Van Sapa naar Ha Giang (en vice versa)

De afstand tussen van Sapa naar Ha Giang is ongeveer 240 km. Beide bestemmingen liggen in de bergen in het noorden van Vietnam. Ze hebben goede verbindingen met Hanoi, maar reizen van Ha Giang naar Sapa of andere steden in het noorden is minder eenvoudig. Steden in het noorden zijn minder bevolkt waardoor er veel minder bussen rijden. Daarnaast zijn de wegen van mindere kwaliteit, met veel bochten en over een berggebied.

Tip: De meeste bussen die tussen de bergdorpen en steden in noord Vietnam rijden zijn lokale bussen en kan je vaak niet boeken. Het is altijd verstandig om contact op te nemen met jouw accommodatie die meer weten over de lokale bussen.

Bus

  • Bussen per dag: Online kun je alleen luxe minibusjes vinden van Sapa naar Ha Giang. Er zijn een aantal lokale bussen die tussen Lao Cai en Ha Giang rijden. Dat betekent dat je eerst van Sapa naar Lao Cai moet gaan of als je in Lao Cai aankomt vanaf Ha Giang, je daarna naar Sapa moet reizen. Dit is geen probleem, er pendelen minibusjes, bussen en taxis tussen Lao Cai en Sapa.
  • Reisduur: 6 – 8 uur
  • Busmaatschappijen: Luxury Van
  • Prijs: Tussen de 9 en 11 euro voor de minibusjes.
  • Boeken: Je kunt deze bus tussen Sapa en Ha Giang online boeken via vexere of via jouw accommodatie. Voor de lokale bussen neem je contact op met jouw accommodatie.

Motorroute

Je kunt ook van Sapa naar Ha Giang rijden met de motor. De afstand kan je in één dag rijden maar het is verstandig met een stop onderweg, rekening houdend dat rijden in het uiterste noorden van Vietnam meer tijd kost met betrekking tot rijden in de bergen en de wegen van mindere kwaliteit. Als je tijd hebt, bezoek dan zeker de rijstvelden van Hoang Su Phi in Ha Giang. Deze plek bevindt zich vanuit Sapa voor Ha Giang stad.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update