Trekking en wandeltochten in Ha Giang – 5 beste plaatsen en tips

Terwijl de meeste reizigers naar Sapa gaan voor hun trekkingervaring, tussen de rijstvelden en dorpen van de Muong Hoa-vallei, weten velen niet dat je in Ha Giang ook geweldige trektochten kunt maken. In feite is het een van de beste bestemmingen om te wandelen in Vietnam. Deze provincie wordt voornamelijk bezocht in de vorm van de Ha Giang Loop, met de motor of met de auto, maar dezelfde bergen bieden geweldige wandelmogelijkheden.

1. Trekking in Hoang Su Phi

Het is waar dat het grootste deel van de trekking in Ha Giang rond de indrukwekkende karstbergen gaat en de rijstvelden mist – de grootste trekpleister voor velen om hun trekking in Sapa te doen. Maar velen weten niet dat enkele van de meest indrukwekkende rijstvelden van Vietnam daadwerkelijk in Ha Giang te vinden zijn, namelijk Hoang Su Phi. Het wordt nauwelijks bezocht door toeristen omdat het buiten de gebaande paden ligt en er geen gemakkelijk transport naar het gebied is. Hierdoor bleef het altijd onder de radar. Dit maakt een bezoek aan Hoang Su Phi uniek en authentiek. Net als bij Sapa, is de beste manier om het te zien, door een prachtige trekking van dorp naar dorp te maken terwijl je langs de rand van enkele van de meest fantastische gecultiveerde gebieden ter wereld loopt.

Tip! Wil je een trekking maken in Hoang Su Phi? Zorg ervoor dat je onze unieke Hoang Su Phi-trekkingtour bekijkt of doe de combinatietour van de Ha Giang Loop + Hoang Su Phi.

2. Trekking rond Dong Van

Als je een trekking wilt doen in Ha Giang, die meer langs de route van de loop ligt, is Dong Van je beste optie. In en rond Dong Van Karst Plateau Geopark vind je de mooiste bergen van de provincie in combinatie met veel dorpen van etnische minderheden. Er is een verscheidenheid aan opties beschikbaar en je kunt kiezen uit een trekking van een halve dag, een hele dag of een meerdaagse trekking met overnachting in een lokale homestay.

Vooral het gebied tussen Dong Van stad en Lung Cu is erg mooi. Ook de Sung La-vallei, Sa Phin en Phin Tung zijn prachtig. Tussen de stad Dong Van en Meo Vac vind je de beroemde Ma Pi Leng Pass, die ook een mogelijkheid biedt om te wandelen.

3. Trekking nabij de stad Ha Giang

Rond de stad Ha Giang vindt u enkele kleine minderheidsdorpen die een uitstekende uitvalsbasis zijn om uw trektocht te beginnen. Twee van de meer bekende zijn het dorp Thon Tha, op slechts 5 km van de stad en Khuoi My village. Het is omgeven door heuvels en uitgestrekte rijstvelden. De bergen zijn minder hoog dan het gebied rond Dong Van, maar in plaats daarvan krijg je er veel meer rijstvelden voor terug en is het niet zo vermoeiend door het vlakkere landschap. Het is erg rustig om door deze minderheidsdorpen te wandelen. De meeste huizen zijn van de Tay-mensen die in traditionele paalwoningen wonen, gemaakt van hout en bamboe. Onder het huis leven vaak boerderijdieren zoals buffels of varkens. Plan uw trektocht langs een beek of naar een waterval om af te koelen.

4. Trekking in Quan Ba

Quan Ba ​​staat vooral bekend als een korte stop bij de schilderachtige Heaven Gate en het uitzicht op de Twin Mountains. Maar een beetje vader vanaf de hoofdweg vind je langs de rivier vele kleine dorpjes van etnische minderheden. Het is erg rustig om hier een trekking te maken. Er zijn paden die verder de bergen in gaan, waar je een geweldig uitzicht hebt over de dorpen, de rivier en de vallei beneden.

5. Trekking in en rond Du Gia

Als je de lus in 3 dagen (of zelfs minder) doet, zou je waarschijnlijk het gebied rond Du Gia overslaan of er gewoon doorheen rijden. Alleen de reizigers die de lus in minimaal 4 of 5 dagen doen, zullen hier overnachten en ervaren wat een rustige plek dit is. In vergelijking met de rest van de bestemmingen die je tijdens de lus bezoekt, vind je hier veel meer rijstvelden. Andere etnische minderheden wonen hier ook, vaak in paalwoningen, waar andere minderheden langs de lus vaak in huizen van steen, hout of modder wonen. De levensstijl in combinatie met rijstvelden lijkt meer op die in het dorp Thon Tha bij de stad Ha Giang, het grote voordeel van Du Gia is echter dat er hier veel hoge bergen zijn die de dorpen omringen. Tijdens een Ha Giang trekking in dit gebied kun je ook watervallen bezoeken en afkoelen in de kleine stroompjes die door dit gebied stromen.

Ha Giang wandeltips

Waar kun je jouw Ha Giang trekking boeken?

De meeste van onze Ha Giang tours hier hebben optionele uitbreidingen om een ​​trekking voor een dag in Dong Van te maken. Hoewel we ook meerdaagse trektochten maken in verschillende gebieden in de provincie Ha Giang. Hiervoor kunt u gewoon contact met ons opnemen en ons laten weten wat u graag zou willen zien en doen, zodat we de perfecte trekkingervaring kunnen regelen.

Wat mee brengen

Pak zo licht mogelijk in om uw trekking comfortabel te maken. In de winter kan het wat kouder worden, maar het is beter om laagjes te dragen die je makkelijk kunt aan- of uittrekken en dan warme truien mee te nemen. De juiste wandelschoenen of wandelschoenen worden sterk aanbevolen. Een tinnen jasje tegen de regen en als windstopper is ook erg handig. Maaltijden worden onderweg verstrekt in lokale homestays en restaurants, maar neem snacks mee als je snel honger krijgt, want er zijn niet veel winkels onderweg.

Beste tijd om te wandelen in Ha Giang

  • Je kunt het hele jaar door wandelen in Ha Giang, hoewel er in de zomermaanden veel meer regen valt, vooral in juli en augustus. Hierdoor kan trekking minder comfortabel worden en is er meer kans op aardverschuivingen.
  • December en januari kunnen wat kouder zijn, hoewel dit koele weer perfect kan zijn voor een langere trektocht. Daarnaast is het in januari bloeiseizoen en in oktober tot december is het boekweitbloeiseizoen.
  • Als je de rijstvelden in Hoang Su Phi in volle glorie wilt zien, moet je deze bezoeken tijdens het oogstseizoen van september tot begin oktober.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top