Marble Mountains: bezienswaardigheden & rotsklimmen

De Marble Mountains bestaan ​​uit vijf heuvels, 10 km ten zuiden van Danang en 19 km ten noorden van Hoi An. De Marble Mountains worden ook wel Ngu Hanh Son, de “vijf elementen” genoemd. Elke heuvel vertegenwoordigt een element van de kosmos en is genoemd naar: Hoa Son (Vuur berg), Moc Son (Hout berg), Kim Son (Gouden berg), Tho Son (Aardeberg) en Thuy Son (Waterberg).

Marble Mountains bij Hoi An

De grootste en bekendste berg is Thuy Son, de Waterberg. In de tijd van het Champa-rijk, bevatten de grotten op de berg Hindoe heiligdommen. Na de ondergang van dit rijk stichtten de Vietnamezen boeddhistische tempels in dezelfde grotten. De huidige tempels dateren uit de 19e eeuw.

De Marble Mountains kregen hun naam van het witte, rode en groene marmer dat uit de heuvels komt. Marmerwerkers uit het dorp Non Nuoc aan de voet van de Thuy Son maken er voorwerpen en souvenirs van. De heuvels zijn niet alleen een pelgrimsoord voor boeddhisten, maar ook een bekende toeristische attractie. Kinderen lopen met bezoekers mee, in de hoop een fooi als gids te krijgen of een souvenir te verkopen.

Marble Mountains bij Da Nang

Hoe kom je bij de Marble Mountains?

Je kunt op een aantal manieren naar de Marble Mountains komen, zoals met de bus, motor, fiets, taxi of auto.

Met de bus: Als je in de stad Hoi An bent, kun je met de bus gaan. Het busstation ligt aan Le Hong Phong, in de buurt van Hoi An Silk Village. Het duurt ongeveer 40 minuten om met de bus naar Marble Mountains te komen.

Met de scooter: Je kunt een scooter huren om er te komen. Het duurt ongeveer 25 minuten per motor van de stad Da Nang en 45 minuten vanaf Hoi An. Je kunt ook met een Easy Rider tour de Marble Mountains bezoeken, meestal bezoek je dan ook andere bezienswaardigheden zoals de Hai Van Pass.

Per tour: Er zijn verschillende tours naar de Marble Mountains vanaf Hoi An en Da Nang. Hou je van iets actiever en speciaals? Dan is het aan te bevelen om een rotsklim- en abseiltour te doen in de Marble Mountains.

Waterberg

Er zijn twee paden naar de top van de Waterberg. Het is het beste om te beginnen bij de souvenirstalletjes in het dorp. Via 156 treden vind je een poort met drie ingangen. De trap aan de linkerkant leidt naar Vong Giang Dai, een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht op de andere Marble Mountains en de omgeving. Het pad rechts van de splitsing gaat naar een aantal graven.

Keer terug naar de poort die toegang geeft tot de Tam Thai Pagoda. Keizer Minh Mang bezocht dit heiligdom in 1825 en was zo onder de indruk dat hij de pagode onder zijn persoonlijke bescherming plaatste. De pagode werd gerestaureerd tussen 1946 en 1975. Binnenin zijn er vergulde beelden van Shakyamuni, een manifestatie van Boeddha, en van Quan Am, de godin van de gerechtigheid.

De grot

Een pad links van de pagode loopt naar een poort. Direct na deze poort volgen drie paden. Het linker pad gaat naar Hoa Nghiem, een kleine, halfopen grot met een Boeddhabeeld. Een doorgang aan de linkerkant van de grot leidt naar Huyen Khong, de meest spectaculaire grot van de Marble Mountains. Stene standbeelden staan links en rechts de ingang te bewaken.

grot in de Marble Mountains

De 25 meter hoge grot wordt verlicht door prachtig gefilterd licht dat door een opening in het plafond komt. Je zult onder andere een altaar zien met beelden tegenover de ingang en een Boeddha zit in de rotswand erboven. De grot diende als een ziekenhuis voor de Viet Cong tijdens de Vietnamoorlog en als een schuilplaats voor het complete artillerie-bataljon van vrouwen, dat in 1972 vanaf de heuvel achttien Amerikaanse vliegtuigen vernietigde op het vliegveld van Nuoc Man. Het pad rechtdoor leidt naar Dong Linh Nham, een halve grot met een altaar en enkele beelden.

grot in de Marble Mountains

Via een pad en een poort kom je in een vallei. Aan de rechterkant is de Van Thong-grot. De kogelgaten op de wierookpot voor de ingang maken duidelijk dat hier ook zwaar is gevochten.

grot in de Marble Mountains

Linh Youth Pagoda

Via een natuurlijke opening in de rotswand verlaat je de vallei. Daarna leidt een zijweg naar Vong Hai Da, een uitkijkpunt met uitzicht op China Beach en de Zuid-Chinese Zee. Als je het pad volgt, zie je de Linh Ung Pagoda aan je linkerhand. Vlak achter de pagode is een pad naar Tang Chan Dong, een complex van grotten met zittende en liggende Boeddhabeelden en Cham-sculptuur. Het pad naar beneden leidt naar de weg van Non Nuoc naar China Beach.

Linh Youth Pagoda tempel op de Marble Mountains

Rotsklimmen op de Marble Mountains

Ben je op zoek naar wat avontuur? Hang aan de rand van een klif en ga met een professionele gids abseilen, klimmen en grotten verkennen in de Marble Mountains. Er is geen ervaring nodig voor deze dag van abseilen en klimmen. Een professionele gids leert je de basisbeginselen van knoopbinden, harnas dragen en de juiste abseilen-techniek. Er zijn 2 opties:

  • Marble Mountains rock climbing: Klimmen, abseiligen en grotten verkennen
  • Marble Mountains descent: Hiken, abseilen en grotten verkennen.

Er zijn verschillende routes voor beginners en ervaren klimmers. Beide tours zijn inclusief ophalen en brengen vanaf Hoi An en met lunch.

Rotsklimmen op de Marble Mountains

abseilen Marble Mountains

Non Nuoc Village

Er is ook een dorp  aan de voet van Marble Mountains die je kunt bezoeken. Dit dorp, Non Nuoc, is beroemd om stenen sculpturen en handwerk. Hier kun je veel dingen kopen die gemaakt zijn van marmersteen; van kleine oorbellen, halskettingen, vazen ​​tot de enorme beelden van Boeddha. In het verleden werd steen direct uit het Marmeren gebergte gehaald om sculpturen te maken, maar nu is de directe winning illegaal gemaakt. Materialen voor beeldhouwwerk worden nu getransporteerd vanuit nabijgelegen provincie.

Non Nuoc Village

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven