Tet Vakantie – Local Vietnam

Vietnamees Nieuwjaar, ook bekend als Tet, is de belangrijkste en meest gevierde feestdag in Vietnam. Het markeert de komst van de lente volgens de maankalender en is een tijd van familie, vernieuwing en dankbaarheid. Tet is een periode waarin families samenkomen, huizen worden versierd, en iedereen het nieuwe jaar verwelkomt.

Tijdens Tet sluit Vietnam grotendeels haar deuren, met gesloten bedrijven en overheidsinstellingen. Dit heeft ook invloed op Local Vietnam: ons team neemt tijd om met familie te zijn, waardoor onze bereikbaarheid tijdelijk beperkter is.

Local Vietnam tijdens de Tet-Vakantie

Gedurende de Tet-vakantie (8-14 februari) past Local Vietnam zijn werkwijze enigszins aan. Hieronder volgt wat je kunt verwachten:

  • Volledige Ondersteuning voor Reizigers: Reizigers die tijdens de Tet-periode met ons hebben geboekt, ontvangen gewoon volledige ondersteuning. Ons team staat klaar om te assisteren waar nodig.
  • Nieuwe Aanvragen: Alle nieuwe aanvragen die we tijdens de Tet-vakantie ontvangen, worden in de eerste week na de vakantie in behandeling genomen. We waarderen uw geduld en begrip.
  • Prioriteit aan Spoedige Reizen: Vanwege de huidige drukte en de Tet-vakantie kan de reactietijd op aanvragen iets langer zijn dan gebruikelijk. We streven ernaar om iedereen in de week na de vakantie van een reactie te voorzien, met voorrang voor reisvoorstellen die op korte termijn plaatsvinden.

Extra Mededeling:

Door de combinatie van een hoog aantal aanvragen en de komende Tet-vakantie, kan het verwerken van jouw aanvraag iets langer duren dan je van ons gewend bent. We zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat elke aanvraag met de nodige aandacht en zorgvuldigheid wordt behandeld, vooral voor reizen die snel naderen.

Reizen tijdens Vietnamees Nieuwjaar

Wanneer u ervoor kiest om tijdens Vietnamees Nieuwjaar (Tet) te reizen, zijn er enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden:

  • Tours: Veel tours pauzeren op de dag van Vietnamees Nieuwjaar zelf of gedurende de hele vakantieperiode.
  • Accommodaties: Prijzen kunnen hoger zijn en accommodaties raken sneller volgeboekt dan gebruikelijk.
  • Vervoer: Openbaar vervoer en vluchten zijn vaak volgeboekt, plan dus ruim van tevoren.
  • Geldautomaten: Deze kunnen leegraken omdat mensen geld opnemen voor ‘lucky money’, en tijdens de vakantie wordt er minder vaak bijgevuld.
  • Restaurants: Veel restaurants sluiten hun deuren; sommige slechts voor een paar dagen, terwijl andere gedurende de hele vakantie gesloten blijven.

Wat is Vietnamees Nieuwjaar?

Vietnamees Nieuwjaar, of Tet, is het belangrijkste feest in Vietnam, vergelijkbaar met Kerstmis in andere delen van de wereld. Het is een tijd voor familie, rust en de viering van het nieuwe jaar volgens de maankalender. Tet brengt een periode van vernieuwing, met rituelen die ongeluk van het afgelopen jaar wegspoelen en geluk voor het nieuwe jaar verwelkomen.

Tijdens Tet transformeert Vietnam. Steden worden versierd met lantaarns, bloemen en rode enveloppen, bekend als ‘lucky money’. Het is een tijd van vreugde, maar ook van bezinning en verbinding met familie. Voor bezoekers biedt Tet een unieke kans om de rijke cultuur en tradities van Vietnam van dichtbij te ervaren. Echter, vanwege de landelijke vieringen, kan het dagelijkse leven, waaronder reizen en diensten, tijdelijk worden beïnvloed.

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.