Van Hanoi naar Ha Giang (en vice versa)

Ha Giang is één van de mooiste en meeste ongerepte gebieden van Vietnam. Als je deze provincie niet bezoekt met een tour organisatie of zelf met de motor, dan is de enige optie om hier te komen met de bus. De afstand is ongeveer 300 km. Lees verder hoe je van Hanoi naar Ha Giang reist en van Ha Giang naar Hanoi.

Bus

  • Bussen per dag: Er zijn zowel (luxe) slaapbussen als VIP minibussen die overdag rijden.
  • Reisduur: 6 – 8 uur
  • Busmaatschappijen: Quang Nghi, Hung Thanh, Grouptouren Truly Hagiang
  • Prijs: De goedkoopste bussen zijn vanaf 8 euro en de VIP bussen 13 euro.
  • Boeken: Je kunt de bus van Hanoi naar Ha Giang online boeken via 12go.asia, Baolau of via jouw accommodatie.

Tour

Je kunt Ha Giang ook bezoeken in een meerdaagse tour vanaf Hanoi. Deze tours zijn inclusief ophalen vanaf jouw hotel in het centrum van Hanoi en een minibus naar Ha Giang.

Motorroute

Veel reizigers kiezen ervoor om de Ha Giang loop te doen op de motor. Het is aan te raden om met de bus naar Ha Giang te reizen en hier een motor te huren. Sommige reizigers kiezen om in Hanoi al te beginnen, maar vergeet niet dat de afstand tussen Hanoi en Ha Giang 300 km is, wat dus 2 dagen heen en 2 dagen terug kost.

Ben je van plan om heel het noorden van Vietnam met de motor te doen, dan heb je vanaf Ha Giang twee opties. Ten oosten heb je Ba Be Lake en Cao Bang met onder andere de Ban Gioc waterval. Ten westen heb je Sapa. Zowel van Ha Giang naar Ba Be lake als naar Sapa is bijna 250 km. Houd rekening dat de wegen in het noorden niet zo goed zijn als die je in het zuiden vind. Veel bochten, berg af en berg op en de kwaliteit van het wegdek is ook niet altijd even goed. Dit betekent dat je langere reistijden moet rekeningen voor afstanden in dit gebied.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update