Vliegtickets Vietnam

Ben je van plan om een Vietnam rondreis te maken? Een vliegticket naar Vietnam is dan al snel één van de duurste onderdelen van je reis. Lees deze praktische tips om de goedkoopste vliegtickets te boeken.

Prijzen voor vliegtickets naar Vietnam

Wanneer je op zoek bent naar vliegtickets naar Vietnam, is het belangrijk om rekening te houden met het seizoen waarin je reist. De prijs van vliegtickets kan aanzienlijk variëren afhankelijk van het seizoen. Hier is een duidelijk overzicht van wat je kunt verwachten tijdens de verschillende seizoenen:

De seizoenen

Hoogseizoen:

 • Zomervakantie: De maanden juli en augustus zijn traditioneel de drukste en duurste periodes om naar Vietnam te vliegen vanuit Nederland, mede vanwege de Europese zomervakantie.
 • Winterperiode: De kerst- en nieuwjaarsvakantie zijn ook piekperioden voor reizen naar Vietnam. Tarieven stijgen aanzienlijk rond deze tijd.
 • Tet (Vietnamees Nieuwjaar): Rond Tet, meestal eind januari of begin februari, pieken de prijzen eveneens vanwege de grootste nationale vakantie in Vietnam.

Laagseizoen:

 • September tot half december: Dit wordt beschouwd als het laagseizoen. Over het algemeen zijn dit de maanden waarin je de beste prijzen voor vliegtickets naar Vietnam kunt vinden.
 • Januari tot juni (met uitzonderingen): Ook goedkope vliegtickets, met uitzondering van de periode rond Tet en de Nederlandse meivakantie.
  • Specifiek voor begin mei, het is belangrijk om op te merken dat deze maand drukker kan zijn, niet alleen vanwege de Nederlandse meivakantie maar ook omdat Vietnam een belangrijke nationale vakantie viert in de eerste drie dagen van mei

Richtprijzen voor vliegtickets:

Hoogseizoen:

 • Gemiddelde prijs ticket: 1000 – 1200 EUR
  • Onder de 1000 euro: Beschouw dit als een goede deal.
  • Boven de 1200 euro: Het is raadzaam om verder te zoeken naar betere aanbiedingen.

Laagseizoen:

 • Gemiddelde prijs ticket: 800 – 1000 EUR
  • Onder de 800 euro: Dit is een uitstekende deal.
  • Boven de 1000 euro: Overweeg om verder te kijken voor een betere prijs.

Als je een ticket vindt dat ver onder de gemiddelde prijs ligt, is ons advies om niet te lang te wachten met boeken. Prijzen kunnen snel veranderen, en door te wachten loop je het risico dat de prijs stijgt. Het veiligstellen van een goede deal wanneer je deze tegenkomt, kan je op de lange termijn veel geld besparen.

Lees hier meer over de beste reistijd en seizoenen in Vietnam.

Tips voor de goedkoopste vliegtickets naar Vietnam vinden

Hanoi of Ho Chi Minh City

Vietnam beschikt over meerdere internationale luchthavens, maar de twee grootste met de beste verbindingen vanuit Nederland en België zijn Noi Bai International Airport in Hanoi en Tan Son Nhat International Airport in Ho Chi Minh City (HCMC). Deze steden dienen als belangrijke toegangspoorten tot het noorden en zuiden van Vietnam. Door de prijzen voor vluchten naar beide steden te vergelijken, kun je mogelijk besparingen realiseren.

Extra tip van Local Vietnam: Als je gebruik wilt maken van onze meet and greet service, bieden wij deze aan in Hanoi. Overweeg om naar Hanoi te vliegen als je deze persoonlijke ontvangst op prijs stelt.

Wees flexibel

Wees zo flexibel mogelijk met je reisdata en -tijden. Hoewel het soms lastig kan zijn om specifieke maanden te vermijden vanwege persoonlijke voorkeuren of het weer, kan het aanpassen van je vertrek- en terugkeerdag je aanzienlijke besparingen opleveren. Doordeweeks vliegen, met name buiten het weekend om, en kiezen voor vluchten op minder populaire tijden (zoals vroeg in de ochtend of laat in de avond) kan goedkoper zijn dan de piektijden.

Vliegticket boeken Vietnam

Gebruik vergelijkingssites

Er is een verschil tussen boekingswebsites en vergelijkingssites. Vergelijkingssites doorzoeken een breed scala aan boekingsplatforms om je de laagste prijzen voor vliegtickets te tonen. Enkele populaire vergelijkingssites zijn Skyscanner, Google Flights, en Momondo. Maak gebruik van deze tools om een overzicht te krijgen van de beschikbare tarieven over verschillende luchtvaartmaatschappijen heen.

Zoek ticketprijzen als één persoon

Wanneer je zoekt naar tickets voor meerdere personen tegelijk, tonen luchtvaartmaatschappijen en boekingswebsites vaak de hoogste prijs voor de gehele groep. Zoek daarom altijd eerst naar de prijs voor één persoon. Dit kan je helpen betere individuele deals te vinden.

Boek op het juiste moment

Het ideale moment om je vlucht te boeken kan variëren en is niet altijd te voorspellen. Hoewel sommige bronnen aanbevelen om je ticket 6 tot 8 weken voor vertrek te boeken buiten het laagseizoen en 3 maanden van te voren in het hoogseizoen, hebben ervaringen geleerd dat dit niet altijd garant staat voor de laagste prijs.

Luchtvaarttarieven kunnen fluctueren door verschillende factoren, zoals vraag en aanbod, seizoensgebondenheid, en speciale promoties. We adviseren daarom om de prijzen regelmatig te controleren en flexibel te zijn met je boekingsdata. Maak gebruik van prijsalarmen om op de hoogte te blijven van prijswijzigingen en boek je ticket wanneer je een goede deal vindt, ongeacht de algemene richtlijnen.

Stel een prijsalarm in

Een prijsalarm is een onmisbare tool bij het jagen op de beste vliegticketdeals. Platforms zoals Skyscanner bieden de mogelijkheid om een prijsalarm in te stellen voor je gewenste route. Je ontvangt dan een e-mail zodra de prijzen veranderen, wat je kan helpen om op het juiste moment te boeken.

Prijsalarm Vietnam vliegticket

Overweeg een Open-Jaw ticket

Voor reizigers die van plan zijn Vietnam van noord naar zuid te verkennen of vice versa, kan een open-jaw ticket een slimme optie zijn. In plaats van terug te keren naar je oorspronkelijke aankomststad voor je terugvlucht, kun je ervoor kiezen om vanuit de andere stad (Hanoi of HCMC) terug te vliegen. Dit bespaart je niet alleen de kosten en tijd van een binnenlandse vlucht, maar ook eventuele extra overnachtingen. Hoewel open-jaw tickets niet altijd goedkoper zijn in aanschaf, kunnen ze uiteindelijk voordeliger uitpakken wanneer je rekening houdt met de besparing op binnenlandse vluchten en extra accommodatie. Dit maakt je reis bovendien efficiënter en biedt je de kans om meer van Vietnam te zien.

Vliegen naar Vietnam: rechtstreeks of met overstap

Wanneer je vanuit Nederland of België naar Vietnam vliegt, zijn er een aantal overwegingen om de beste vliegroute te kiezen. Hier volgt een gids om je door de opties te leiden, van overstapmogelijkheden tot rechtstreekse vluchten vanuit andere Europese steden.

Geen rechtstreekse vluchten

Vanuit zowel Nederland als België zijn er helaas geen rechtstreekse vluchten naar Vietnam beschikbaar. Dit betekent dat je altijd minstens één overstap moet maken. Hoewel Brussel als vertrekpunt minder gunstige vluchtopties biedt in vergelijking met Amsterdam Schiphol, zijn er vanuit beide locaties verschillende routes naar Vietnam met slechts één tussenstop.

Beste reistijden met overstappen

Bij het boeken van een vliegticket naar Vietnam is het essentieel om niet alleen de prijs maar ook de totale reistijd in overweging te nemen. De snelste reistijden, inclusief overstaptijd, liggen rond de 15 uur. Het is raadzaam een vlucht te zoeken die tussen de 15 en 20 uur duurt; een langere reistijd kan wijzen op een onnodig lange overstaptijd. Probeer ook te beperken tot slechts één overstap, aangezien vluchten met twee overstappen aanzienlijk meer vermoeiend kunnen zijn.

Aanbevolen vliegtuigmaatschappijen

Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan met één tussenstop, waaronder:

 • KLM (tussenstop in Singapore of Kuala Lumpur)
 • Turkish Airlines (tussenstop op Istanbul)
 • Qatar Airways (tussenstop op Doha, Qatar)
 • Emirates (tussenstop in Dubai)
 • Vietnam Airlines (tussenstop in Frankfurt)
 • Etihad Airways (tussenstop in Abu Dhabi)
 • Malaysia Airlines (tussenstop in Singapore of Kuala Lumpur)
 • Cathay Pacific (tussenstop in Hong Kong)
 • China Southern (tussenstop in Guangzhou)

Deze maatschappijen bieden een goede balans tussen reistijd en comfort.

Directe vluchten vanuit andere Europese steden

Voor wie de voorkeur geeft aan rechtstreekse vluchten, zijn er opties beschikbaar vanuit Parijs en Frankfurt, beide met directe vluchten naar Hanoi en Ho Chi Minh City. Vietnam Airlines heeft rechtstreekse vluchten van Frankfurt naar Vietnam, met een vluchtduur van ongeveer 11,5 uur. Hoewel deze optie vaak duurder is wanneer je rekening houdt met de extra treinreis, kan het een aantrekkelijke keuze zijn voor wie het milieu wilt sparen of liever niet overstapt.

Internationale vliegvelden in Vietnam

Er zijn veel vliegvelden in Vietnam. Vanuit Nederland naar Vietnam vlieg je op één van de internationale vliegvelden. Dit zijn de belangrijkste (en grootste) luchthavens van Vietnam:

 • Hanoi: Nội Bài International Airport
 • Ho Chi Minh City: Tân Sơn Nhất International Airport
 • Hai Phong: Cát Bi International Airport
 • Da Nang: Đà Nẵng International Airport
 • Nha Trang: Cam Ranh International Airport
 • Phú Quốc: Phú Quốc International Airport
 • Cần Thơ: Cần Thơ International Airport

Hanoi of Ho Chi Minh City?

Een meerderheid van de reizigers lijkt in het zuiden te beginnen door eerst naar Ho Chi Minh te vliegen. Vluchtprijzen zijn vaak goedkoper voor Ho Chi Minh City. Bovendien biedt deze stad volgens velen een ietwat ‘zachtere’ landing cultureel gezien voor first-timers in Vietnam. Dit kan natuurlijk een goede of slechte zaak zijn, afhankelijk van je standpunt.

Vanwege het volume en andere factoren is het vliegen naar Saigon bijna altijd goedkoper dan vliegen naar Hanoi.

Saigon’s Tan Son Nhat Airport (SGN) verzorgt een groot deel van al het internationale verkeer in en vanuit Vietnam. De luchthaven is voortdurend overbelast en opereert op maximale capaciteit. In 2017 gebruikte bijna 36 miljoen passagiers de luchthaven – maar de capaciteit was in die tijd voor 25 miljoen passagiers! Er is een volledig nieuwe luchthaven gepland, maar het zal nog jaren duren voordat deze af is.

Hanoi’s Noi Bai International Airport (HAN) is de tweede drukste in Vietnam, maar verwerkt veel minder passagiers.

Ho Chi Minh City vliegveld Vietnam
Internationale luchthaven Tan Son Nhat

Vliegen vanuit Azië naar Vietnam

Veel mensen maken gebruik van de goedkopere optie voor een vlucht naar Vietnam via Bangkok, Singapore of Hong Kong. Een verblijf in een van deze steden kan worden meegenomen in jouw planning, vaak zonder veel extra kosten. Je kunt zelfs nog meer besparen door een goedkoop vliegticket te boeken van Bangkok, Kuala Lumpur of Singapore naar Vietnam met een budgetmaatschappij, zoals Jetstar, Tiger Airways en Air Asia.

Regionale luchtverbindingen vanuit Azië naar Vietnam worden steeds beter. Je kunt vliegen vanuit veel steden in Cambodja, Laos, Maleisië en Thailand en er zijn ook genoeg opties vanuit Zuid-Korea, Japan en China. Budgetopties nemen elk jaar toe: vanuit Singapore kun je kiezen uit Jetstar, Scoot, Silk Air en Vietjet Air, en vanuit Bangkok kun je AirAsia, Jetstar, Lion Air, Nok Air of Vietjet nemen. Er zijn ook tal van opties van Kuala Lumpur.

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.