Vietnam visum verlengen

Hoe werkt dat?

Je bent aan het reizen en al snel kom je er achter dat 30 dagen niet genoeg is. Maar hoe kan ik mijn Vietnam visum verlengen?

Vietnam visum verlengen

Verlengen van jouw visum betekent dat je langer in Vietnam kunt blijven zonder te vertrekken. De duur van de toegestane verlenging is afhankelijk van het visum dat je al hebt verkregen. Als je jouw visum voor een periode van één maand wilt verlengen, moet jouw huidige visum één maand of langer geldig zijn. De kosten bedragen ongeveer tussen de $ 60 – $ 155.

Als je jouw visum voor een periode van drie maanden wilt verlengen, moet jouw huidige visum geldig zijn voor drie maanden. De kosten bedragen ongeveer tussen de $ 180 – $ 310.

Veel bureaus kunnen je helpen dit proces te doen. Dit kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst worden gedaan. Bij jouw aanvraag moet je de volgende documenten indienen: kopieën van persoonspagina in jouw paspoort, jouw huidige visum, immigratie stempel, laatste datum van binnenkomst, locatie van binnenkomst en details van jouw huidige accommodatie in Vietnam. Verlenging duurt ongeveer vijf tot zeven werkdagen.

Visa run naar de grens

Het meest voorkomende voor reizigers en expats is een visa run naar de grens. Een reiziger of een expat verlaat Vietnam en gaat over een land- of luchtgrens en komt een paar dagen later terug. In Ho Chi Min City en Hoi An steken sommige reizigers en expats de grens over naar Cambodja en Laos. Dit is de snelste en goedkoopste manier om hun visum te verlengen.

Op deze manier kun je een visumuitnodigingsbrief krijgen voordat je Vietnam verlaat of je kunt een visum aanvragen in het land (via de ambassade of een reisbureau) waar je heen gaat.

Belangrijk: je kunt geen uitnodigingsbrief (VOA) gebruiken via landgrenzen.

Veel gestelde vragen over Vietnam visum verlengen

Mijn visum is verlopen, wat kan ik doen?

Als je nog steeds in Vietnam bent terwijl jouw visum is verlopen, neem dan onmiddellijk contact op met de immigratiedienst voor hulp. Neem met een lokaal reisbureau contact op om jouw verlopen visum te verlengen, in het geval het de geldigheidsdatum overschrijdt voor niet langer dan 3 dagen.

Ik ben niet in Ho Chi Minh City of Hanoi op dit moment, hoe kan ik mijn Vietnam visum verlengen?

Neem contact op met een lokaal reisbureau. Controleer reviews en ervaringen van te voren en vergelijk de prijzen online.

Kan ik mijn Vietnam visum verlengen zonder dat ik in Vietnam ben?

Nee, het is niet mogelijk om het bestaande visum te verlengen als je niet in Vietnam bent. In dit geval is het aan te raden om een langer visum aan te vragen voordat je vertrekt.

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.