Easyriders in Vietnam: 5 mooiste routes + handige tips

Spring achterop bij een Easyrider in Vietnam die je meeneemt naar de mooiste plekken die je anders zou hebben gemist. Rij achterop de motor door lokale dorpjes en bossen, langs meren en rijstvelden en over bergen en heuvels.

Wat is een Easy Rider?

Een Easy Rider is een lokale gids die je achterop de motor van a naar b brengt en verschillende bekende en onbekende bezienswaardigheden laat zien. Ze bieden een motortocht aan op maat, je kunt zelf aangeven wat je wilt zien, maar luister goed naar hun aanbevelingen. Deze Easyriders weten alles van de omgeving en kunnen daarom ook meer plekjes laten zien dan als je zelf alles doet met de motor.

Easyrider in Vietnam

De EasyRiders begonnen in 1990 in Dalat, met mannen die geen naoorlogse banen hadden in Vietnam. Beginnend onprofessioneel met oude motorfietsen, maar door de jarenlange ontwikkeling werd het steeds populairder en professioneler en velen van hen hebben veel ervaring opgedaan.

De EasyRiders zijn erg flexibel met de reisplannen van de gasten. Je kunt een tour doen van 3 uur, een dag, een aantal dagen tot zelfs meerdere weken door heel Vietnam. Je kunt zelf een motor rijden als je dat wilt (of het nu een gewone motor/scooter is of iets krachtiger) of achterop (meestal een indrukwekkende motor met een comfortabele stoel achterop). Houd in gedachten dat zittend als passagier je de vrijheid geeft om het meest van het landschap te genieten en foto’s te maken.

Hoe boek je een Easyrider tour?

Het vinden van een Easy Rider is niet echt moeilijk, maar het kiezen van een goede kan lastig zijn. Als je het via een bedrijf regelt is het soms meer geluk van welke gids je krijgt. Sommige gidsen zijn boeiend, terwijl anderen een tour doen die je net zo goed met een motor taxi had kunnen doen. Voor je gemoedsrust, vooral als je op zoek bent naar een meerdaagse Easy Rider tour, is het geen slecht idee om eerst je potentiële gids/chauffeur persoonlijk te ontmoeten en te peilen hoe professioneel hij is en het reisplan te bespreken. Probeer een verwijzing te krijgen van een andere reizigers die net een Easy Rider tour hebben gemaakt. Je kunt via diverse Facebook groepen hulp vragen of de reviews bekijken op Tripadvisor.

Vietam easyrider

Aanbevolen Easyriders

Laat een bericht achter onder dit artikel als je zelf een Easy Rider aanbeveelt.

De mooiste easyrider routes

Je kunt een Easy Rider in alle populaire toeristisch gebieden regelen. Maar, dit zijn de 5 populairste plekken voor een Easy Rider:

1. Dalat

De populairste Easy Rider routes in Dalat zijn:

 • Watervallen, meren en plantages:  Er is bijna geen betere plek in Vietnam om te verkennen met de motor dan Dalat. Achterop de motor rij je door platteland en e bossen, bezoek je watervallen, meren, dorpjes en lokale fabrieken. (1 dag)
 • Van Dalat naar Nha Trang: De route van Dalat naar Nha Trang is erg indrukwekkend, door een vallei met watervallen, bossen, uitzichtpunten en riviertjes, om uiteindelijk aan te komen aan het strand. (1 dag)

2. Hoi An

De populairste Easy Rider routes in Hoi An zijn:

 • Hai Van Pass: De allerpopulairste motorroute in Vietnam is zonder twijfel over de Hai Van Pass. Vanuit Hoi An rij je met een Easy Rider naar Hue, met een aantal stops zoals bij de Marlble Mountains, strandjes, vissersdorpjes en een waterval in de buurt van Hue. (1 dag)
 • My Son: De ruïnes van My Son zijn een populaire dagtrip vanuit Hoi An. Je kunt dit met een groepstour doen met de bus, maar een Easy Rider tour naar My Son is een vele male mooiere ervaring! (0,5/1 dag)
 • Ambachtsdorpjes: Rond Hoi An liggen er veel ambachtsdorpjes waar je meer kan leren over het lokale leven van de inwoners. Je kan een volle dag spenderen om van dorpje naar dorpje te rijden en te leren hoe ze het land bewerken met waterbuffalos, potten bakken en rijstvelden aanleggen. De ritjes tussen de dorpjes rij je door prachtige rijstvelden. (0,5/1 dag)
Easy Rider op motor over de Hai Van Pass

3. Ha Giang

De populairste Easy Rider in Ha Giang zijn:

 • De Ha Giang Loop: Ha Giang is misschien wel het meest indrukwekkende gebied van Vietnam. Een populaire route om het meest van dit gebied te zien wordt de Ha Giang Loop genoemd; een route die je met de motor rijd.
 • Hoang Su Phi: De minst toeristische plek in Ha Giang is Hoang Su Phi. Eén van de mooiste rijstvelden van Vietnam vind je hier, maar erg moeilijk te bereiken als je geen motor rijd. Om die reden de perfecte omgeving om met een Easy Rider te verkennen. (2-3 dagen)

4. Hue

De populairste Easy Rider routes in Hue zijn:

 • DMZ: Hue is de dichtsbijzijnde stad bij de DMZ (Demilitarized Zone, ofwel gedemilitariseerde zone). Dit is de plek waar het meest gevochten is en de grens was tussen Noord en Zuid Vietnam. Je vind hier onder andere de Vinh Moc Tunnels, Hien Luong Bridge, een verlaten Amerikaanse legerbasis, verschillende bunkers en een begraafplaats. (1 dag)
 • Van Hue naar Phong Nha: De route van Hue naar Phong Nha is ook populair om met een Easy Rider te doen. Je bezoekt hier pagodes en temples in Hue, de bekenste bezienswaardigheden van de DMZ en twee grotten in Phong Nha. (2 dagen).
 • Tempels en pagodes: Hue heeft veel tempels, oude graven en pagodes. Er zijn er een aantal in de stad, maar ook daarbuiten vind je er genoeg. Je kunt deze bezoeken met een Easy Rider in combinatie met een rit door het platteland. (1 dag)

5. Sapa

De populairste Easy Rider routes in Sapa zijn:

 • Dorpjes en watervallen: De omgeving van Sapa is prachtig met rijstvelden, vistas en minderheidsdorpjes. De populairste manier om deze te zien is met een trekking in Sapa. Een alternarief is met een motor, al dan niet zelf of met een Easy Rider de omgeving te verkennen. Er is zelfs een Sapa loop die je kunt rijden van meerdere dagen. (1-3 dagen)
 • Tam Tron Pass: Een niet te missen bezienswaardigheid in Sapa is de hoogste bergpas van Vietnam: Tram Ton Pass. Je bent er zo vanuit Sapa en de bergpas zelf ben je ook snel over, dus combineer deze plek met een bezoek aan watervallen onderweg en minderheidsdorpjes. (1 dag)

2 gedachten over “Easyriders in Vietnam: 5 mooiste routes + handige tips”

 1. Als ik het goed begrijp is een easy rider de hele dag met jou mee.
  Betaal je extra kosten naast het huren van een easy rider en eet hij/zij mee?

  1. Dag Jill,
   In principe is alles mogelijk, dus bespreek vooraf goed wat er inbegrepen is.
   Je kunt een halve dag, hele dag of meerdaagse easy rider tour maken.
   Normaal gesproken betaal je alleen voor de gids (de easy rider zelf), dus eten en eventuele toegangsprijzen zijn niet inbegrepen.
   Eten voor de easy rider hoef je niet te betalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.