Van Mui Ne naar Dalat (en vice versa)

Mui Ne en Dalat liggen 160 kilometer van elkaar verwijderd. In beide steden kun je relaxen en avontuur opzoeken. Zo heeft Mui Ne stranden, duinen en veel watersportactiviteiten en Dalat heeft bossen, meren en veel buitensport activiteiten. Wanneer je van Mui Ne naar Dalat of van Dalat naar Mui Ne wilt reizen heb je weinig opties:

Bus

De meest gebruikte manier om van Dalat naar Mui Ne te komen of andersom is met de bus.

  • Bussen per dag: Tussen Mui Ne en Dalat rijden er tussen de 5 en 10 bussen per dag.
  • Reisduur: 5 uur
  • Busmaatschappijen: The SinhTourist en Hanh Cafe
  • Prijs: Een busticket is tussen de €6 en €8, afhankelijk van welke busmaatschappij je kiest.
  • Boeken: Je kunt de bus van Mui Ne naar Dalat boeken op het busstation, bij een lokaal reisbureau of online via 12go.asia of Baolau.

Tip: Mui Ne wordt lokaal niet altijd gebruikt, maar Phan Thiet wel, waar Mui Ne onderdeel van is. Mocht je geen prijzen en beschikbaarheid vinden op Mui Ne, probeer Phan Thiet.

Privé vervoer met chauffeur

Je kunt ook een privé transfer regelen. Er zijn 4-zits, 7-zits en 16zits auto’s/busjes. Reken op een prijs voor 4-zits rond de 75. Een auto met chauffeur kan daarnaast ook stoppen wanneer je wilt om bijvoorbeeld fotos te maken onderweg. Zonder stoppen duurt de reis ongeveer 4 uur.

Scooter of motor

Houd rekening wanneer je door Mui Ne rijd, dat de politie moeilijk kan doen met het niet in bezit zijn van een geldig Vietnamees rijbewijs. Dat gezegd hebbende kun je de route prima in één dag doen. Van Mui Ne naar Dalat zal iets langzamer gaan dan van Dalat naar Mui Ne, omdat Dalat een stuk hoger ligt. De route is erg indrukwekkend, klimmend omhoog zie je bossen en meren, leuk voor een korte stop.

van Dalat naar Mui Ne

Fietsen

Er zijn fietstours van Dalat naar Mui Ne, niet andersom, want naar Mui Ne is het namelijk alleen maar naar beneden fietsen. Een auto brengt je van Dalat naar Di Linh (75 km), waar de rit naar Mui Ne begint. De rit gaat door kleine etnische minderheids dorpen en door jungle beboste valleien richting de prachtige stranden beneden. De weg is grotendeels verhard en de auto die meerijd wordt gebruikt om alle bagage en de lunch te vervoeren. De tour eindigt in je hotel in het centrum van Mui Ne of vervoer terug naar Dalat is ook inbegrepen voor degenen die na de rit terug willen keren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven