Top 10 mooiste rijstvelden in Vietnam

Als je het hebt over de mooiste landschappen in Vietnam, dan denk je aan de prachtige rijstterrassen die liggen op prachtige bergen. Met honderden jaar ervaring in rijstproductie, leerden Vietnamese boeren, vooral degenen die in het noordelijke berggebied wonen, hoe ze zich moesten aanpassen aan verschillende terreinen. Daarom werden rijstterrassen Vietnam lang geleden gevormd en staat ook bekend als een unieke cultuur en beroemde toeristische attractie die iedereen die Vietnam bezoekt niet kan missen.

Het mooiste seizoen om de rijstvelden te zien

In de Mekong Delta zijn er meerdere oogsten per jaar. Dit betekend dat je hier hele hele jaar door rijstvelden in bloei kan vinden. In de bergachtige gebieden is er elk jaar één rijstoogst.

Het mooiste is in het oogstseizoen, wanneer de rijstvelden geel zijn. Maar wat ook indrukwekkend is, is het begin van het rijstseizoen, wanneer de de lokale bevolking water brengt naar de velden, wat er uit ziet als een grote spiegel die de zonnestralen op het wateroppervlak weerspiegelt.

Vietnam beste seizoen voor rijstvelden

Omdat elke locatie een eigen beste reistijd (rijsttijd) kent, kan je hieronder bij elke bestemming lezen wanneer je de mooiste rijstterrassen kan zien.

1. Mu Cang Chai

Mu Cang Chai rijstvelden

Mu Cang Chai ligt aan de voet van de Hoang Lien Son bergketen. Om naar deze plek te komen, moet je over de Khau Pha Pass, een van de meest bochtige en gevaarlijke passen van het land. Maar dit is het volkomen waard: Mu Cang Chai heeft de meest verbluffende rijstterrassen in Vietnam.

Beste seizoen: Half september tot half oktober

2. Pu Luong

Pu Luong off the beaten track in Vietnam

Iets wat Pu Luong zo uniek maakt zijn de bamboe- waterraden die je in het landschap ziet staan. De rijst die in deze delen wordt gekweekt, moet worden ondergedompeld om te gedijen (in tegenstelling tot bergrijst, die in droge rijstvelden kan worden gekweekt), waarvoor een grote hoeveelheid water voor nodig is. Gebouwd door mensen uit de Thai en Muong etnische groepen, oogsten de raden water van laaggelegen stromen om de enorme rijstgewassen te voeden.

Beste seizoen: Mei en juni

3. Sapa

Sapa rijstvelden

Sapa is een van de meest populaire toeristische trekpleisters van Vietnam, met als absolute hoogtepunt de verbazingwekkende rijstterrasvelden. De rijstvelden in Sapa bestaan al honderden jaren, gemaakt door een etnische minderheden zoals de H’mong, de Dao, de Tay, de Ha Nhi van generatie op generatie. Van een afstand zien de prachtige terrassen eruit als een ladder met treden naar de hemel. De grote rijstvelden zorgen niet alleen voedsel voor de lokale bevolking, maar ook bieden ze adembenemende uitzichten voor reizigers.

Beste seizoen: September tot oktober

4. Hoang Su Phi

Hoang Su Phi rijstvelden Ha Giang

Hoang Su Phi ligt op ongeveer 112 kilometer van de stad Ha Giang en staat bekend om de terrasvormige rijstvelden. Het is een off the beaten track bestemming in Vietnam, Hoang Su Phi is één van de minst bezochte plekken in het al niet toeristische Ha Giang. De mooiste rijstterrassen liggen langs en in de buurt van de weg tussen Hoang Su Phi en Xi Man.

Beste seizoen: September tot eind oktober

5. An Giang

An Giang Mekong Delta rijstvelden

An Giang is de enige plek in deze lijst van top 10 mooiste rijstvelden in Vietnam die in het zuiden bevind, de Mekong Delta om precies te zijn. De Mekong Delta wordt niet voor niks de “rijstkom van Vietnam” genoemd. Vanwege de vruchtbaarheid van de grond groeien de rijstvelden in An Giang snel. De rijstvelden zijn nu één van de redenen waarom toeristen naar dit gebied reizen.

6. Mai Chau

Mai Chau rijstvelden

Een landelijk gebied ten westen van Hanoi, waar felgele en groene rijstvelden groeien te midden van een bergachtig landschap. Vanaf het uitzichtpunt vanaf de bergpas waar je overheen rijd als je Mai Chau binnen komt heb je een prachtig uitzicht over de Mai Chau vallei.

Beste seizoen: Mei en juni

7. Bac Son

Bac Son rijstvelden

De Bac Son-vallei ligt in de provincie Lang Son. De vallei is omgeven door bergen waar je kunt wandelen en genieten van een adembenemend uitzicht. Deze bergachtige regio is de thuisbasis van 6 etnische groepen. Dit is voornamelijk een agrarische gebied. Het vlakke oppervlak, het klimaat en de rijke grond maken Bac Son vallei ideaal voor het planten van rijst en andere gewassen. Om dit het beste te kunnen zien, maak je een wandeling naar een van de omliggende bergen, waar je een panoramisch uitzicht hebt op het adembenemende landschap.

Beste seizoen: Het einde van juli en eind november

8. Y Ty

Hoewel bijna overal terrasvormige rijstvelden te vinden zijn in het Ban Xat District, zijn de mooiste te vinden in Y Ty. De afgelopen jaren zijn de terrasvormige rijstvelden van Y Ty bekend geworden in de fotografiegemeenschappen.

Beste seizoen: Van eind augustus tot begin oktober

9. Ninh Binh

Ninh Binh rijstvelden

De kalksteen bergen bedekt met groen steken vanaf de grond aan weerszijden van de Ngo Dong-rivier uit, met groene rijstvelden die de gaten ertussen vullen. Het land is hier uiterst vruchtbaar en goed voor het verbouwen van rijst vanwege de voedingsrijke grond en het water uit de rivier.

Beste seizoen: Van eind mei tot begin juni

10. Hoi An

Hoi An rijstvelden

Het beste van de rijstvelden rond Hoi An is de toegankelijkheid. Met de fiets vanaf jouw hotel rij je binnen een paar minuten zo de rijstvelden in. De dorpjes langs de rijstvelden zijn meer toeristisch dan de andere uit deze lijst, maar dit maakt het misschien ook wat toegankelijker. Zo zijn er activiteiten te doen waarmee je leert hoe het land wordt bewerkt en kan je zelf op een buffalo rijden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.