10 beste nationale parken in Vietnam

De beste nationale parken in Vietnam bieden een enorme diversiteit. Het noorden is rijk aan uitgestrekte rijstterrassen die met de seizoenen veranderen. Het centrum heeft de grootste grotten ter wereld en de luidste watervallen van het land. En in het zuiden leven mangrovebossen en exotische dieren in het wild. Hier zijn de top 10 Vietnamese nationale parken die je niet mag missen.

1. Phong Nha-Ke Bang Nationaal Park

Phong Nha

Ondanks dat deze lijst op willekeurige volgorde staat, dient Phong Nha-ke Bang stipt op nummer 1 te staan van beste nationale parken in Vietnam. Dit park is een waar paradijs voor zowel bovengronds, met jungles, bergen en rivieren, als ondergronds, met de grootste en indrukwekkendste grotten ter wereld. Met name als je van avontuur houdt kun je dit nationale park in Vietnam niet overslaan. Kies er voor om een rustige wandeling door een grot te maken of ga twee dagen door de jungle hiken, met klimmen en abseilen in een grot.

2. Phu Quoc Nationaal Park

Phú Quoc Nationaal Park

Phu Quoc Nationaal Park omvat meer dan de helft van de noordelijke regio van Phu Quoc eiland, waar avontuurlijke reizigers tijdens hun tropische vakantie kunnen genieten van een scala aan buitenactiviteiten. Hoewel het grootste deel van Phu Quoc National Park strikt wordt beschermd door de Vietnamese overheid voor onderzoeksdoeleinden, kun je via Ganh Dau Village naar het Khu Rung Nguyen Sinh Forest reservaat komen, omdat het toegankelijk is voor kamperen, wandelen, vogels kijken en fotografie . Natuurliefhebbers kunnen ook zeldzame dieren in het wild spotten, zoals makaken met lange staart, zilveren langurs, plompe lori’s, otters en neushoornvogels.

3. Cat Tien Nationaal Park

Een van de grootste nationale parken in Vietnam ligt in het zuidelijke deel van het land. Met een totale oppervlakte van 447 vierkante kilometer en beschikt over talloze soorten dieren, waaronder vogels en zoogdieren. Cat Tien is een geweldige optie voor diegenen die van jungletochten houden. Meerdaagse tochten brengen je diep in de parken om endemische dieren in het wild te spotten, waaronder beren, krokodillen, vleermuizen, slangen en tropische vogels. Mis de kans niet om een nachtsafari te maken voor ontmoetingen met buitengewone insecten en kleurrijke reptielen. Als je liever niet wilt wandelen, kun je fietsen of motorrijden door het park op een netwerk van wegen, of kajakken en varen.

4. Cat Ba Nationaal Park

Cat Ba in Halong Bay

Niet ver van Halong Bay hebben de prachtige regenwouden van het Cat Ba Nationaal Park een aantal paden en smalle wegen verborgen tussen de dichte begroeiing die heerlijk zijn om over te wandelen. Het park is een tropisch primair regenwoud met een grote verzameling dieren, vogels en reptielen. Veel van de planten zijn uniek voor Vietnam en hebben een beschermende status.

5. Ba Be Nationaal Park

Ba Be Lake tour

Ba Be National Park heeft het allemaal. Van rivieren en watervallen tot grotten, bergen en een enorm meer; het gevarieerde aanbod van ecosystemen die hier zijn zal zeker indruk maken op elke reiziger. Afwisselend tussen de uitstekende pieken en plateaus van de bergen zijn enorme meren die zorgen voor rustige boottochten. Verspreid over de meren zijn kleine eilanden. Je kunt het park via de waterwegen verkennen of wandelen langs de overvloed aan paden die zich een weg banen door de bossen met spectaculaire uitzichten op de toppen. Naast door de bergen wandelen kun je ook lokale dorpen bezoeken om een inzicht te krijgen in Vietnamese tradities en culturen.

6. Cuc Phuong Nationaal Park

Cuc Phuong Mac meer

Cuc Phuong is niet alleen een van de beste nationale parken in Vietnam, maar het is ook de oudste. Het relatief kleine beschermde gebied ligt ongeveer drie uur ten zuiden van Hanoi. De belangrijkste hoogtepunten van Cuc Phuong zijn de enorme verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder verschillende primaten, zoogdieren en enkele bedreigde diersoorten. Breng jouw tijd door met wandelen, fietsen, vogels kijken en kajakken.

7. Con Dao Nationaal Park

Con Dao Nationaal Park

Con Dao National Park, dat zowel door zee als door een bos beschermde omgevingen bevat, is een van de slechts twee van dergelijke soort parken in Vietnam. Met weelderige mangroven, tropische regenwouden, prachtige koraalriffen en ongerepte stranden; Con Dao heeft veel te bieden. In deze beschermde omgeving is ecotoerisme erg populair en er zijn een aantal milieuvriendelijke opties voor bezoekers om van te genieten. Of het nu gaat om het verkennen van de wateren van het park of door de ongerepte bossen trekken; je zult constant verbaasd zijn over de prachtige landschappen die er zijn. Voor de kust kun je met veel geluk zelfs kans hebben om walvissen, zeekoeien en schildpadden te zien.

8. Bach Ma Nationaal Park

Bach Ma Nationaal Park

Bach Ma ligt verborgen net ten westen van de keizerlijke stad Hue hidden, nabij de centrale kust van Vietnam. Vervallen Franse villa’s verstopt in jungle en wildernis, met watervallen en pieken met geweldig uitzicht. Het park is de thuisbasis van enkele van de meest dichte en ongerepte jungles in centraal Vietnam.

9. Tram Chim Nationaal Park

Tram Chim National Park

Tram Chim Nationaal Park strekt zich uit over een groot gebied van 7.133 ha in de provincie Dong Thap, onderdeel van de Mekong Delta. Ht is het thuisland van 233 verschillende soorten vogels, waaronder Birmese Sarus-kraan, Wit-gevleugelde eend, Aalscholver, Maleisische plevier en Pelikaan. De beste tijd om Tram Chim Nationaal Park te bezoeken is van augustus tot november, wanneer de regen stopt en het weer aangenamer wordt.

10. Pu Mat Nationaal Park

Pu Mat nationaal park in Vietnam

Pu Mat Nationaal Park, 120 km van de stad Vinh, is het grootste bos in Noord-centraal Vietnam en een wereldnatuurreservaat. Pu Mat is een belangrijk beschermd gebied en de thuisbasis van Ussuri Dholes, Indische olifanten en de grootste populatie van noordelijke kuifgibbons met witte wangen ter wereld. Meer dan 2400 verschillende soorten plantensoorten zijn aanwezig in het park, waardoor het een hotspot voor biodiversiteit is. Met zijn prachtige natuurlijke omgeving is Pu Mat een van de beste nationale parken in Vietnam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.