Fietsen in Hoi An – De beste Fietsroutes & Fietstochten

Fietsen in Hoi An is één van de populairste activiteiten die je kunt doen in en rond deze UNESCO stad. Hoi An is een van de weinige plaatsen in Vietnam die enkele stappen heeft gezet om fietsvriendelijk te zijn. Het oude centrum is voor grote delen van de dag en nacht afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. En het platteland rond Hoi An is pittoresk en relatief veilig om te fietsen. Je kunt kiezen om zelf een fiets te huren en rond te fietsen of met georganiseerde fietstocht te gaan.

Georganiseerde fietstochten in Hoi An

Tenzij je een privé fietstocht regelt, heb je met een georganiseerde tour minder vrijheid om te bepalen hoe lang je ergens stopt. Maar daar staat tegenover dat je zeker bent dat je alle hoogtepunten ziet, over de mooiste wegen fiets die je zelf anders nooit had gevonden en je hoeft zelf niks te onderhandelen en regelen als het gaat om boottochtjes en andere activiteiten.

Je hebt veel keuzen als het gaat om fietstochten in Hoi An:

 • Een paar uur, een halve dag of een hele dag.
 • Gecombineerd met activiteiten zoals boottochtjes en kooklessen of alleen fietsen.
 • Welke bezienswaardigheden je bezoekt; ambachtsdorpjes, stranden, rijstvelden, bossen en er zijn zelfs fietstochten naar de ruïnes van My Son.
 • De afstand; fiets je een paar kilometer van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid of fiets je hele lange afstanden verder van Hoi An.

Wanneer je een fietstocht in Hoi An wilt boeken dien je eerst goed voor jezelf te bepalen wat je wilt doen en zien. Ga je lange afstanden fietsen, kijk dan ook wat voor soort fietsen het tour bedrijf gebruikt.

Fietsen huren

Wil je zelfs gaan fietsen in Hoi An dien je eerst een fiets te regelen. De makkelijkste manier om een fiets te huren in Hoi An is via jouw accommodatie. De meeste hotels hebben gratis fietsen te leen of tegen een hele kleine vergoeding, rond de 1 euro per dag. Heeft jouw accommodatie geen fietsen dan kun je eenvoudig een fiets huren in Hoi An bij één van de onafhankelijke fietsverhuurbedrijven die je overal in in de stad vind.

Veel fietsen die te huur of te leen zijn, zijn niet de beste kwaliteit. Voor korte afstanden in en rond de stad is dit geen probleem, maar voor langere fietstochten is dit

Fietsroute in Hoi An

Er zijn meerdere fietsroutes in Hoi An. Je kunt onderstaande route gebruiken, maar sommige hotels en fietsverhuurbedrijven hebben meer routes liggen; langer en korter. Een simpele fietsroute is bijvoorbeeld naar het het strand, An Bang ligt ongeveer 6 km van het oude centrum. Wanneer je alleen het oude centrum van Hoi An wilt verkennen kun je dit het beste lopend door.

Hele dag fietsen in Hoi An: de hoogtepunten

Totale afstand:  19,3 km
Duur: Hele dag (inclusief stops en activiteiten)
Wat zie je: Rijstvelden, groentedorp, stranden, kokosnoten bos.

 • Je begint de fietsroute in Hoi An, bij Banh Mi Phuong. Dit is de populairste plek in de stad om een broodje te halen; goed begin van de dag wanneer jouw hotel niet inclusief ontbijt is. Wanneer jouw accommodatie in Cam Chau of Cam Thanh ligt hoef je niet in het oude centrum te beginnen.
 • De fietsroute begint richting Cam Chau, je volgt hiervoor één van de hoofdwegen door de stad.
 • Na 2 kilometer, net voorbij het tankstation aan de rechterkant, sla je linksaf.
 • Fiets 400 meter verder totdat je aan de linkerkant de rijstvelden van Hoi An ziet. Er zijn een aantal fietsroutes door deze rijstvelden. 
 • Rij over de paden langs de rijstvelden naar de hoofdweg Hai Ba Trung, ongeveer 2 kilometer. Je gaat hier naar rechts richting An Bang Beach. Blijf goed aan de rechterkant rijden, want hier is er iets meer verkeer naar en uit Hoi An.
 • Na 1 kilometer over deze weg fiets je over een brug en kom je het Tra Que groentedorp binnen. Er zijn hier diverse plekken waar je activiteiten kunt ondernemen, om op een interactieve manier te leren hoe hier lokaal het land wordt bewerkt en groentes worden gekweekt. 
 • Vervolg je fietsroute over de hoofdweg richting An Bang Beach. Je kunt hier relaxen op het strand en lunchen bij één van de restaurants. 
 • Na het strandbezoek fiets je verder langs de kustweg richting Cua Dai Beach totdat je niet meer rechtdoor kunt gaan (3 km). Naar links ga je naar het strand en naar rechts ga je over de brug terug richting Hoi An.
 • Fiets 600 meter over de weg totdat je bij een kruispunt komt waar je naar recht gaat een brug over.
 • Kies de rustige weg, waar minder verkeer rijdt. Volg deze weg voor 2 km. Hier moet je goed kijken naar paden die naar links gaan; de weg is hier niet altijd even goed. Je rijd een dorpje binnen wat in het bos ligt en langs een rivier. Er zijn hier meerdere plekken waar je een mandboot tour kunt regelen door het kokosnoten bos
 • Na een boottochtje fiets je terug naar de weg richting de Thu Bon rivier en Hoi An. Er zijn een aantal wegen die je kunt kiezen.
 • Wanneer je eenmaal bij de Thu Bon rivier bent blijf je de rivier eenvoudig volgens aan je linkerkant totdat je weer Hoi An binnen fiets.

Aanbevolen tours

Hanoi city tour
Hanoi: Halve dag city tour met kleine groep
Vanaf €38
fietsen in Hanoi tour
Fietsen in Hanoi – Buiten de gebaande paden
Vanaf 0.00
Hanoi street food tour
Hanoi street food tour en nachtleven met lokale gids
Vanaf €18

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update