15 mooiste bezienswaardigheden in Vietnam

De mooiste bezienswaardigheden in Vietnam zijn van indrukwekkende bergen in Ha Giang en Sapa tot historische steden zoals Hoi An en Hue. Of je nu van natuur of cultuur houd, er is voor iedereen wel iets indrukwekkendst te vinden.

De natuurlijke schoonheid van het land zijn vooral de groene rijstvelden in het noorden, de dichte jungles in het midden en het fascinerende rivierensysteem van de Mekong Delta in het zuiden. Ga op zoek naar wilde dieren, maak wandelingen door het platteland of geniet van een boottochtje over de zee of de rivieren.

Vietnam is echter ook een land met een lange geschiedenis en oude tradities. Het heeft veel historische bezienswaardigheden en oude tempels. Zo heb je historische steden, prachtige tempels, heftige overblijfselen uit de Vietnamoorlog en gebouwen uit de Frans koloniale tijd. De culturele bezienswaardigheden in Vietnam laten je vooral een hele bewogen tijd zien.

Hier is een overzicht van de meest indrukwekkendste en mooiste bezienswaardigheden in Vietnam!

1. Ha Giang

Ha Giang Vietnam

Ha Giang is zonder twijfel het mooiste gebied van Vietnam. Gelegen aan de grens met China en verspreid over indrukwekkende karst bergen, heuvels en groene valleien, staat Ha Giang bekend als de laatste grens van Vietnam.

Omdat deze regio moeilijk bereikbaar is, zijn er ook minder reizigers en kun je de ruwe schoonheid van Vietnam verkennen op een manier die nog maar weinig andere plaatsen mogelijk is. Natuurliefhebbers en avonturiers zullen van Ha Giang houden vanwege de ongerepte natuur en de diversiteit van etnische minderheden in de dorpen die verbonden zijn door de steile kronkelende wegen van dit gebied. Dit maakt Ha Giang een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden in Vietnam.

2. Hoi An

De historische binnenstad Hoi An - een van de mooiste bezienswaardigheden in Vietnam

In elke lijstje met beste bezienswaardigheden in Vietnam staat Hoi An. Dat is natuurlijk niet zo maar. Hoi An wordt door vele gezien als de meest sfeervolle stad van Vietnam en misschien mag je wel zeggen van heel Zuidoost-Azië.

Het historische centrum heeft goed bewaard gebleven gebouwen van de oude handelsstad dat het eeuwen geleden was. Het staat er vol met pittoreske historische huizen, pagodes en cafés. De magische sfeer van de stad komt in de avond tot leven wanneer de huizen, tempels en winkels worden verlicht door lantaarns.

Wat Hoi An ook een van beste bezienswaardigheden in Vietnam maakt, is dat je er meer hebt te vinden dan alleen de prachtige stad. Iets daar buiten vind je het authentieke plattelandsleven, met prachtige rijstvelden die je gemakkelijk zelf kunt bereiken per fiets. Daarnaast heeft Hoi An ook een aantal heerlijke stranden.

3. Halong Bay

De eilanden en bergen in Halong Bay zijn een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden in Vietnam

Halong Bay is één van de meest toeristische bezienswaardigheden van Vietnam, maar dit doet niks af van de ervaring. Het karstgebergte van Halong Bay is een van ‘s werelds meest fascinerende zeegezichten en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Het landschap van de baai is het beste te zien per cruise. Kies voor minstens een 2 dagen en 1 nacht cruise om de iconische uitzichten van Halong Bay te zien. Tijdens zo’n meerdaagse boottocht kun je zwemmen, kajakken, grotten bezoeken en kleine eilandjes verkennen.

4. Dalat

Dalat Vietnam

Dalat is populair bij internationale toeristen sinds de tijd van de Franse kolonialisten. De Franse villa’s liggen verspreid in dennenbossen en de hele stad is gecentreerd naast een mooi meer, met tal van nabijgelegen watervallen en heuvels die bijdragen aan de natuurlijke aantrekkingskracht.

Dalat is ook hard op weg een van de belangrijkste avontuur-sportknooppunten van Vietnam te worden, met abseilen, canyoning, mountainbiken, wandelen en raften. Een bezoek aan de stad is voor zowel avonturiers als natuurliefhebbers een van de hoogtepunten van Vietnam.

5. Hanoi

Hanoi Vietnam

Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, heeft zijn vijandige door oorlog verscheurde imago van zich afgetrokken als een van de beste en meest cultureel belangrijke steden van Zuidoost-Azië. Er zijn talloze musea die je een kans bieden om Vietnam’s geschiedenis van revolutie, oorlog en kunst beter te begrijpen, terwijl het verwarde web van straten in de historische oude wijk een geweldige plek is om rond te dwalen.

Daarnaast zijn er tal van andere bezienswaardigheden te vinden zoals oude tempels, pagodes, markten, bruggen en een historische citadel. Er is in ieder geval genoeg om een paar dagen te blijven.

6. Con Dao

Con Dao Vietnam

Vroeger een hel op aarde voor een generatie politieke gevangenen, nu is Con Dao een hemelse bestemming van afgelegen stranden, ongerepte duikplekken en gevarieerde natuur. Het is een prachtige plek om met de fiets op zoek te gaan naar dat droomstrand.

Op dit moment is dit nog een van de minst bezochte bezienswaardigheden in Vietnam, dus hier kun je genieten van de rust en het authentieke vissersleven.

7. Sapa

Sapa Vietnam

Sapa wordt omringd door prachtige bergen, rijstterrassen en verschillende bergstammen in het afgelegen noordwesten van Vietnam. Het is de populairste plek om wandeltochten te doen. Tijdens deze trekkingen loop je door de valleien, met prachtige terrasvormige rijstvelden en traditionele dorpjes van etnische minderheden. Een bezoek aan de bergstammen is een bijzondere ervaring, die allemaal hun eigen cultuur hebben, met klederdracht, taal en manier van leven.

Sapa is in de laatste jaren ontzettend populair geworden, waardoor de plek voor veel reizigers minder authentiek is. Ben je op zoek naar prachtige rijstvelden met een authentieke sfeer, zoek dan accommodatie in een van de vele dorpjes die rond Sapa liggen. Voor de meest unieke ervaring is het aan te raden om te overnachten in een homestay van een etnische minderheid.

8. Ninh Binh

Ninh Binh

Ook bekend als “Halong Bay op het land”, Ninh Binh staat vol met steile karstbergen die oprijzen temidden van rustige rijstvelden, rivieren en bezaaid met tempels en oude nederzettingen. Het is een van de bekendste bezienswaardigheden in Vietnam, omdat de omgeving geweldig mooi en en niet heel ver van de hoofdstad Hanoi ligt.

De twee beste manieren om de omgeving te verkennen, is een schilderachtige boottocht die door het berglandschap gaat of met de fiets. Fiets of vaar langs de rijstvelden en hoge bergen. Ondanks het toegenomen toerisme is dit nog steeds een plek met een geweldige sfeer en iets wat je niet mag overslaan tijdens jouw rondreis.

9. Phong Nha

Phong Nha

Heuvels gehuld in regenwoud, en bergrivieren die door ravijnen lopen, bovengronds is de Phong Nha-Ke Bang-regio een van de meest spectaculaire nationale parken van Vietnam. Ga ondergronds voor meer bewijs dat dit gebied deel moet uitmaken van jouw Vietnam reisroute.

Een gelukkige selectie van reizigers kan de  Hang Son Doong ervaren, ‘s werelds grootste grot, maar toegankelijker zijn de ziplining en kayaking-sensaties van Hang Toi (Dark Cave) of de rustigere grotten Phong Nha cave en Paradise Cave.

10. Mai Chau

Mai Chau Vietnam

Mai Chau is een landelijke vallei met torenhoge kliffen, een unieke cultuur en een ontspannen sfeer. Stap op de fiets en rij langs de rijstvelden en door dorpjes van etnische minderheden. Aan de rand van Mai Chau vind je Pu Luong Nature Reserve, ideaal voor wandelen en het verkennen van lokale dorpjes, rijstvelden, riviertjes en jungle.

11. Hue

Hue Vietnam

Hue was ooit de hoofdstad van het keizerlijke Vietnam, en veel van zijn rijke geschiedenis is nog steeds bewaard gebleven. Bezienswaardigheden zijn onder andere de Citadel en de omsloten Keizerlijke Stad. Veel werd vernietigd door Amerikaanse bommenwerpers tijdens de oorlog, maar er is nog genoeg over om je een idee te geven van de vroegere pracht.

Ben je geïnteresseerd in Vietnamoorlog bezienswaardigheden in Vietnam? Net buiten de stad vind je de DMZ, met onder andere een tunnelsysteem, een Amerikaanse basis en de brug die Noord- met Zuid Vietnam scheidde.

12. Cao Bang

Cao Bang bezienswaardigheid

Cao Bang is een andere potentiële bestemming die nog niet volledig is ontwikkeld. Ben je geïnteresseerd in plaatsen zoals Ha Giang, Mai Chau en de Centrale Hooglanden? Voeg dan deze bezienswaardigheden in Vietnam toe.

De grootste bezienswaardigheid in Cao Bang is de Ban Gioc waterval, de grootste en meest indrukwekkende waterval van Vietnam. Maar deze provincie heeft ook spectaculaire bergpassen, de mooiste valleien die verstopt zijn voor het massatoerisme en authentieke dorpjes van bergstammen. Een bezoek zal voelen of je in een andere wereld bent beland.

13. Quy Nhon

Quy Nhon

Ben je op zoek naar rust en stilte,, enkele relaxte stranden, Champa-ruïnes, heerlijke vismaaltijden en een authentieke ervaring met de Vietnamese cultuur? Zoek niet verder dan Quy Nhon. Weinig toeristen kennen deze plek nog en dat is waarom als je op zoek bent naar een verborgen plek om het echte Vietnam te leren kennen en een prachtig landschap en ongerepte stranden wilt verkennen, Quy Nhon in jouw reisplanning moet zetten.

14. Phu Quoc

Phu Quoc Vietnam

Hier is een stukje paradijs voor strandliefhebbers. Het eiland Phu Quoc, net voor de kust bij de grens met Cambodja, heeft enkele van de meest ongerepte stranden die je ooit zult zien. Delen van het eiland hebben grote resorts, maar andere zijn afgelegen, met niets anders dan palmbomen en de zee. De mooiste bezienswaardigheden hier zijn dan ook de stranden.

15. Mekong Delta

Mekong Delta

De Mekong Delta is een unieke waterwereld, waar boten, huizen en markten drijven op de ontelbare rivieren, kanalen en beekjes die als slagaders door het landschap kronkelen. De drijvende markten in de Mekong zijn een van de populairste bezienswaardigheden in Vietnam.

Je kunt de delta bezoeken in een dagtrip van Ho Chi Minh City, maar voor een authentiekere ervaring en om een beter beeld te krijgen kun je het beste minstens 2 dagen gaan. Bezoek een drijvende markt, maak een boottocht door de smalle kanalen en fiets door het platteland.

2 gedachten over “15 mooiste bezienswaardigheden in Vietnam”

  1. hoi! ik wil super graag naar Vietnam maar ik ben nog te jong. ik hou echt ontzettend veel van de natuur en ik heb hier heel veel aan! ik ben net klaar met een project over Vietnam en deze website heeft me echt ontzettend goed geholpen!!!

  2. Harrie van Kolck

    Mooie site Marnick,

    Woon zelf ook al 13 jaar in vietnam (Quang Ngai) en jou artikelen hebben me geeinspireerd om nu dan eindelijk is werk te gaan maken dat ik wat zaken ga zien die nog op mijn wensenlijstje staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.