Mai Chau

Tips 2021 - Alles wat je moet weten

Mai Chau ligt in een landelijke vallei met torenhoge kliffen, een unieke cultuur en een ontspannen atmosfeer en slechts drie uur rijden van Hanoi. Breng de dag door met het verkennen van de lokale dorpen en fietsen rond de schitterend groene rijstvelden en geniet ‘s avonds van de traditionele Tai-dansen.

5 redenen om Mai Chau te bezoeken

 1. Verken de prachtige rijstterrassen en jungle van Phu Luong.
 2. Fiets langs de rijstvelden door de Mai Chau vallei.
 3. Rij met een motor naar diverse uitzichtpunten op de Thung Khe Pass.
 4. Verken dorpjes van lokale bergstammen.
 5. Maak een avontuurlijke tocht met een kayak of ga rotsklimmen.

Praktische informatie

In het kort

 • RegioNoord Vietnam, Hoa Binh provincie
 • Aantal inwoners: 50.000
 • Aanbevolen aantal reisdagen: 2 dagen
 • Vietnamese naam: Mai Châu

Beste reistijd

 • Beste reistijd: Van december tot mei. De eerste 2 maanden kan het nog fris zijn, maar daarna wordt het warmer. Ook valt er weinig regen deze periode.
 • Van november tot februari is het winter en kan de temperatuur zakken naar 10 graden.
 • Van juni tot september is het regenseizoen.

Geld

Er zijn wel een aantal pinautomaten in Mai Chau, maar soms moeilijk te vinden. Neem genoeg contant geld mee. De meeste hotels accepteren een bankkaart of creditcard, maar homestays vaak nog niet.

Bezienswaardigheden in ​Mai Chau

Thung Khe pass in Mai Chau

Thung Khe pass

Thung Khe pass is een indrukwekkende bergpas in de buurt van Mai Chau met een aantal ontzettend mooie panoramische uitzichtpunten. De bekendste plek is bij Mai Chau flagpole, waar je uitzicht hebt over de hele Mai Chau vallei.

Pu Luong Nature Reserve

Pu Luong Nature Reserve

Pu Luong is het absolute hoogtepunt van Mai Chau. Het is een regio met spectaculaire natuurlijke schoonheid, een ongerepte omgeving die op de een of andere manier nog niet gevonden is door het massatoerisme. Verken de jungles, rivieren, prachtige rijsterrassen, lokale dorpjes en waterraden.

Go Lao waterval Mai Chau

Go Lao waterval

De Go Lao is mooi en ongerept. Je moet een kleine trekking maken om er te komen, maar de route is indrukwekkend. Het ligt op ongeveer 15 km van de stad Mai Chau.

Lac Village Mai Chau

Lac Village

Lac Village is een afgelegen dorp gelegen tussen bergachtige passen, en het onderkomen van de etnische Thaise minderheid, woonachtig in traditionele Thaise paalwoningen. Dorpsbewoners organiseren soms traditionele lied- en dansvoorstellingen ‘s avonds.

Pom Coong Village Mai Chau

Pom Coong Village

Hoewel het op korte afstand van Lac Village ligt, is Pom Coong Village een heel aparte bezienswaardigheid en het wordt aanbevolen om het lokale dorpsleven te proeven.

Van Village Mai Chau

Van Village

Van Village ligt verder weg dan de populaire toeristische plekken Lac Village en Pom Coong Village, en ligt buiten de gebaande paden te midden van het prachtige Noord-Vietnamese berglandschap en staat bekend om zijn authenticiteit en vredige schoonheid.

Chieu cave Mai Chau

Chieu cave

Om naar Chieu Cave te komen, moet je een indrukwekkende 1200 treden van stenen beklimmen, maar zodra je bij de ingang bent aangekomen, zul je blij zijn dat je de moeite hebt genomen.

Mo Luong grot Mai Chau

Mo Luong Cave

Mo Luong Cave ligt 2 km van Lac village. De grot bestaat uit 4 ruimtes van ongeveer 500 meter diep, met tal van spectaculaire stalactieten.

Activiteiten

Fietsen

De leukste manier om de Mai Chau vallei te verkennen is op de fiets. De meeste hotels en guesthouses hebben gratis een fiets beschikbaar. Fiets zelf door de mooie rijstvelden en door lokale dorpjes of huur een gids die je de buiten de gebaande paden kan brengen.

Rotsklimmen

De beste uitzichten over de Mai Chau vallei kan je vanaf hogerop zien en de leukste manier om daar te komen is met rotsklimmen. Met meerdere mogelijke routes om uit te kiezen, kan iedereen genieten van rotsklimmen, ongeacht leeftijd, atletisch vermogen of ervaringsniveau.

Wandelen

De beste wandeltochten kun je maken in Pu Luong. Je kan kiezen voor een halve dag, een hele dag of een meerdaagse trekking. Bij een meerdaagse trekking blijf je bij lokale mensen slapen in een homestay. Het beste weer voor trekking in Pu Luong loopt van eind september tot begin mei met temperaturen van 15 ° C tot 30 ° C.

Raften en kayakken

Vind je weg door het prachtige rivierlandschap, passeer de eenvoudige hoge huizen, de opvallende waterwielen en de groene landbouwgrond. Regenseizoen is de beste tijd om te kajakken en raften in de Cham River.

Fietsen in Mai Chau
Klimmen in Mai Chau

Accommodatie

Waar in Mai Chau moet ik mijn accommodatie zoeken?

Lac en Pom Coong

In Mai Chau zijn er twee bekende dorpen waar toeristen hun accommodatie zoeken: Lac en Pom Coong. Deze twee dorpen liggen ook direct naast elkaar, met een paar honderd meter afstand. De meest accommodaties bestaan uit homestays, maar er zijn ook een paar hotels en luxe resorts te vinden. In het dorpje zijn er winkels en een paar restaurants. Wanneer je in een homestay verblijft eet je daar ook vaak.

Homestay in Mai Chau

De meest populaire accommodaties in Mai Chau zijn homestays. Overnachten in deze minderheidsdorpen is een beschaafde ervaring met elektriciteit, toiletten in westerse stijl, warme douches en matrassen met muskietennetten. Het is allemaal buitengewoon comfortabel, dus verwacht niet dat je een rustieke heuvel-stam ontmoet. Ondanks – of misschien vanwege – de moderne voorzieningen, is het nog steeds een onvergetelijke ervaring. De omgeving is prachtig weelderig, de Thaise dorpen zijn aantrekkelijk en opgeruimd, en de lokale bevolking is buitengewoon vriendelijk

De dorpen Lac en Pom Coong zijn typerend voor Thaise gemeenschappen. De huizen zijn gebouwd op palen, 1,5 m boven de grond, met bamboevloeren en daken gemaakt van bladeren. De plek onder het traditionele huis is meestal gereserveerd voor vee. Maar tegenwoordig is dit bij sommige huizen ingericht als souvenirwinkel.

(Lees meer: Wat is een homestay in Vietnam?)

Beste hotels en hostels in Mai Chau

Beste Budget hotels & hostels

 • Little Mai Chau Home Stay: Vanaf €5
 • Mai Chau Backpackers House: Vanaf €3
 • Lim’s house: Vanaf €15
 • Eco Homestay: Vanaf €15

Gemiddeld hotel

 • Mai Chau Nature Lodge: Vanaf €35
 • Mai Chau Valley View Hotel: Vanaf €32

High end hotel & resort

 • Mai Chau Villas: Vanaf €60
 • Mai Chau HideAway Resort: Vanaf €70
 • Mai Chau Ecolodge: Vanaf €115

Eten & drinken

Restaurants

Er zijn een paar restaurants. Vaak eet je bij je homestay of hotel. Vaak zit eten bij een homestay overnachting in de prijs en het eten is geweldig. Er is geen menu. Klassieke, landelijke gerechten worden geserveerd van een vast menu voor lunch en diner. Het is eenvoudig en voedzaam en een goede brandstof om de regio te verkennen.

Hoe kom je er?

Bus

Rechtstreekse bussen naar Mai Chau vertrekken van het My Dinh-busstation in Hanoi om 6.00 uur, 8.30 uur en 11.00 uur. De reis kost rond de 80.000-100.000 en duurt tussen de 3,5 en 4 uur. Als je in de dorpen van Lac of Pom Coong wilt verblijven, vraag je de buschauffeur om je daar af te zetten. Je wordt afgezet op het kruispunt, op slechts een korte wandeling van beide dorpen. Een alternatief kan zijn dat je een minibus reserveert vanaf je hotel in Hanoi totaan je hotel in Mai Chau.

Terug naar Hanoi vertrekken bussen om 9.00, 11.00 en 13.00 uur. Gastgezinnen in je homestay of jouw hotel kan deze bus voor jou reserveren en regelen dat je word opgehaald uit het dorp.

Vervoer in Mai Chau

Wandelen en fietsen

De beste manier om Mai Chau te verkennen is wandelen of fietsen. Terwijl je fietst of langs de onverharde wegen van Mai Chau loopt, verandert het landschap, wilde bloemen, rijstvelden, dorpjes en de lokale bevolking die vee van plek naar plek verplaatst. Gidsen kunnen trekking- of fietspaden voorstellen. Jouw hotel of homestay kan een fietsaanbieder aanbevelen of je kunt zelf een fiets lenen voor een kleine vergoeding.

3 dagen in ​Mai Chau

Dag 1

De eerste dag is een dag van ontspanning. Huur een fietsen en verken de Mai Chau vallei. Rij door vredige dorpjes, langs rijstvelden en bekijk hoe de lokale bevolking leeft.

Mai Chau dag 1

Dag 2

Bezoek het hoogtepunt van Mai Chau: Pu Luong Nature Reserve. Plan een georganiseerde trekkingstocht of dagtour per motor of auto door dit gebied.

Mai Chau dag 2

Dag 3

Verken de omgeving van Mai Chau op de derde dag. Ga over de indrukwekkende Thung Khe Pass en bezoek verschillende dorpen zoals Nhot, Khan en Xa Linh en de Pa Co Markt.

In de middag ga je naar de Mo Luong grot en Ga Lao-waterval.

De wegen rond Mai Chau, met name over de Thung Khe Pass, zijn niet heel veilig. Doe deze route met een gids of wees  voorzichtig en zelfverzekerd als je dit zelf met een motor wilt doen.

Mai Chau dag 3

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update