Vietnam tours

De leukste tours & activiteiten in Vietnam

Tours per bestemming

Bestemmingen
[facetwp facet="product_categorie"]
Type activiteit
[facetwp facet="soort_tour"]

Resultaat 1–16 van de 164 resultaten wordt getoond

Wat zijn de beste tours in Vietnam?

1. Motor tours

Wanneer je in Vietnam bent zult je verstelt staan van hoeveel motors er wel niet rondrijden; echt overal waar je bent en kijkt zul je ze zien! Achterop de motor zitten van een lokale gids is niet alleen een unieke ervaring en inkijk in het dagelijkse leven. Het is ook de beste manier om de verschillende regio’s van het land te verkennen. Met een motor kun je namelijk over klein wegen, door small steegjes, 180 graden uitzicht, eenvoudig stoppen en grotere afstanden afleggen dan lopend. Zo kun je een food tour per motor in Ho Chi Minh City doen en de steegjes en straten van de stad te verkennen. Maar je kunt ook met een zogenoemde “Easy Rider” dagtochten of meerdaagse trips maken door de bergen, rijstvelden en dorpjes. De leukste ritten zijn de Ha Giang loop per motor en Hai Van Pass met Easy Rider.

2. Trekking tours

Er zijn bepaalde plekken waar je alleen kunt komen door trekkingstochten te maken. Sapa is de hoofstad van wandelingen maken in Vietnam. Een trekking in Sapa betekend dat je door de beroemde terrasvormige rijstvelden gaat lopen en onderweg stopt bij lokale dorpjes van bergstammen, om meer te leren over hun lokale cultuur. Andere plekken waar je kunt wandelen door de rijstvelden zijn Pu LuongMu Cang Chai en Hoang Su Phi. Je kunt er ook voor kiezen om een nog avontuurlijkere trekkingstocht te maken, door jungle, rivieren en grotten, in het Phong Nha Nationaal Park.

3. Street food tours

Als er maar één ding is wat een Vietnamees mag opnoemen waar hij of zij trots op is, dan is het zonder twijfel het eten! In heel Vietnam vind je honderden verschillende gerechten; elk provincie, streek of zelfs stad heeft weer zijn eigen gerechten, ingrediënten en smaken. Vietnamees eten is wellicht het beste eten ter wereld en dat wil je toch niet missen tijdens een Vietnam rondreis? De leukste manier om het eten te ontdekken is per street food tour. De populairste street food toers zijn te vinden in Hanoi, Ho Chi Minh City, Hoi An en Hue. Leer meer over de gerechten, lokale cultuur en manier van leven wanneer je verstopte straatjes verkent. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de kwaliteit van eten op straat, omdat deze tours je alleen naar veilige kraampjes brengt.

4. Privé sightseeing transfers

Je kunt een bus of soms ook een trein nemen tussen de grote steden. Maar dat betekend wel dat je alles wat er tussen die steden ligt overslaat! De mooiste route die je per auto kunt afleggen is de befaamde Ha Giang loop. Daarnaast kun je ook de prachtige kustweg over de Hai Van Pass per auto of per oude militaire jeep doen. Voor de minder bekende routes hebben wij zelfontworpen sightseeing transfers gemaakt, zoals van Phong Nha naar Hue door de DMZ en een privé auto naar Ninh Binh. Ook kun je naar CambodjaCon Dao of Phu Quoc vanaf Ho Chi Minh City via de Mekong Delta.

5. Boottochten

Vietnam heeft een enorm lange kust en een aantal rivieren, waaronder de Mekong, één van de grootste rivieren ter wereld. Dit maakt het land perfect om te verkennen met de boot. De bekendste plek is zonder meer een cruise in Halong Bay. Een cruise brengt je langs het indrukwekkende landschap van kalkstenen rotsen, eilanden en grotten. De Mekong Delta kun je ook per boot verkennen, door te varen over de rivieren, kleine kanaaltjes en het bezoeken van drijvende markten. De kleine eilandjes langs de kust kun je bezoeken door eilandhop tours vanaf onder andere Nha Trang, Hoi An, Phu Quoc en Con Dao.

6. Minderheden & bergstammen

Vietnam heeft meer dan 50 verschillende minderheden, met hun eigen cultuur, taal, klederdracht, festivals en manier van leven. Veel van deze minderheden leven als bergstammen in de bergen van noord Vietnam en de centrale hooglanden. Het is een unieke ervaring om deze minderheden te bezoeken en meer te leren over hun cultuur. Omdat ze vaak afgelegen wonen, ga je er vaak heen met een trekkingstocht, achterop de motor of per auto. Een indrukwekkende ervaring is overnachten in een homestay van een lokale minderheid. Stel je niet te veel voor van zo’n huis, want het verblijf doe je voor de unieke ervaring!

7. Fiets tours

Door het chaotische verkeer denk je niet direct aan fietsen in Vietnam. Toch is dit goed mogelijk! De vlakke Mekong Delta is bijvoorbeeld perfect om per fiets te verkennen. Zonder bergen en heuvels fiets je zonder moeite door het gebied, en de rustige zijwegen langs de rivieren, fruitboomgaarden en rijstvelden maken het alleen maar beter. Hoi An is een andere fiets mekka. Veel hotels hebben gratis fietsen te leen waardoor je makkelijk naar de oude binnenstad en het strand kunt fietsen. Een Hoi An fiets tour brengt je echter van de gebaande paden naar eilandjes, rivier oversteken en het echte ruige platteland met waterbuffels en dorpjes. Andere plekken in Vietnam om te fietsen zijn Mai Chau, Ba Be Lake en Hue.

8. Historische tours

Ook voor geschiedenis zit je goed in Vietnam, met oude handelshavens, keizerlijke steden, eeuwen oude tempels en overblijfselen van Vietnam oorlog. Ben je gedesinteresseerd in de oorlog, bezoek dan onder andere de Cu Chi Tunnels, diverse oorlogsmuseums en de DMZ. De mooiste steden die al eeuwen oud zijn, zijn Hoi An en de het oude centrum van Hanoi. Voor overblijfselen uit de keizerlijke maak je een historische stads tour door Hue. Voor de Cham tempels die nog ouder zijn dan Angkor Wat in Cambodja, kun je een dag tour maken naar My Son, vanaf Hoi An en Da Nang.

9. Natuur & Wildlife

Er zijn veel Nationale Parken in Vietnam te vinden. Cuc Phuong is het oudste nationale park van het land, ingewijd door president Ho Chi Minh. In het Con Dao Nationaal Park en Phu Quoc Nationaal Park vind je een uniek onderwaterleven en vele eilanden die je per boot kunt verkennen. In Phong Nha-Ke Bang heb je enorme grotten. In Bach MaCat Tien, Pu Mat en Yok Don vind je uitgestrekte jungle met wilde dieren; in laatst genoemd kun je zelfs olifanten tegenkomen!

10. Grotten tours

In het kalkstenen landschap van het land zitten duizenden grotten verstopt. In Phong Nha vind je zelfs een aantal van de grootste grotten ter wereld! Een aantal van deze grotten kun je tegenwoordig zo binnenlopen, maar voor andere ben je een dag tot meerdere dagen onderweg, trekkend door de dichte jungle. Deze expedities zijn dan ook alleen geschikt voor de meest avontuurlijke reizigers.

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.