Cao Bang tours

Cao Bang is een bergachtige provincie, op 281 km afstand van Hanoi, dicht bij de grens met China. Het is moeilijk om zelf naar deze provincie te gaan en hier rond te reizen, dus de meeste toeristen kiezen voor een tour naar Cao Bang. Ondanks dat het niet toeristisch is, maakt het koele weer in combinatie met prachtige bezienswaardigheden van de natuur en bossen deze provincie een must om te zien. De bekenste bezienswaardigheden zijn Thang Hen Mountain, Lake in Tra Linh, Ban Gioc Waterfall en Nguom Ngao Cave.

De beste tour in Cao Bang is naar de Ban Gioc Waterfall, gelegen nabij de grens tussen Vietnam en China. Het is de mooiste en indrukwekkendste waterval in Vietnam, met een hoogte van dertig meter.

De beste Cao Bang tours en lokale ervaringen

Off the beaten Cao Bang loop
Ha Giang rondreis
Ha Giang – Ban Gioc waterval – Ba Be lake – 5 dagen
Vanaf €316
Ha Giang rondreis
Sapa – Ha Giang – Ban Gioc waterval & Ba Be lake – 8 dagen
Vanaf €488
Ban Gioc waterval tour
Ban Gioc waterval & Ba Be Lake 3-daagse tour
Vanaf €187

Over Cao Bang

De bergachtige provincie Cao Bang is een van de mooiste regio’s van Vietnam. Het stadje zelf is niet zo spectaculair, maar het is wel een handige uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Een omgeving omgeven door prachtige natuur. Het mooie van Cao Bang is dat het toerisme nog niet op zijn hoogtepunt is zoals in Sapa of Halong Bay. Je kunt hier echt genieten van de rust.

Veelgestelde vragen over tours in Cao Bang

De Ban Gioc-waterval is de meest indrukwekkende waterval van Vietnam, op slechts ongeveer 7 uur rijden van Hanoi. Om die reden kun je twijfelen of het een bezoek waard is. Veel reizigers vergeten echter dat er zoveel meer te doen en te zien is in Cao Bang. Het is zelfs een van de mooiste provincies van het land, die nauwelijks door toeristen wordt bezocht. Combineer daarom Ban Gioc met een rit door deze geweldige provincie en het is een Cao Bang tour meer dan waard.

Cao Bang kun je het hele jaar door bezoeken. De prachtige natuur met bossen, bergen en watervallen is echter het beste te bezoeken in het voorjaar, van februari tot april. Het regent wat minder.

Het is mogelijk om een Cao Bang tour te combineren met Ha Giang en zelfs met Sapa. Bekijk onze tours voor de mogelijkheden.

10 hoogtepunten van Cao Bang tours

Ban Gioc waterval in Vietnam

1. Ban Gioc-waterval

De Ban Gioc-waterval is de meest indrukwekkende waterval van Vietnam en zou daarom onderdeel moeten zijn van elke Cao Bang-tour.

Phong Nam vallei in Cao Bang

2. Phong Nam-vallei

De Phong Nam vallei is een verborgen en vooral zeer indrukwekkende vallei niet ver van Ban Gioc, met rijstvelden en kleine dorpjes.

Nui Thung berg in Cao Bang

3. Nui Thung-berg

Nui Thung-berg, een berg met het gat in het midden, is een andere verborgen plek die je niet mag missen tijdens je Cao Bang-tour.

Me Pja Pass uitzichtpunt

4. Me Pja Pass

Me Pja Pass is de meest indrukwekkende bergpas in de provincie. Er is een uitkijkpunt van waaruit je de vele bochten van de pas kunt tellen.

Thang Hen meer in Cao Bang

5. Thang Hen-meren

Thang Hen Lakes zijn prachtige meren die je kunt bezoeken in combinatie met de Nui Thung Mountain.

dorp Cao Bang

6. Bezoek het lokale dorp

Ook in deze provincie zijn er veel dorpen van etnische minderheden. Bezoek er een paar om meer te weten te komen over hun cultuur.

Phia Oac Nationaal Park

7. Phia Oac Nationaal Park

Het Phia Oac National Park staat bekend om zijn hoge toppen waar zelfs in de winter sneeuw kan vallen. Ook vind je hier uitgestrekte theeplantages.

Xuan Truong Cao Bang

8. Rijden door west Cao Bang

In het westen van Cao Bang vind je een vergelijkbaar indrukwekkend berglandschap als in Ha Giang.

etnische minderheden Cao Bang

9. Lokale minderheidsculturen

Leer meer over de etnische culturen die hier leven. Ga naar een dorp, verblijf in een homestay en bezoek lokale markten om een ​​foto te maken.

Pac Bo

10. Pac Po-relikwie

Pac Po Relic is waar Ho Chi Minh na vele jaren in het buitenland terugkwam naar Vietnam om zijn verzet tegen de Franse kolonisten op te bouwen.

Bestemmingen in de buurt van Cao Bang

Sapa

Ninh Binh

Mai Chau

Halong Bay

Ha Giang

Cao Bang

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.