Cultuur in Vietnam

Leer meer over mensen in Vietnam.

Ga je op rondreis in Vietnam? Dan is het handig wat van de cultuur te weten, zoals de gebruiken, omgangsvormen, etiquette en waarden om de mensen beter te begrijpen.

Bevolking & lokale minderheden

Vietnam etnische minderheid

Vietnamezen zijn een mix van culturen, talen en historische achtergronden. Het land heeft ook een groot aantal etnische groepen (bergstammen). Lees hier meer over de bevolking en etnische minderheden.

Eten in Vietnam

Eten op straat in Ho Chi Minh City

Lees praktische tips over hygiëne, Vietnamees eten en eten op straat (street food). Leer zelf Vietnamees koken en wat zijn de beste Vietnamese gerechten, incl. vegetarisch.

Feestdagen in Vietnam

Phong Sinh feestdag VIetnam

Bekijk de kalender van de lokale en nationale feestdagen in Vietnam, zoals Lunar Nieuwjaar (tet), Onafhankelijkheidsdag maar ook laternfestival in Hoi An.

Geschiedenis

Vietnam Oorlog bestemmingen

Leer meer over de bewogen geschiedenis van Vietnam, zoals de eeuwen oude Cham beschaving, de Chinese bezetting en natuurlijk de Vietnam Oorlog.

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.