Witte en rode zandduinen van Mui Ne: Acitviteiten en hoe kom je er?

De zandduinen van Mui Ne zijn één van de hoogtepunten van de regio. Je hebt de rode zandduinen en de witte zandduinen en bij beide plekken zijn er een tal van activiteiten die je kunt doen. De duinen zijn een fascinerend fenomeen gecreëerd door de winden die van en naar de oceaan komen en worden vergeleken met een kleine woestijn. Aangezien Mui Ne weinig toeristische bezienswaardigheden heeft, zijn de duinen de topattractie geworden. Je kunt ze op je zelf bezoeken of met een tour.  Het is aan te raden om een bezoek aan de duinen te combineren met de Fairy Stream.

Tips:

  • Je kan de duinen het hele jaar door bezoeken
  • Beste tijd om te bezoeken is ofwel vroeg in de ochtend of laat in de middag, omdat het zand overdag erg heet kan worden.
  • Neem voldoende water mee.
  • Jeep tours zijn het populairste om er te komen en vaak nog goedkoper dan het huren van een scooter. Lees hier meer over hoe kom je er.

Witte zandduinen

De witte duinen zijn veruit de grootste duinen en zijn bij de lokale bevolking bekend als Bau Trang. Er zijn wat kleine stalletjes waar je eten en drinken kunnen kopen. Je kunt plastic sleeën huren om van de duinen af te glijden, maar het is verstandig om de prijs te controleren en van tevoren goed af ​​te spreken. Er wordt ook gevliegerd en het meeste populaire is het genieten van de zonsopgang en ondergang.

Mui Ne witte zandduinen

Mui Ne dag 1

Je kunt ook een quad of duin buggy huren en over de duinen heen scheuren. De duinen bieden een grote open ruimte om rijden. Probeer echter dit niet te doen tijdens zonsopgang of ondergang, want de quads verstoren de mensen die hier komen kijken voor een rustige zonsop- of ondergang.

Mui Ne quad rijden in duinen

Als je een wat groter budget hebt kun je luchtballon tocht maken over de duinen. Mui Ne is de enige plaats in Vietnam die ballonvaarten aanbiedt.

Locatie: 26 km ten noordoosten van Mui Ne (Google Maps)

Rode zandduinen

De rode zandduinen zijn een stuk kleiner en liggen direct naast de belangrijkste kustweg die uit Mui Ne loopt. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben deze duinen roodbruin zand waardoor ze een populairdere plek zijn voor fotografie. Het enige nadeel is dat het behoorlijk druk wordt omdat ze het meest in de buurt liggen, maar je kunt nog steeds een mooie plek voor jezelf vinden om de prachtige zonsondergang over de rode heuvels te zien.

Mui Ne rode zandduinen

Net zoals de witte zandduinen kun je hier ook met een slee van de duinen glijden. Zodra je aankomt lopen er kleine kinderen je achterna die proberen hun slee te verhuren. Het kost ongeveer een euro en als je geen idee hebt hoe je het moet gebruiken laten ze je het zien. Ze zullen ook lachen als je valt.

duinslee in Mui Ne

Locatie: 17 km ten noordoosten van Mui Ne (Google Maps)

Fairy Stream

Onderweg naar de rode zandduinen vanuit Mui Ne, kun je stoppen bij de Fairy Stream. Dit is een vredige waterstroom die langs indrukwekkende rots- en zandformaties loopt. De kleur, gevormd door klei en kalksteendeeltjes, is levendig rood, vermengd met bleek wit zand dat uiteindelijk een zachte rode kreek vormt. Aan de ene kant heb je de rots- en zandformaties en de andere, weelderige bamboebossen. Voor het grootste deel is de stroom enkel diep, dus je zult je schoenen bij de ingang moeten uitdoen.

fairy stream Mui Nefairy stream Mui Ne

Hoe kom je er?

Naast de langeafstandstaxi die je beter niet kunt nemen, zijn er drie opties om de zandduinen bij de Mui Ne te bereiken: jeep tour, fiets en scooter. Alle drie transportkeuzes hebben voordelen en nadelen:

Jeep Tour

Gave gerestaureerde leger-jeeps rijden door het toeristische stuk van Mui Ne. Deze jeeps kunnen geboekt worden voor een vier uur durende tocht naar beide duinen, de Fairy Stream en soms ook het vissersdorp. Jeeps vertrekken meestal vroeg in de ochtend om 5 uur voor zonsopgang in de duinen of om 2  uur in de middag voor zonsondergang. Het nadeel is dat je geen controle hebt over hoeveel tijd je overal verblijft.

Met de fiets

Afhankelijk van waar je langs de toeristische strip verblijft, zijn de rode duinen ongeveer 10 km fietsen; een prima fietstocht voor iedereen die redelijk fit is. De Fairy Stream ligt onderweg naar de duinen op ongeveer 5 km fietsen. Hoewel het mogelijk is, is fietsen naar de witte zandduinen niet erg plezierig.

Met een scooter

Met de motor of scooter over de enigszins chaotische wegen in Vietnam is niet voor iedereen, maar het is heerlijk om naar de duinen en het gebied te verkennen. Het verkeer langs de kustweg buiten de stad valt heel erg mee en de weg is vlak en recht en gemakkelijk genoeg voor beginners. Scooters en motors kun je huren via jouw accommodatie of via een verhuurbedrijf in de stad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven