Vietnam in 1 week: 4 verschillende routes

Een reis naar Vietnam in slechts één week lijkt kort, maar met een goede planning kun je verrassend veel zien en ervaren. Terwijl het land zich uitstrekt van de weelderige rijstterrassen in het noorden tot de bruisende delta’s in het zuiden, is een week genoeg om een glimp op te vangen van Vietnam’s rijke cultuur en adembenemende landschappen. Veel reizigers kiezen ervoor Vietnam te combineren met bezoeken aan buurlanden zoals Thailand, Cambodja of Laos, waardoor een strak georganiseerde week in Vietnam een perfecte aanvulling is op een bredere Zuidoost-Azië tour.

Vietnam rondreizen van 1 week:

Is 1 week voor Vietnam genoeg?

Hoewel Vietnam een land is waar je gemakkelijk maanden kunt doorbrengen zonder alle hoogtepunten te zien, is één week natuurlijk niet genoeg om alles te ervaren wat dit prachtige land te bieden heeft. De infrastructuur, hoewel verbeterend, bestaat voornamelijk uit kronkelige wegen en er zijn geen hogesnelheidstreinverbindingen. Vooral de spectaculaire locaties in de bergen zijn niet snel te bereiken. Echter, met een strakke planning kun je binnen een week zeker een onvergetelijke indruk krijgen van Vietnam’s diversiteit, van zijn rijke cultuur tot adembenemende landschappen.

De beste tip voor Vietnam in 1 week!

Om het meeste uit je week in Vietnam te halen, raden we je aan om je te concentreren op één specifieke regio: Noord, Centraal of Zuid Vietnam. Elk van deze regio’s biedt genoeg bezienswaardigheden en activiteiten om een week vol avonturen te vullen, zonder de noodzaak van lange binnenlandse reizen. Kiezen voor één regio betekent meer tijd om de diepte in te gaan en de lokale cultuur, natuur en geschiedenis op te snuiven zonder je gehaast te voelen.

Om je te ondersteunen in je keuze, bieden we vier suggestieve routes aan:

1 week de hoogtepunten van Noord Vietnam: Een route langs de meest iconische plekken van Noord Vietnam, inclusief Hanoi, de rijstvelden van Sapa, en de adembenemende Halong Bay. Deze reis combineert cultuur, natuur en geschiedenis. [bekijk de route hier]

1 week het beste van Noord Vietnam: Deze route neemt je mee langs minder bekende parels in het noorden, zoals de afgelegen berggebieden, biedt meer authenticiteit en minder toeristen. Bereid je voor op enkele lange autoritten door het meest spectaculaire landschap van Vietnam. [bekijk de route hier]

1 week Centraal Vietnam: De ideale keuze voor liefhebbers van cultuur, geschiedenis en stranden. Van het historische Hue en charmante Hoi An tot de relaxte stranden van Da Nang. Deze route vereist de minste reistijd tussen bestemmingen. [bekijk de route hier]

1 week Zuid Vietnam: Perfect als je op zoek bent naar zon, zee en strand tijdens de wintermaanden. Bezoek het levendige Ho Chi Minh City, ontspan op de stranden van Phu Quoc en verken de unieke waterwegen van de Mekong Delta. [bekijk de route hier]

Meer tips voor 1 week in Vietnam

Vliegtijden en vluchten: Directe vluchten vanuit Nederland of België naar Vietnam bestaan niet, wat betekent dat je minimaal één overstap hebt. De reistijd kan variëren van minstens 16 uur tot wel 20 uur of meer, afhankelijk van de vlucht die je kiest. Als je 7 dagen hebt inclusief het reizen naar Vietnam vanaf Nederland of België, heb je effectief ongeveer 5 volle dagen om Vietnam te verkennen.

Visum vereisten: Ongeacht de duur van je verblijf, is een visum verplicht voor Vietnam. Je kunt eenvoudig een e-visum aanvragen via de officiële website van de Vietnamese immigratiedienst. Tip: als je overweegt misschien langer dan een week te blijven, vraag dan een visum aan voor langer (maximaal 90 dagen). Je hoeft niet op de exacte dag van aankomst te arriveren of weggaan zoals vermeld in je aanvraag, zolang je dit maar doet binnen de geldigheid van het visum.

Vietnam combineren met andere landen: Veel reizigers kiezen ervoor om Vietnam te combineren met een bezoek aan een ander land in Zuidoost-Azië. Thailand biedt de meeste en goedkoopste vluchtopties en is daarom een populaire keuze. Directe vluchten naar Laos zijn beperkt en vaak duur, en hoewel Cambodja iets meer opties biedt, zijn de prijzen meestal hoger dan vluchten naar Thailand. Vergeet niet dat zowel voor Cambodja als Laos ook een visum vereist is.

Rekening houden met reisafstanden: Afstanden in Vietnam kunnen bedrieglijk zijn. Wat op de kaart lijkt als een korte reis, kan in werkelijkheid veel langer duren door de beperkte snelwegen en het bergachtige terrein. Plan je reis zodanig dat je niet te veel tijd kwijt bent aan reizen en meer tijd overhoudt om de bestemmingen echt te ervaren.

Inplannen van rustmomenten: Hoewel je misschien geneigd bent om elke dag vol te plannen met activiteiten, is het belangrijk om ook rustmomenten in te plannen. Dit is vooral cruciaal als je van plan bent Vietnam te combineren met andere landen. Een dag cruisen in Halong Bay is bijvoorbeeld minder inspannend dan een trektocht in Sapa. Luister naar je lichaam en zorg ervoor dat je niet uitgeput raakt.

1 week de hoogtepunten van Noord-Vietnam

Wat ga je ervaren

Deze rondreis biedt een perfecte mix van cultuur en natuur, waarbij je de diversiteit van Noord-Vietnam verkent. Van de levendige straten van Hanoi en de serene schoonheid van Sapa tot de indrukwekkende landschappen van Lan Ha Bay en Ninh Binh. Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring met wandeltochten door rijstvelden, homestays, stadsexploraties, en meer.

Deze rondreis in beeld

Beste tijd om dit te doen

Oktober tot april is ideaal, met minder regen en aangename temperaturen. De zomer biedt warmer weer en meer regen, maar ook de meest levendige landschappen, vooral in Sapa.

Hoe begin je de reis

Start en eindig in Hanoi, toegankelijk via Noi Bai International Airport. Geen directe vluchten vanuit Nederland of België, dus bereid je voor op minstens één overstap.

De route en activiteiten

Dag 1: Hanoi – Stad & Street Food

Ontdek Hanoi’s must-sees overdag en duik ’s avonds in de street food scene met een lokale gids. Neem de nachttrein naar Lao Cai voor je avontuur in Sapa.

Dag 2: Sapa trekking

Aankomst in Lao Cai en transfer naar Sapa voor een trekking langs adembenemende berggebieden en dorpjes. Overnacht in een homestay.

Dag 3: Sapa Trekking – Hanoi

Vervolg je trekking en keer in de middag terug naar Sapa, waarna je met de limousine bus naar Hanoi reist.

Dag 4: Hanoi – Lan Ha Bay

Reis van Hanoi naar Halong Bay en stap aan boord van een cruise naar het rustigere Lan Ha Bay. Geniet van activiteiten zoals kajakken en zwemmen, gevolgd door een cocktail bij zonsondergang.

Dag 5: Lan Ha Bay – Cat Ba

Start de dag met een zonsopgang op de cruise richting Cat Ba, waar je een fietstocht maakt en een dorpje bezoekt. Trek door het nationale park en overnacht op het eiland.

Dag 6: Cat Ba – Ninh Binh

Neem een limousine bus naar Ninh Binh. Verken de regio en bezoek tegen de avond Mua Cave voor een onvergetelijk uitzicht.

Dag 7: Ninh Binh – Hanoi

Maak een boottocht door Trang An en bezoek mogelijk Hoa Lu. Keer terug naar Hanoi of reis direct door naar het vliegveld.

1 week het beste van Noord Vietnam

Wat ga je ervaren

Deze 1 weekse rondreis neemt je mee naar de essentie van Noord-Vietnam door de ogen van haar adembenemende natuur en rijke etnische diversiteit. Je verkent de afgelegen gebieden van Ha Giang en Cao Bang, en staat versteld van de natuurlijke schoonheid en culturele diepgang van deze regio. Deze reis is off-the-beaten-track en biedt een diepere duik in de authentieke Vietnamese cultuur.

Deze rondreis in beeld

Beste tijd om dit te doen

Maart tot mei en september tot november zijn ideaal, met comfortabele temperaturen en minder regen, waardoor de landschappen in hun volle glorie te bewonderen zijn.

Hoe begin je de reis

Net als de vorige route, begint en eindigt deze avontuurlijke tocht in Hanoi, waar Noi Bai International Airport dient als je poort naar de ongerepte schoonheid van Noord-Vietnam.

De route en activiteiten

Dag 1: Hanoi – Stad & Street Food

Begin met een verkenning van Hanoi. Laat je verrassen door de rijke historie en levendige cultuur van de stad. Sluit de dag af met een street food tour om de lokale delicatessen te proeven.

Dag 2: Hanoi – Ha Giang

Reis van Hanoi naar Ha Giang, de poort naar de meest spectaculaire landschappen van Vietnam. De reis onthult langzaam de unieke schoonheid van het Noord-Vietnamese platteland.

Dag 3: Ha Giang – Dong Van

Verken de fascinerende regio Ha Giang met zijn adembenemende bergpassen en terrasvormige rijstvelden. Eindig in Dong Van, een schilderachtig stadje omgeven door ruige bergen.

Dag 4: Dong Van – Meo Vac

Bezoek de Dong Van Geopark en de wekelijkse markt, waar etnische minderheden samenkomen. Reis vervolgens door naar Meo Vac langs de indrukwekkende Ma Pi Leng-pas.

Dag 5: Meo Vac – Cao Bang

De reis gaat verder naar Cao Bang, bekend om zijn historische sites en prachtige landschappen. De rit is lang maar de uitzichten zijn het meer dan waard.

Dag 6: Cao Bang – Ban Gioc – Ba Be Lake

Bezoek de indrukwekkende Ban Gioc-waterval op de grens met China. Vervolgens door naar Ba Be Lake, een rustige oase omgeven door weelderige bossen.

Dag 7: Ba Be Lake – Hanoi

Geniet van de serene schoonheid van Ba Be Lake met een boottocht of kajakavontuur voordat je terugkeert naar de bruisende stad Hanoi.

1 Week Centraal-Vietnam

Wat ga je ervaren

Deze reis door Centraal-Vietnam biedt een perfecte mix van geschiedenis, cultuur, avontuur en ontspanning. Van de oude keizerlijke stad Hue tot de schilderachtige straten van Hoi An en de adembenemende stranden, je ervaart de diversiteit en rijkdom van de Vietnamese cultuur en natuur.

Deze rondreis in beeld

Beste tijd om dit te doen

Februari tot augustus is ideaal voor Centraal-Vietnam, met warm weer en minder regen, perfect om zowel de historische sites als de prachtige stranden te verkennen.

Hoe begin je de reis

Begin je reis in Da Nang of Hue. Voor internationale reizigers is Da Nang de meest toegankelijke optie, met directe vluchten vanuit diverse Aziatische steden. Vanuit Nederland of België is er altijd een overstap nodig, maar vanuit Da Nang kun je gemakkelijk alle hoogtepunten van Centraal-Vietnam bereiken.

De route en activiteiten

Dag 1: Hue – Historische tour

Verken de imperiale stad van Hue, bezoek de oude tombes van de keizers en maak een boottocht over de Parfumrivier met een traditionele drakenboot.

Dag 2: Hue – Dagtrip

Kies tussen een trekking in het Bach Ma Nationaal Park of een bezoek aan de DMZ, de gedemilitariseerde zone die een belangrijke rol speelde tijdens de Vietnamoorlog.

Dag 3: Hue – Hoi An

Reis via de adembenemende Hai Van Pass naar Hoi An. Je kunt kiezen voor een easy rider-tour, een rit met een militaire jeep of een comfortabele sightseeing transfer met een auto.

Dag 4: Hoi An – Stad & Platteland

Verken het platteland van Hoi An per fiets en maak een mandboottocht door de mangroves. Besteed de middag aan het verkennen van de oude stad en blijf tot de avond wanneer alle lampionnen aangaan.

Dag 5: Hoi An – Stranddag

Neem een dag om te ontspannen op de stranden van An Bang en Cua Dai, of bezoek de stranden van Da Nang voor een perfecte stranddag.

Dag 6: Hoi An – Dagtrip

Kies voor een bezoek aan My Son Sanctuary met een boottocht terug over de Thu Bon Rivier of een speedboottocht naar Cham Island voor een dag vol avontuur.

Dag 7: Hoi An

Breng je laatste dag door met het verder verkennen van Hoi An voordat je terugkeert vanaf Da Nang.

1 week Zuid-Vietnam

Wat ga je ervaren

Deze reisroute brengt je naar het dynamische zuiden van Vietnam, waar je de levendige stad Ho Chi Minh City verkent, de historische Cu Chi Tunnels ontdekt, en de rustieke charme van de Mekong Delta ervaart. Sluit je week af met ontspanning op de prachtige stranden van Phu Quoc.

Deze rondreis in beeld

Beste tijd om dit te doen

De ideale periode voor Zuid-Vietnam is van december tot april, wanneer het droge seizoen heerst. Deze tijd biedt zonnige dagen op Phu Quoc en aangename temperaturen door het hele zuiden.

Hoe begin je de reis

Je avontuur start en eindigt in Ho Chi Minh City, een metropool vol energie en geschiedenis, en een belangrijk internationaal vliegknooppunt voor reizigers uit Nederland en België. Hoewel directe vluchten ontbreken, biedt de stad gemakkelijke verbindingen naar alle delen van de wereld.

De route en activiteiten

Dag 1: Ho Chi Minh City & Cu Chi Tunnels

Start je reis met een verkenning van Ho Chi Minh City, waar je je onderdompelt in het bruisende stadsleven. Bezoek de Cu Chi Tunnels om een uniek inzicht te krijgen in de Vietnamoorlog.

Dag 2: Mekong Delta

Reis af naar Can Tho, het hart van de Mekong Delta. Stap op de fiets voor een tocht door het labyrint van waterwegen en overnacht bij een lokale familie aan het water.

Dag 3: Mekong Delta

Sta vroeg op om de drijvende markten van Can Tho te bezoeken. Ontdek fruitboomgaarden, en leer hoe rijstpapier wordt gemaakt. De middag is voor ontspanning en om te genieten van de rustige delta.

Dag 4: Mekong Delta – Phu Quoc

Vertrek naar Phu Quoc via Ha Tien met de speed ferry. Zoek een prachtig resort uit aan het strand voor de ultieme ontspanning.

Dag 5: Phu Quoc

Kies voor een eiland-hop trip om te snorkelen of duik in de onderwaterwereld rondom Phu Quoc. Sluit de dag af met een barbecue op het strand.

Dag 6: Phu Quoc

Geniet volop van een luie stranddag, waar de zon, zee, en zand centraal staan.

Dag 7: Phu Quoc – Ho Chi Minh City

Neem de tijd om nog even te ontspannen op Phu Quoc voordat je terugvliegt naar Ho Chi Minh City voor je terugreis naar Nederland of België, of om je reis voort te zetten naar een ander land.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.