Mausoleum van Ho Chi Minh in Hanoi

Ho Chi Minh Mausoleum in Ba Dinh Square is een van de meest bezochte attracties in Hanoi. Het is de laatste rustplaats van Ho Chi Minh, de meest iconische en populaire leider van Vietnam, bekend onder het volk als ‘Uncle Ho’. Zijn lichaam wordt hier bewaard in een glazen kist in het Mausoleum van Ho Chi Minh in centrum van Hanoi.

Mausoleum van Ho Chi Minh

Het graf van de overleden president bevindt zich in het mausoleum van Ho Chi Minh op het Ba-Dinh-plein en de Hung Vuong-straat, in het westen van Hanoi. Het werd gebouwd met Russische hulp tussen 1973 en 1975, op de plaats waar Ho Chi Minh de onafhankelijkheidsverklaring presenteerde op 2 september 1945. Het 21 meter hoge mausoleum is een donkergrijze gebouw in de vorm van een kolossale kubus. Als bouwmateriaal werd het marmer uit de Marble Mountains bij Da Nang gebruikt.

Ho Chi Minh Mausoleum in de avond

Mausoleum bezoeken

Als je het mausoleum wilt bezoeken, moet je je tas en camera in de lobby zetten. Fotograferen in het gebouw is ten strengste verboden. Bezoekers moeten netjes gekleed zijn (geen slippers, korte broeken en tanktops) en zich netjes gedragen (niet hard praten en lachen).

mausoleum van Ho Chi Minh

Het graf is een soort bedevaart, die dagelijks bezoekers trekt uit alle delen van het land. Het is een toeristische attractie en een van de meest populaire bestemmingen voor schoolreisjes. Ho Chi Minh wilde dit nooit, omdat hij gecremeerd wilde worden. Vaak zijn er duizenden mensen in de rij om een ​​glimp op te vangen van de leider die in 1969 stierf. Het gigantische Ba-Dinh-plein is bedoeld voor officiële optochten en biedt plaats aan een kwart miljoen mensen.

Op een verhoging in het hart van de kubus staat de glazen kist met het eenvoudig geklede, gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh (Uncle Ho). Op de vier hoeken staan soldaten. De kamer is stil, ondanks de ijzige temperatuur die heerst. Je verlaat het mausoleum aan de achterkant.

Regels:

  • Tassen en camera’s afgeven bij de ingang.
  • Gepaste kleding (lange broek, schoenen en schouders bedekt).
  • Niet fotograferen en filmen.
  • Niet lachen en hard praten.
  • Je dient het mausoleum in gezonde staat te betreden.
  • Niet te lang stilstaan tijdens de rondleiding.

Adres:

8 Hung Vuong, Dien Bien, Ba Dinh, Hanoi

Het Ho Chi Minh-mausoleum bevindt zich aan het Ba Dinh-plein en is gemakkelijk (en best) bereikbaar met de taxi.

Toegangsprijs:

De toegang tot het Mausoleum is gratis.

Openingstijden:

Van april tot september is het mausoleum geopend van 07:30 tot 10:30 uur van dinsdag tot en met donderdag; 07:30 tot 11:00 in het weekend. Van december tot maart is het mausoleum geopend van 08.00 tot 11.00 uur van dinsdag tot donderdag en van 08.00 uur tot 11.30 uur in het weekend.

Het Mausoleum is gesloten op vrijdag en voor een periode van twee maanden in de herfst (oktober en november), omdat het gebalsemde lichaam naar Rusland wordt gestuurd voor preventief onderhoud en herstel.

Tips:

  • De deur van het mausoleum wordt bewaakt door gewapende erewachters. Halverwege de ochtend wordt een opzichtige wisseling van de wachtceremonie uitgevoerd.
  • Kom zo vroeg mogelijk omdat er lange rijen kunnen ontstaan gedurende dag.
  • Voordat je het mausoleum van Ho Chi Minh gaat bezoeken kun je het beste vragen of het gebouw open is op de dag die je wilt bezoeken.

mausoleum wisseling van de wacht

Andere bezienswaardigheden in de buurt

Als je het Mausoleum verlaat, kun je nog een aantal andere bezienswaardigheden in de buurt bezoeken over Ho Chi Minh. Zo ligt het Presidentiële Paleis direct achter het Mausoleum, waar Ho Chi Minh zelf uiteindelijk nooit geleefd heeft. Hij leefde achter het paleis in een simpel paalhuis omdat hij koos voor een eenvoudig bestaan; het Ho Chi Minh’s Stilt House. Je hebt ook nog het nabijgelegen Ho Chi Minh-museum waar zijn verhaal wordt vertelt in beeldende kunst en met persoonlijke spullen van hem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.