds een unieke locatie en mede door de uitzichten, één van de mooiste steden in Vietnam.

8. Quy Nhon

Municipal Beach Quy Nhon strand

Eén van de mooiste steden in Vietnam die aan de kust ligt is Quy Nhon. Hoewel deze stad amper wordt bezocht door toeristen, wordt deze middelgrote stad begrensd door prachtige stranden en het landschap eromheen is adembenemend. De rustige maar levendige kuststad in centraal Vietnam heeft authentieke vissershaventjes, een prachtige kustlijn, duinen en eeuwen oude tempels.

9. Can Tho

Can Tho

Can Tho is de grootste stad in de Mekong-delta, en ligt op een plek waar meerdere rivieren bij elkaar komen. Het is dan ook geen verrassing dat dit de locatie is van een aantal drijvende markten. De kanalen en rivieren worden gebruikt door een verscheidenheid aan boten en schepen die af en aan varen met lokale producten zoals fruit en vis. De mooie esplanade van Can Tho heeft beeldentuinen en enkele van de beste restaurants in de regio. In de stad vind je tempels en bruisende markten en een korte trip buiten de stad brengt je naar prachtige landelijke landschappen bedekt met fruitboomgaarden en rijstvelden.

10. Nha Trang

Nha Trang strand

Nha Trang is de populairste badplaats van Vietnam, met enkele van de mooiste stranden en duikplekken van het land. Doordat de Vietnamese cultuur weinig zichtbaar is en de stad vooral wordt bezocht door Russische en Chinese toeristen, wordt deze plek vaak overgeslagen door Nederlandse en Belgische toeristen. Ondanks dat het niet een aanbevolen bestemming is, behoort Nha Trang nog wel tot één van de mooiste steden in Vietnam. Het zes kilometer lange, halvemaanvormige strand van de stad ligt tegen een prachtig berglandschap. Afgezien van zacht zand, biedt de kustlijn een aangename promenade, met palmbomen en tuinen. Je kunt dagtrips maken naar de eilanden voor de kust of zoutvelden en watervallen in het achterland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.