Du Gia in Ha Giang en de weg naar Mau Due

Du Gia is een onbekend rustig dorp in Ha Giang. Deze plaats wordt bijna alleen bezocht door reizigers die de Ha Giang loop doen in 5 dagen of langer. Het beste van deze plek is de vredige en ongerepte schoonheid met zijn majestueuze natuurlijke landschap van bergen en rijstvelden er om heen. Daarnaast zijn de lokale mensen hier buitengewoon gastvrij en vriendelijk.

Hoe kom je er?

Du Gia is een gemeente in het district Yen Minh in de provincie Ha Giang. Het ligt tussen de steden Ha Giang en Meo Vac, beide op ongeveer 70 kilometer afstand. Er is ook een tweede route van Ha Giang die 110 kilometer is.

Du GIa weg in Ha Giang

Du Gia - Mau Due

 

Er zijn geen busverbindingen met de plaats, dus je kunt er alleen komen met de motor of auto met chauffeur. De wegen zijn van slechte kwaliteit, maar je wordt beloond met prachtige landschappen en lokale dorpjes van etnische bergstammen. Met name de weg vanuit Meo Vac is spectaculair.

  • Van Meo Vac naar Du Gia via Mau Due- DT176 – 70km
  • Van Ha Giang naar Du Gia (optie 1) – QL4C + DT181 – 70km
  • Van Ha Giang naar Du Gia (optie 2) – QL34 + DT176 – 110km

Aanbevolen route:

  • Ha Giang -> Yen Minh (dag 1)
  • Yen Minh – Dong Van (dag 2)
  • Dong Van – Meo Vac (dag 3)
  • Meo Vac – Du Gia (dag 4)
  • Du Gia – Ha Giang (dag 5)

Du Gia – Mau Due

Het meest spectaculaire stuk om te rijden is tussen Mau Due en Du Gia. Het is niet de meest veilige weg met veel gaten en bochten. De bergpassen zijn indrukwekkend, misschien nog wel meer dan rond Dong Van. Op sommige stukken zie je veel rijstterrassen die tijdens het juiste seizoen goudgeel kleuren. Onderweg vind je een ruïne van een franse wachttoren uit de koloniale tijd. Verwacht veel high fives te geven aan de kinderen langs de weg die je vriendelijk begroeten.

bergpas Ha GiangFrans koloniale wachttoren in Ha Giang

 

Wat kun je doen en zien in Du Gia

In Du Gia is er weinig te doen, de route naar deze plaats is eigenlijk al het hoogtepunt. Je kunt door het dorpje lopen en de lokale inwoners bezig zien op de rijstvelden die je begroeten met een lach en je ziet de traditionele huizen die op palen zijn gebouwd. Op elke zaterdagochtend is er in dit kleine stadje een markt waar de kleurrijke inwoners van de regio samenkomen.

Du GIa bergpas met Hmong kinderen

Du Gia Homestay

Op een paar kilometer van het dorpje ligt een waterval waar je heen kunt lopen. Er is een natuurlijk zwembad waar je af kunt koelen en er zijn rotsen waar je vanaf kunt springen.

Du Gia waterval

Accommodaties

Verwacht geen hotels, resorts of luxe accommodaties in Du Gia. Er zijn een aantal homestays te vinden, zoals QT Homestay, Du Gia Backpacker Hostel & Trekking, Muong Tra Garden Homestay en Du Gia Homestay. De laatstgenoemde is de meest populaire voor met name buitenlandse toeristen. Du Gia Homestay heeft dorms vanaf 3 euro, prive kamers vanaf 9 euro en bungalows vanaf 11 euro. Er is wifi en elke avond is er een familiediner met gerechten uit de omgeving en vanaf de homestay heb je uitzicht op de bergen en rijstvelden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven