Top 25 off the beaten track bestemmingen in Vietnam

Deze off-the-beaten-track bestemmingen in Vietnam zijn geschikt voor avontuurlijke reizigers die tijdens hun rondreis het toeristische pad willen verlaten. Hoewel Vietnam een aantal zeer beroemde bezienswaardigheden heeft die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, is de authentieke ervaring een stuk minder, vooral bij bekende bestemmingen zoals Hanoi, Ho Chi Minh City en Halong Bay.

Gelukkig zijn er nog steeds veel verborgen juweeltjes die nog steeds die ruwe rand van het lokale leven behouden, waardoor je Vietnam’s ruige platteland, adembenemende bergketens en onbewoonde eilanden kunt ervaren. Als je genoeg hebt van Hanoi’s chaotische verkeer of de drukke stranden van Nha Trang, lees dan deze handige lijst van beste off the beaten track bestemmingen in Vietnam.

Dit is geen lijst van de minst bezochte bestemmingen, maar de meest unieke en geweldige bestemmingen in Vietnam die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme.

1. Ha Giang

Ha Giang off the beaten track in Vietnam

Een trip naar Ha Giang vanuit Hanoi brengt je naar de mooiste berglandschappen in Vietnam. Ha Giang is de meest noordelijke provincie van Vietnam, waar verschillende gemeenschappen van etnische minderheden wonen en proberen hun eigen culturen te behouden. In tegenstelling tot Sapa zijn de etnische minderheden in Ha Giang nog niet ‘gecommercialiseerd’, wat reizen naar Ha Giang een veel authentiekere ervaring maakt. Verblijf in een homestay om de lokale cultuur te leren en geniet van de meest betoverende landschappen die Vietnam te bieden heeft.

2. Pu Luong

Pu Luong off the beaten track in Vietnam

Het kalksteenlandschap van Pu Luong is een gebied van uitzonderlijke schoonheid, interessante cultuur en hoge biodiversiteit. Het is gezegend met rijke bossen, kalksteenbergen, prachtige rijstterrassen en een adembenemend landschap. Wandelen in het bos en langs rijstvelden, fiets door het reservaat en bezoek de vele mooie kleine dorpjes. Het unieke landschap van Pu Luong is zonder verklaarbare redenen nog niet ontdekt door het massatoerisme.

3. Phong Nha

Phong Nha off the beaten track in Vietnam

Het Nationaal park Phong Nha Ke Bang is een absoluut verbluffende bestemming waar de grootste grot ter wereld, Son Doong, is gevestigd. Maar je vind hier ook tientallen andere grotten, bergen, meren, oerwouden, extreem exotische en endemische dieren in het wild … deze plaats heeft het allemaal.  Het is een van die plaatsen die je minstens één keer in je leven moet bezoeken. Zowel boven de grond als onder de grond is dit één van de meest indrukwekkende plekken van Vietnam.

4. Mu Cang Chai

Mu Cang Chai

Mu Cang Chai is beroemd om zijn gouden kleur van terrasvormige rijstvelden in de herfst. Gelegen op slechts 280 km van Hanoi, Mu Cang Chai verwonderd met zijn pittoreske landschap, unieke H’mong-cultuur en fascinerende activiteiten zoals vliegerwedstrijden, traditionele voedselfestivals en muziekuitvoeringen van de lokale etnische minderheden.

5. Ba Be lake

Ba Be lake off the beaten track in Vietnam

Gelegen in een ring van kalkstenen bergen 250 km ten noorden van Hanoi is dit het hoogste en grootste natuurlijke meer van Vietnam: Ba Be Lake. Maar het meer is slechts de helft van het verhaal, met watervallen, dichtbeboste kusten, wilde dieren, eilandjes en uitgestrekte grottensystemen die een indrukwekkend divers landschap vormen.

6. Dak Lak

Buon Ma Thuot in Vietnam

Buon Ma Thuot is de provinciehoofdstad van Dak Lak in de Centrale Hooglanden van Vietnam. Het is de thuis van etnische minderheden en dit gebied is historisch relevant omdat hier de laatste grote confrontatie was tussen de Noord-Vietnamese en Zuid-Vietnamese legers. De stad zelf mist attracties, maar in de omgeving vindt je prachtige watervallen, Yok Don National Park, etnische stamdorpen en Lak Lake.

7. Kon Tum

Kontum in Vietnam

Kon Tum ligt nabij de grens van Laos en Cambodja. Hier kun je je voelen alsof je het einde van de wereld hebt bereikt. Traditionele manieren van leven worden gehandhaafd in de nabijgelegen inheemse dorpen die de buitenwijken van de stad omringen. Van Kontum stad kun je een reeks spannende excursies maken naar de meest afgelegen hoeken van Vietnam. Het gebied huisvest verschillende etnische minderheidsgemeenschappen en terwijl de dorpen niet veel reizigers zien, wordt je wel vriendelijk verwelkomt. Omdat Kon Tum zo afgelegen ligt, zorgt dit ervoor dat reizigers wegblijven.

8. Quy Nhon

Quy Nhon in Vietnam

Quy Nhon heeft alles wat een ideale vakantiebestemming zou moeten hebben: ongerepte stranden op prachtige eilanden, adembenemende bergachtige landschappen, vredige vissersdorpjes, verse (en goedkope) visgerechten, culturele bezienswaardigheden, enz. En het beste van alles is dat deze kustplaats in Centraal Vietnam totaal niet-toeristisch is. Quy Nhon is één van de meest onderschatte bestemming in Vietnam.

Pro tip: Phu Yen is vergelijkbaar met Quy Nhon, maar nog minder bekend. Het ligt tussen Quy Nhon en Nha Trang in.

9. Con Dao

Con Dao

Om enkele van de mooiste ongerepte natuurgebieden van Vietnam te vinden, moet je de moeite doen om er te komen. De eilanden van het Con Dao National Park zijn een 12-uur durende boottocht vanaf het vasteland of een uur vliegen, maar de reis is de moeite waard. Het was ooit bedekt met gevangenenkampen voor politieke gevangenen. Nu vind je er mooie zandstranden, koraal en de kusten zijn ook een van de belangrijkste broedplaatsen van Vietnam voor schildpadden, die gezien kunnen worden als eieren leggen.

10. An Giang

An Giang in Mekong Delta

An Giang wordt ook het zeven bergen land genoemd en is gelegen in de Mekong Delta. De meest bekende berg is Sam-mountain, met religieuze tempels en pagodes. Deze provincie is ook het land van het Cham-volk, een etnische minderheid van Vietnam, dus de cultuur is gevarieerd en zorgt voor een interessante ervaring! Je vind hier mysterieuze onderwater gelopen bossen, religieuze gebouwen, waterwegen vanuit de Mekong en unieke festivals.

11. Binh Lieu

Binh Lieu

12. Ta Dung meer

Ta Dung meer

13. Ta Xua

Ta Xua

14. Nam Du eiland

Nam Du eiland

15. Thanh Chuong

Thanh Chuong theevelden

16. Mang Den

Mang Den

17. Tay Giang

Tay Giang

18. Y Ty

YTy homestay

19. Me Pja Pass

Me Pja Pass uitzichtpunt
Uitzichtpunt over Me Pja Pass

20. Nui Thung berg

21. Bac Son vallei

22. Phong Nam vallei

23. Long Coc theeheuvels

24. Dien Bien Phu

25. Pu Mat Nationaal Park

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.