Vietnam in juli – Weer, evenementen & beste plekken om te bezoeken

Juli is een vergelijkbaar als in juni; gemengde qua weer. Het centrum van Vietnam is nog steeds warm en overwegend droog met heel af en toe regen. Het zuiden is nu midden in het natte seizoen met dagelijkse stortbuien, terwijl het noorden ver in de zomerstand is met hoge temperaturen en regen. Trekking is echter voor de meeste regio’s niet aan te raden, met veel regen in de noordelijke bergen en centrale hooglanden.

weer Vietnam juli

Weer Vietnam in juli

Weer in noord Vietnam

Hanoi, Halong Bay, Sapa, Ha Giang, Ninh Binh & Mai Chau
Het noorden van het land blijft in de zomer, wat betekent dat je veel warm weer en regen kunt verwachten met af en toe een storm. Halong Bay en Hanoi zijn gevoelig voor zware buien in deze tijd van het jaar, eigenlijk is juli een van de natste maanden van het jaar in Hanoi. De bergen in het noorden zijn ook erg nat, dus een trekking is deze maand niet aan te raden.

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 29C
  • Regenval: 322mm

Weer in centraal Vietnam

Hoi An, Da Nang, Hue, Quy Nhon
Op de stranden van Hoi An, Danang en Nha Trang vind je nog veel zon en blauwe luchten die de hele maand worden verwacht. De temperaturen blijven hoog en hoewel ze nog steeds overwegend droog zijn,valt er iets meer regen dan de maanden daarvoor, wat de temperatuur ook goed doet, door het iets af te laten koelen. Hue heeft vergelijkbare omstandigheden.

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 30C
  • Regenval: 99mm

Weer in zuid Vietnam

Ho Chi Minh City, Mui Ne, Mekong Delta, Phu Quoc, Dalat, Nha Trang
Het zuiden is nu vol op in het natte seizoen. Dit betekent niet dat het de hele dag regent, vaak valt het in de late middag, waardoor je overdag nog genoeg kunt ondernemen. Als je van plan bent om rond het eiland Con Dao te duiken, kun je in juli nog steeds genieten van gunstige watercondities, hoewel het realistisch gezien de laatste maand van het duikseizoen is. Meer naar het westen richting Dalat en de Centrale Hooglanden zorgt hoge regenval dat uitgebreide trekking- en avontuurlijke activiteiten niet aan te raden zijn.

Gemiddelde weersverwachtingen:

Temperatuur: 29C
Regenval: 314mm

Evenementen in juli

  • Ghost Festival (Vu Tan): Ook bekend als het hongerige spookfestival, waarin levende afstammelingen eer bewijzen aan hun overleden voorouders, en gedurende deze tijd wordt verondersteld dat de overledenen de levenden bezoeken. (juli / augustus)

Tips voor reizen in december in Vietnam

Intro

Wat te doen en plaatsen om naartoe te gaan

Intro

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.