Ho Chi Minh’s Stilt House in Hanoi: Bezoek het huis van Uncle Ho

Voor het grootste deel van zijn ambtstermijn als president van Noord-Vietnam woonde Ho Chi Minh in een bescheiden paalhuis achter het grandioze presidentiële paleis in Hanoi: Ho Chi Minh’s Stilt House.

De reden dat hij niet in het paleis woonde is omdat er te veel pijnlijke herinneringen waren aan de Franse overheersing in het hoofd van het Vietnamese volk; de Franse gouverneurs-generaal die in het paleis woonden, behoorden tot de meest gehate mensen in Vietnam en Ho Chi Minh wilde niet in hun voetsporen te treden.

Ho Chi Minh wilde in een simpel en bescheidde huis wonen, als een man van het volk. Een bezoek aan het noordwesten van het land inspireerde hem op een traditioneel paalhuis. Toen de architect van het leger zijn plannen aan hem voorlegde, vroeg de leider om het toilet in het ontwerp te verwijderen, omdat het te veel afging van het traditionele steltenhuisontwerp.

De president van Noord-Vietnam verhuisde op 17 mei 1958 naar het kleine huis en woonde daar tot zijn dood in 1969. Tot op de dag van vandaag kan je paalhuis (in het Vietnamees bekend als Nha San Bac Ho, “Ho Chi Minh’s Stilt House”) worden bekeken en waar je een beter beeld krijgt van het leven van de vader van Vietnam.

Het huis van Ho Chi Minh

Dit kleine houten paalhuis waar hij woonde bestaat uit 2 verdiepingen, zeer bescheiden en eenvoudig, met slechts een paar kamers waar Ho Chi Minh rustte en studeerde. Op de kamer op de begane grond raadpleegde hij zijn militaire commandanten en andere leiders. Zijn slaap- en studeerkamer bevinden zich op de bovenste verdieping. Het huis ligt naast een visvijver, waar hij graag ging vissen en wordt omgeven door fruitbomen.

Ho Chi Minh’s huis van binnenHo Chi Minh’s Stilt kantoor in huis

Bezoek Ho Chi Minh’s Stilt House

Het is mogelijk om Ho Chi Minh’s Stilt House te bezoeken. Het bevindt zich in de tuinen achter het presidentiële paleis en dicht bij het Mausoleum van Ho Chi Minh, de plaats waar je de overblijfselen van Ho Chi Minh kunt vinden. Wil je meer leren over zijn leven, kun je ook nog het Ho Chi Minh Museum bezoeken.

Openingstijden
Het gebied van het presidentiële paleis en het huis van Ho Chi Minh is dagelijks geopend, behalve op vrijdag van 8.00 uur tot 11.00 uur en 14.00 uur tot 16.00 uur. Op vrijdag is het alleen open in de ochtend van 08.00 uur tot 11.00 uur.

Toegangsprijs
VND 25.000 (1 euro)

Adres

Achter het presidentiële paleis (Google maps locatie)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top