Ha Giang

Tips 2024 - Alles wat je moet weten

De provincie Ha Giang is een van de meest avontuurlijke bestemmingen in het land. Gevuld met prachtige karstbergen, steile bergpassen, bochtige wegen en mistige dorpjes. De provincie is de thuis van een grote diversiteit aan lokale etnische minderheden die nog steeds hun traditionele cultuur en levensstijl bewaren. De afgelegen gebieden van Ha Giang bieden een ervaring als geen ander, de culturele diversiteit en unieke, prachtige landschappen blijven puur en authentiek.

5 redenen om Ha Giang te bezoeken

 1. Verken het Dong Van Geopark met Vietnam’s mooiste bergpassen.
 2. Reis door de meest authentieke etnische minderheidsdorpen.
 3. Geniet van het uitzicht van Lung Cu vlaggetoren, het meest noordelijke punt van Ha Giang.
 4. Bezoek lokale markten.
 5. Aanschouw de rijstterrassen van Hoang Su Phi.

Wat staat er in deze Ha Giang reisgids

Boek je lokale Ha Giang tours & activiteiten

Praktische informatie

Aanbevolen verblijfsdagen

Als je de Ha Giang Loop s wilt doen, heb je minimaal 3 dagen en 2 nachten nodig, maar we bevelen 4 of 5 dagen aan.

Geldautomaten & geld wisselen

Er zijn geldautomaten beschikbaar in de stad Ha Giang en Dong Van. Neem genoeg contant geld mee wanneer je afgelegen dorpen ingaat. De meeste restaurants en homestays accepteren geen creditkaart betalingen.

Beste reistijd

Het landschap van Ha Giang is het hele jaar door adembenemend. Het warme en regenseizoen loopt van april tot oktober. Probeer indien mogelijk de maanden juli en augustus te vermijden, aangezien dit de tijd van het jaar is met de meeste regen en kans op aardverschuivingen. Het droge seizoen begint in november en eindigt in maart. In december en januari kan het behoorlijk koud worden in de bergen.

10 beste bezienswaardigheden in Ha Giang

Er zijn veel geweldige dingen te doen in Ha Giang, aangezien dit een van de meest indrukwekkende en authentieke regio’s van Vietnam is. We hebben enkele van de hoogtepunten gecombineerd in een lijst van 10 beste dingen om te doen in Ha Giang.

1. Ha Giang motor loop

per motor over de Ha Giang motorloop
Du GIa weg in Ha Giang

Alles in deze lijst met beste dingen om te doen in Ha Giang kan worden gecombineerd tot dit ene hoogtepunt: de Ha Giang Loop. De Ha Giang loop is een route van 3 tot 5 dagen die begint en eindigt in Ha Giang City. Elke dag bezoek je nieuwe plekken en het landschap langs de weg tussen je bestemmingen wordt steeds beter.

Je rijdt over hoge passen, geniet van landschappen met de meest indrukwekkende bergen van Zuidoost-Azië en ontdekt de unieke culturen van de lokale minderheden. De beste manier om de loop te doen is achterop een motor met een ervaringsgids. Wil je liever wat meer comfort en bescherming tegen het weer, dan kun je de Ha Giang loop ook met de auto doen.

2. Prachtige wegen en bergpassen

Ma Pi Leng
Tham Ma Pass Ha Giang

Zoals gezegd is het verkennen van de indrukwekkende bergen het beste wat je in Ha Giang kunt doen. Er zijn tientallen bergwegen en bergpassen die het vermelden waard zijn, en we hadden ze gemakkelijk kunnen gebruiken om de volledige lijst van de 10 beste dingen om te doen in Ha Giang in te vullen. In plaats daarvan belichten we enkele van de beste.

De Quan Ba ​​Heaven Gate is de eerste indrukwekkende bergpas die je passeert vanaf Ha Giang. Vanaf hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de Twin Mountains. Volgende bergpas in de Tham Ma Pass, met de iconische S-vormige weg. Vanaf hier rijd je door de Sung La-vallei en heb je de mogelijkheid om rechtstreeks naar Dong Van te gaan of een omweg via Lung Cu met een van de beste uitzichten op de bergen die je je kunt wensen.

De Ma Pi Leng-pas is de koning van de bergpassen van Vietnam. Deze weg tussen Dong Van en Meo Vac heeft enkele van de meest steile kliffen en indrukwekkende uitzichten. Na Meo Vac op weg naar Du Gia via Mau Due kun je nog veel meer mooie uitzichten met bergen verwachten.

3. Hoang Su Phi

Hoang Su Phi tour
Hoang Su Phi tour

Hoang Su Phi is een van de meest buiten de gebaande paden bestemmingen van Vietnam. Het ligt niet langs de beroemde loop en er is nauwelijks vervoer naar dit gebied. Om deze reden hebben de meeste reizigers nog nooit van deze plek gehoord. En dit is raar, want rond het oogstseizoen vind je hier enkele van de meest verbluffende rijstvelden van Vietnam. Zeer hoge terrasvormige rijstvelden gebouwd in de bergen van Ha Giang. Het is een geweldige plek om te wandelen en de lokale minderheidsdorpen te ontdekken die het land hier al generaties lang hebben bewerkt.

4. Markten van Ha Giang

Meo Vac zondagsmarkt in Ha Giang
Meo Vac zondagsmarkt in Ha Giang

Een van de andere beste dingen om te doen in Ha Giang is leren over de cultuur van de lokale minderheden. In deze provincie vind je zelfs het hoogste aantal etnische minderheden van Vietnam! Tijdens het rijden door dit landschap zullen ze niet moeilijk te zien zijn, omdat ze vaak de meest kleurrijke en unieke kleding dragen. Het is indrukwekkend om ze te zien.

De gemakkelijkste manier om deze kleurrijke etnische minderheden te zien, is door een markt in Ha Giang te bezoeken. Deze bergmarkten worden vaak een keer per week gehouden en bergstammen uit het hele gebied komen hier om handel te drijven en te socializen. Het is een unieke en kleurrijke bijeenkomst, waar mensen lokale goederen, voedsel, kleding en zelfs boerderijdieren verhandelen. De grootste markt is de Meo Vac Markt, die elke zondag wordt gehouden.

5. Lokale minderheidsdorpen

Male dorp in Ha Giang
Ha Giang rondreis

Een andere geweldige manier om deze unieke cultuur te ontdekken, is door kleine etnische dorpen te bezoeken. Hier kun je hun dagelijks leven zien, zoals werken op het land en andere verschillende ambachten. Als je met een gids reist, kan hij of zij je helpen om met hen te communiceren.

De dorpen vind je door de hele provincie. Hier wonen verschillende minderheden, zoals de Hmong, Dao, Lo Lo, Giay en Tay. Ze hebben allemaal hun eigen unieke kleding, cultuur en taal. Ook in deze dorpen zie je verschillende huizen. Sommige minderheden wonen in huizen op palen, terwijl anderen in stenen of lemen huizen wonen.

6. Trekking

trekking in Ha Giang
trekking in Ha Giang

Sapa is de meest bekende plek voor een trekking in Vietnam. Maar niet veel mensen weten dat je ook geweldige trekkingen in Ha Giang kunt doen. In het gebied rond Hoang Su Phi kun je wandelen door de terrasvormige rijstvelden en overnachten in een lokale homestay. Als je een trekking wilt doen tijdens je Ha Giang Loop, is Dong Van de beste plek. Je zult niet veel terrasvormige rijstvelden vinden, maar wandelpaden lopen door de meest indrukwekkende bergen van Vietnam.

Een wandeling is een heerlijke afwisseling na een hele dag achterop een motor of in een auto te hebben gezeten.

7. Historische gebouwen

Meo King Palace
Dong Van in Ha Giang

Ha Giang heeft geen grote oude steden zoals Hoi An, Hue of Hanoi. Hoewel er onderweg enkele leuke historische bezienswaardigheden zijn om te bezoeken. Het Hmong King Palace is waar de voormalige Hmong-koningen woonden toen ze een groot deel van Noord-Vietnam regeerden. In Sung La vind je het Huis van Pao (gebruikt in een beroemde Vietnamese film). Dit huis en de aangrenzende huizen zijn ook van de Hmong-minderheid en ongeveer 100 jaar oud.

Ook vind je in de provincie gebouwen die dateren uit de Franse koloniale tijd. De oude wijk in Dong Van is hier het beste voorbeeld van. Op een berg achter de Dong Van Old Quarter vind je een oud Frans fort waar je nu een geweldig uitzicht over de stad hebt. Tussen Meo Vac en Mau Due vind je ook de ruïnes van een Franse wachtpost, gelegen in een prachtig landschap.

8. Lung Cu-vlaggentoren

Lung Cu vlaggentoren
Lung Cu flag tower

De Lung Cu Vlaggentoren is de hoogste vlaggentoren in Vietnam en geeft het meest noordelijke punt van het land aan. De toren is leuk om te bezoeken, maar de weg naar Lung Cu maakt dit een van de leukste dingen om te doen in Ha Giang. Je passeert enkele van de meest verbluffende berglandschappen in Ha Giang en zelfs het land. Zorg ervoor dat je onderweg stopt bij enkele van de lokale dorpen om het plattelandsleven te verkennen.

9. Homestay ervaring

Homie homestay
Lolo eco house

Een andere geweldige manier om de lokale cultuur te ervaren, is door te overnachten in een lokale homestay. Deze homestays zijn vaak eigendom van een etnische minderheidsfamilie. Sommige homestays kunnen wat basic zijn met faciliteiten, maar een overnachting doe je vooral voor de beleving. Het is een echte aanrader om een ​​familiediner te hebben waarbij je samen met alle andere gasten en de lokale familie zeer lekkere lokale gerechten eet.

10. Ontspan in Du Gia

Du Gia Homestay
Du Gia waterval

Na dagen motorrijden of in de auto zitten is het fijn om tussen de rijstvelden een plekje te hebben waar je heerlijk kunt relaxen. Het dorp Du Gia is een geweldige plek voor je laatste stop tijdens de loop. Het wordt voornamelijk bezocht door mensen die de loop in 4 of 5 dagen doen. Ga zitten om van het uitzicht te genieten, wandel langs de rijstvelden of zwem bij de plaatselijke waterval.

Beste hotels & hostels in Ha Giang

Hoewel Ha Giang langzaam meer ontwikkeld wordt, is de beschikbare accommodatie over het algemeen vrij eenvoudig. Grotere steden zoals Dong Van en Ha Giang hebben wel hotels, maar guesthouses en homestays komen vaker voor. Ze bieden misschien minder basisvoorzieningen, maar ze geven je de kans om te communiceren met je lokale gastheren en geven een blik in de hun dagelijkse leven.

Accommodatie in Ha Giang

Vanuit Ha Giang kun je enkele van de populairste bezienswaardigheden in de omgeving bezoeken en genieten van het prachtige landschap en landschap. Het is ook de start van de Ha Giang loop en de meest gebruikte route om van en naar Hanoi te gaan.

 • Duc Giang 14 Nguyen Trai: De Duc Giang is een typisch voorbeeld van de meeste accommodaties in de stad en biedt een keuze uit een ventilator of airco kamer. $ 10
 • Hoei Hoan 10 Nguyen: Deze plek is waarschijnlijk het beste hotel in de stad, dat niet veel zegt. Aan de positieve kant, het heeft schone kamers met wifi overal, maar de service is matig. $ 10
 • Truong Xuan Resort: Hoewel het een stuk van het centrum verwijderd is, is dit verreweg de beste accommodatie van Ha Giang, met rustieke rieten hutten genesteld onder torenhoge bomen. Ga voor een kamer met uitzicht op de rivier en geniet van het prachtige landschap. Prijzen zijn inclusief een fatsoenlijk ontbijt, en het personeel biedt ook motor- en kajakverhuur en kan tours door het geopark regelen. $ 25

Accommodatie in Dong Van

Verblijf in Dong Van om dichtbij bezienswaardigheden te zijn als de Lung Cu Flag Tower of het Hmong King Palace.

 • Hoa Cuong: Dit hotel met 82 kamers ligt aan de oostkant van de stad en is het bewijs dat Dong Van eindelijk op de kaart staat. Het zal waarschijnlijk de meest westerse keuze in de stad, met comfortabele kamers. $30
 • Hoang Ngoc: Dit vriendelijke en schone pension, gelegen in het midden van de hoofdstraat van Dong Van, biedt kabeltelevisie en wifi. $ 14
 • Thai Thinh Motel: Dit nieuwe hotel heeft 10 kamers van verschillende grootte, allemaal goed uitgerust. $ 15

Accommodatie in Meo Vac

In Meo Vac, heb je wat meer luxe opties naast de typische homestays en hostels.

 • Hoa Cuong: Het beste hotel van Meo Vac kijkt over de markt. Kamers hebben een goede maat, matrassen kunnen hard zijn en er zijn tal van faciliteiten zoals kabel-tv en minibar, maar wees voorbereid op dat de stroom kan uitvallen. $ 20
 • Mai Dao: op de weg naar de stad vanaf Dong Van, dit is de beste van verschillende mini-hotels in de stad, biedt fatsoenlijke airco kamers en wifi. $ 12.50

Accommodatie in Yen Minh

 • Thao Nguyen: Dit nieuwe, 54 kamers tellende hotel aan de hoofdweg in het centrum van de stad is een verrassende aanvulling op de faciliteiten van Yen Minh. Schone, lichte kamers met een tv en WiFi.

Overige plekken

Er zijn ook een aantal eenvoudige homestays in lokale dorpen die verspreid liggen over het platteland en die garant staan voor een aangename overnachting.

Eten & drinken

Restaurants

Het verre noorden van Vietnam is een verrassend smakelijke plek om een goed Vietnamese eten te vinden. De restaurantscène bestaat uit kleine “quan” -restaurants waar je op een kleine kruk moet zitten terwijl het eten voor jouw ogen wordt gekookt. De lokale bevolking zal je waarschijnlijk smeken om ook wat rijstwijn te proeven, iets waar je voorzichtig mee moet zijn.

Hoe kom je er?

Ha Giang heeft (nog) geen luchthaven of treinstation. De enige manier om hier te komen is over de weg

Bussen naar Ha Giang

Er rijden bussen en limousinebusjes tussen Hanoi en Ha Giang. Je hebt de keuze uit verschillende nachtbussen, variërend in comfort, waarbij de limousine VIP-bussen de meest comfortabele optie zijn. De limousinebusjes rijden overdag en zijn een zeer comfortabele optie. De rit duurt ongeveer 6 uur.

Daarnaast rijdt er ook een bus tussen Sapa en Ha Giang. Voor andere bestemmingen moet je eerst naar Hanoi afreizen.

Privéauto's naar Ha Giang

Je kunt ook een privéauto van Hanoi naar Ha Giang nemen of je Ha Giang Loop verlengen door al vanuit Hanoi te beginnen.

Vervoer te plaatsen

Motor – Van de ene stad naar de andere gaan in Ha Giang is gemakkelijk en het leukst per motor. De wegen zijn kronkelig en steil, maar over het algemeen goed geasfalteerd, zodat u comfortabel kunt rijden. Als u een onervaren bestuurder bent, onderschat deze wegen dan niet. U kunt overwegen om voor de veiligheid een chauffeur te nemen. Achter op de motor bij een easyrider zitten is een geweldige manier om Ha Giang te ontdekken.

Auto – Een andere goede manier om Ha Giang te verkennen is per auto met chauffeur. Reserveer van tevoren om er zeker van te zijn dat er iemand op je wacht als je aankomt in Ha Giang.

Wat te doen in 3 dagen Ha Giang

Dit is een zeer korte routebeschrijving van de route. Lees hier de volledige gedetailleerde Ha Giang Loop route en gids.

Dag 1

 • Ha Giang
 • Quan Ba Pass
 • Tham Ma Pass
 • Hmongs King Palace
 • Dong Van

Dag 2

 • Dong Van
 • Lung Cu Flag tower
 • Ma Pi Leng pass
 • Meo Vac

Dag 2

 • Meo Van
 • Mau Due
 • Du Gia
 • Ha Giang

Meer tips voor reizen in Ha Giang

Je reis vervolgen

Ha Giang is perfect te combineren met de naburige provincie Cao Bang, waar je de Ban Gioc waterval vindt, de grootste waterval van Vietnam. Het is ook mogelijk om Ha Giang te combineren met Sapa, al is de afstand een stuk groter. Bekijk onze Ha Giang tours voor daar twee combinatiereizen.

Als je naar Halong Bay, Mai Chau, Ninh Binh of een andere bestemming naar het zuiden wilt, moet je altijd eerst naar Hanoi reizen.

Sapa met kinderen

Het is mogelijk om jouw kinderen naar Ha Giang te brengen. 3 tot 4 of zelfs 5 dagen in de auto zitten kan echter wat veel voor ze zijn. Wat kinderen wel erg leuk vinden, is achterop de motor van een gids. Rijden met een gids is erg veilig, hoewel het belangrijk is dat kinderen lang genoeg zijn en zich comfortabel voelen bij dit idee.

Taal

Deze provincie is niet ver ontwikkeld voor het toerisme (gelukkig). Dit geeft een zeer authentieke kijk op het leven hier, maar houd er rekening mee dat communicatie moeilijk zou zijn.

Wat mee te nemen

Als je op de motor gaat is het handig om niet te veel mee te nemen. Kies een rugzak in plaats van een trolleykoffer. In de zomer kan het erg warm zijn, maar neem kleding mee om je te beschermen tegen de regen. In de winter is het overwegend droog, maar het is aan te raden om een windjack mee te nemen tegen de koude wind en wat warme kleding. Neem niet te veel mee, maar draag dunnere kleding in laagjes.

Tours in Ha Giang die wij aanbevelen

Ha Giang rondreis
Ha Giang – Ban Gioc waterval – Ba Be lake – 5 dagen
Vanaf €316
Ha Giang rondreis
Sapa & Ha Giang combo tour – 6 dagen
Vanaf €253
Ha Giang jeep tour
Ha Giang loop per jeep – 3 dagen
Vanaf €136
Ha Giang tour
Ha Giang loop tour met de motor 3 dagen
Vanaf €122
Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.