Mu Cang Chai tours

Een tour naar Mu Cang Chai brengt je naar de mooiste en grootste terrasvormige rijstvelden van Vietnam. Dit gebied, wat door de moeilijke bereikbaarheid weinig toeristen trekt, wordt bewoond door etnische minderheden, een soort van bergstammen. Naast het zien van prachtige landschappen, leer je ook meer over de unieke cultuur van deze bewoners.

De regio is moeilijk te bereiken, met veel heuvels, bergen en wegen die moeilijk te navigeren zijn en tijdens het regenseizoen verdwijnen door aardverschuivingen. Daarom kiezen de meeste toeristen voor een Mu Cang Chai tour. Tours beginnen vanaf Hanoi en duren een aantal dagen, met verblijf in homestays en wandeltochten door de rijstvelden.

De beste Mu Cang Chai tours en lokale ervaringen

Mu Cang Chai tour
Mu Cang Chai tour – 4 dagen trekking & homestay
Vanaf $0.00

Over Mu Cang Chai

Weinig reisgidsen noemen de schoonheid van Mu Cang Chai. Onterecht, want dit spectaculaire landschap met rijstterrassen is werkelijk prachtig. Volgens degenen die er zijn geweest, vind je hier meer mooie panorama’s dan in het nabijgelegen Sapa, reden genoeg voor een kleine omweg.

Veelgestelde vragen over tours in Mu Cang Chai

De beste tijd om de rijstvelden van Mu Cang Chai te bezoeken is tijdens de oogsttijd: in september en oktober. Niet alleen hebben de rijstvelden een prachtige gouden kleur gekregen, je kunt ook zien hoe de lokale bevolking op het land aan het werk is.

In Mu Cang Chai vind je de mooiste terrasvormige rijstvelden en de meest authentieke dorpjes van bergstammen (etnische minderheden). Er is echter veel meer te doen in Sapa dan alleen wandeltochten en dorpjes bezoeken.

Bestemmingen in de buurt van Mu Cang Chai

Sapa

Ninh Binh

Mai Chau

Halong Bay

Ha Giang

Cao Bang

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.