Centraal Vietnam

Beste reistijd & Bezienswaardigheden

Hoogtepunten van Centraal Vietnam zijn de bruisende stad Danang, de voormalige keizerlijke hoofdstad Hue, en het zeer populaire maar ontegenzeglijk verbluffende historische havenstadje Hoi An. De beste strandtaferelen zijn bij An Bang in de buurt van Hoi An en Lang Co in de buurt van Danang, en voor natuurliefhebbers is er goede wandel- en vogelobservatie in het Bach Ma National Park. De geschiedenis van Ancient Cham fascineert My Son en de boeiende Demilitarized Zone (DMZ) toont de aangrijpende en tragische verhalen over de Amerikaanse oorlog.

Tours in Centraal Vietnam

Rondreizen in Centraal Vietnam

Alle rondreizen in Vietnam >

Bestemmingen in Centraal Vietnam

Hoi An cultuur

Hoi An

Hoi An is met een uitzonderlijk goed bewaard gebleven stad centrum uit de 15 eeuw het meest sfeervolle plaatsje van Vietnam.

Hoi An reistips >

Hue Citadel

Hue

Voormalig keizerlijke hoofdstad van Vietnam, dat rijk is aan geschiedenis en cultuur.

Hue reistips >

Da Nang

Da Nang

Een goede mix van eeuwenoude pagodes, Franse koloniale gebouwen, maar ook rustige stranden met helder blauw water.

Da Nang reistips >

Ky Co eiland Quy Nhon

Quy Nhon

Rustig en ontspannen plaatsje met mooie stranden en eilandjes met kristalhelder water.

Quy Nhon reistips >

Hang En grot in Phong Nha

Phong Nha

Een prachtig nationaal park met jungle, bergen en indrukwekkende grotten maakt deze bestemming zowel bovengronds en ondergronds als één van de hoogtepunten van Vietnam.

Phong Nha reistips >

Beste reistijd in Centraal Vietnam

Centraal-Vietnam (Hoi An, Da Nang, Hue) heeft warm en droog weer van half januari tot eind augustus, met temperaturen die vaak halverwege de 30 graden bereiken. Tijdens de wintermaanden neemt de regenval toe met de piekniveaus in oktober en november, soms in de vorm van tyfonen.

MaandenGemiddelde tempratuurRegen per maand (mm)
Januari22ºC101
Februari22ºC31
Maart24ºC12
April27ºC18
Mei29ºC47
Juni30ºC42
Juli30ºC99
Augustus28ºC117
September26ºC447
Oktober24ºC530
November22ºC221
December21ºC208

Hoe kom je er

Danang heeft een internationale luchthaven die zowel Danang als het nabijgelegen Hoi An bedient, terwijl Hue ook een drukke regionale luchthaven heeft. Dong Hoi is in opkomst als regionale spoor- en luchthub voor Phong Nha-Ke Bang National Park. De belangrijkste Noord-Zuid spoorweg loopt dwars door de regio, net als Hwy 1 voor frequent busvervoer.

Kaart

kaart Centraal Vietnam
Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.