Vietnam in januari – Weer, evenementen & beste plekken om te bezoeken

Vietnam in januari keert terug naar zijn best met droge omstandigheden die in een groot deel van het land worden verwacht. Zowel het noorden als het zuiden genieten van de zon terwijl de centrale regio het natte seizoen verlaat, wat betekent dat de stranden van Hoi An, Danang en Nha Trang terug op het menu staan (samen met het seizoen Phu Quoc, Phan Thiet en Mui Ne). Er is een variatie in de temperatuur van het ene eind van het land naar het andere, waarbij het zuiden dichtbij het heetst is en het noorden koeler weer.

weer Vietnam januari

Weer Vietnam in januari

Weer in noord Vietnam

Hanoi, Halong Bay, Sapa, Ha Giang, Ninh Binh & Mai Chau
Januari is een van de droogste maanden van het jaar in Hanoi en het noorden. Hoewel je veel zon en heldere blauwe luchten kunt verwachten, blijft de temperatuur in het noorden redelijk koel (gemiddelde temperatuur: 18 ° C). De regenval is het laagst in januari, hoewel een nevelige waas niet ongebruikelijk is, vooral in kustgebieden en rond Halong Bay. In het uiterste noorden zijn de omstandigheden droog, maar kil en soms mistig, vooral ’s nachts, dus geschikte kleding is aanbevolen.

Gemiddelde weersverwachtingen:

 • Temperatuur: 17C
 • Regenval: 18mm

Weer in centraal Vietnam

Hoi An, Da Nang, Hue, Quy Nhon
Het weer in het centrum van Vietnam verbetert terwijl het natte seizoen ten einde loopt en langdurige regenval steeds minder wordt, vooral tijdens de 2e helft van de maand (gem. Temp: 23 ° C). De verandering zorgt ervoor dat de stranden van Hoi An en Danang drukker worden.
Gemiddelde weersverwachtingen:

 • Temperatuur: 22C
 • Regenval: 101mm

Weer in zuid Vietnam

Ho Chi Minh City, Mui Ne, Mekong Delta, Phu Quoc, Dalat, Nha Trang
Het weer in het zuiden is perfect met enkele van de beste omstandigheden van het jaar; blauwe luchten en weinig of geen regen verwacht in de regio. De stranden in het zuiden zoals Mui Ne en Nha Trang kun je vol op zonnebaden. Evenals de zuidelijke eilanden Phu Quoc en Con Dao. Dalat en de Centrale Hooglanden zijn droog maar kil, vooral ’s nachts, dus geschikte kleding wordt aanbevolen.

Gemiddelde weersverwachtingen:

 • Temperatuur: 27C
 • Regenval: 15mm

Evenementen in januari

 • Tet, Vietnamees nieuwjaar: Nieuwjaar valt meestal tussen eind januari en half februari. Vieringen duren meestal maximaal zes dagen wanneer veel Vietnamezen terugkeren naar hun ouderlijke huizen. Verwacht sommige toeristische bezienswaardigheden, winkels en markten, evenals alle regeringsgebouwen die tijdens de vieringen gesloten zijn.

Tips voor reizen in december in Vietnam

 • Vanwege het koude en mistige weer in het noorden, kun je beter naar het centrale en zuidelijke deel van Vietnam gaan als je voorkeur hebt voor blauwe luchten en warm weer.
 • Als je van plan bent het hele land te bezoeken, zorg er dan voor dat je verschillende soorten kleding meeneemt, van badkleding tot warme jassen of zelfs regenjassen. Als je door het land reist, kun je 4 seizoenen op 1 dag beleven.
 • Maak de reserveringen, vooral vervoer en hotels, allemaal minstens 1 maand van tevoren, want eind januari of begin februari is de Tet-vakantie – de drukste tijd voor de lokale bevolking die naar ouderlijke huizen reizen.
 • Verwacht een toeslag voor het hoogseizoen te betalen voor sommige diensten, zoals hotel, vliegticket, cruise, enz., En een hogere prijs voor spullen en eten tijdens Tet.
 • Bijna alle werkkantoren zijn gesloten tijdens de Tet-viering, inclusief overheidskantoren, zorg ervoor dat al jouw persoonlijke papieren en identiteitskaarten geldig zijn totdat ze weer opengaan.

Tip: Lees hier alles over Vietnamees Nieuwjaar (Tet Nieuwjaar)

Wat te doen en plaatsen om naartoe te gaan

Sapa en Ha Giang

Het is erg koud en misschien wel ijzig in berggebieden als Sapa en Ha Giang. Als je echter gewend bent aan temperaturen onder de 10 graden, is het fantastisch om in januari een dromerig, wazig land vol kersenblaadjes, pruimenbloemen en gele koolzaadbloemen te zien bloeien in de bergen. Tijdens de Tet-vakantie is het geweldig om meer te weten te komen over de unieke cultuur van etnische minderheidsgroepen.

Hanoi

Hanoi is een ideale tussenstop om de bezienswaardigheden in noord Vietnam te zien en heeft ook zijn eigen charmes. Als je het geluk hebt om in januari / februari in de stad te zijn, kun je het schril contrastende beeld zien van een bruisend Hanoi vóór de Tet-vakantie en een leeg, rustig Hanoi op de eerste dag van de Tet-vakantie. Dwalen door de straten van de Old Quarter in Hanoi, genieten van warm eten van straatverkopers terwijl je het koele weer van ongeveer 18 graden voelt.

Top strandbestemmingen in Midden- en Zuid-Vietnam

In tegenstelling tot het noorden, kent het midden en zuiden een warme januari in Vietnam. Met een gemiddelde temperatuur van 25-28 graden bevindt Phu Quoc zich in het hoogseizoen dankzij de kalme zee, heldere lucht en superaangenaam weer. Ook sommige andere plaatsen zoals Nha Trang, Da Nang of Quy Nhon zijn geliefd dankzij de lange kustlijn, witte zandstranden en warme temperaturen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.