Visum Vietnam aanvragen

Reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit die Vietnam willen bezoeken, dienen vooraf een visum aan te vragen. Dit kan eenvoudig via de officiële website van de Vietnamese immigratiedienst met een e-visa, geldig voor 90 dagen en beschikbaar als Single of Multiple Entry. Zo ben je goed voorbereid op een zorgeloze reis naar Vietnam.

let op!

Een visum voor Vietnam kun je zelfstandig regelen via de officiële website van de Vietnamese Immigratiedienst, zonder tussenkomst van externe organisaties. Afhankelijk van de situatie zijn spoed aanvragen wel mogelijk via Local Vietnam.

Welk Vietnam visum wil je aanvragen?

E-visa

Voorkom fouten in de aanvraag en lees alles wat je moet weten op onze pagina: Vietnam e-visa.

E-visa spoed aanvraag

Veel gestelde vragen over Vietnam visum aanvragen

De officiële website van de Vietnamese immigratiedienst om een e-visa aan te vragen is: https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/trang-chu-ttdt

Als je vlucht morgen is en afhankelijk van de tijd van je vlucht en of het een werkdag is, kun je een spoedaanvraag voor een e-visa doen via Local Vietnam. Dit is een optie voor last-minute reisplannen.

Nee, sinds de introductie van het e-visa worden visumaanvragen niet meer door ambassades afgehandeld. De procedure verloopt nu volledig digitaal.

 

Hoewel de voorkeursmethode voor het verkrijgen van een visum het e-visa systeem is via de officiële website van de Vietnamese immigratiedienst, biedt Local Vietnam een spoedprocedure voor wie op het laatste moment een visum nodig heeft. Voor reguliere aanvragen heb je geen reis- of visumbureau nodig.

 

De kosten voor een e-visa zijn 25 USD voor een Single Entry en 50 USD voor een Multiple Entry, via de officiële website van de immigratiedienst. Als er meer gevraagd wordt, controleer dan of je wel op de officiële website zit.

 

Je kunt een e-visa aanvragen voor maximaal 90 dagen. De exacte geldigheidsduur hangt af van de details die je bij de aanvraag invult.

 

 

 

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.