Con Dao

Tips 2024 - Alles wat je moet weten

Con Dao is een eilandengroep voor de zuidoostkust van Vietnam. Ze staan bekend om hun zandstranden, koraalriffen en zeeleven. De kust van Bay Canh-eiland zijn een broedplaats voor schildpadden en er zijn veel duikplekken in het omringende heldere water. Op de oostpunt van het eiland is er een pad door het bos naar de vuurtoren Bay Canh uit het koloniale tijdperk. Deze plek biedt een panoramisch uitzicht.

5 redenen om Con Dao te bezoeken

 1. Relax op één van de stranden
 2. Leer meer over de brute geschiedenis van het eiland bij diverse gevangenissen
 3. Ontdek het onderwaterleven rond de eilanden
 4. Observeer schildpadden die eieren komen leggen op het strand
 5. Maak een trekking door het Nationale Park

Wat staat er in deze Con Dao reisgids

Boek je lokale Con Dao tours & activiteiten

Praktische informatie

Aanbevolen verblijfsdagen

Het is geweldig om 3 dagen op het eiland door te brengen. Dat geeft je alle tijd om te genieten van het strand, het eiland te verkennen en zelfs een beetje te snorkelen of duiken.

Geldautomaten & geld wisselen

De belangrijkste stad heeft geldautomaten en de meeste hotels en resorts accepteren betalingen met kreditkaart.

Beste reistijd

Beste reistijd

 • De beste tijd om de Con Dao-eilanden te bezoeken is van november tot februari tijdens het droge seizoen.
 • Als je de schildpadden wilt zien nestelen op Hon Bay Canh Island, kun je het het beste tussen juni en september bezoeken.
 • Voor duiken is het beste deel om Con Dao te bezoeken van februari tot juli, wanneer de wateren rond de eilanden een zicht hebben van gemiddeld tussen de 20 en 30 meter.

10 beste bezienswaardigheden in Con Dao

Con Dao is geen heel groot eiland vol met atracties en bezienswaardigheden zoals in Phu Quoc. Je komt hier vooral voor het lokale leven, de ongetaste natuur en de rust. De leukste dingen om te doen zijn daarom ook vooral de prachtige natuur te verkennen, op het eiland, op het water en onderwater. Er zijn ook historische bezienswaardigheden in Con Dao te vinden die gerelateerd zijn aan de Vietnam Oorlog en koloniale tijd.

1. Ontspan op het strand

La Voi strand Con Dao
romantisch Con Dao

De stranden van Con Dao behoren tot de beste van Vietnam en zijn voor veel reizigers de reden om hierheen te reizen. De meeste van deze stranden zijn te vinden op het hoofdeiland Con Son en zijn gemakkelijk bereikbaar over de weg. Hier vind je heel zacht met zand en gelukkig weinig afval.

Bai Dat Doc, het beste strand op het eiland Con Son, is een mooie baai, bestaande uit een mijl lange halve maan van licht zand, omgeven door groene heuvels.
Dam Trau Beach is het op één na beste strand van het eiland. Zacht zand en helder water strekken zich wijd uit, met aan weerszijden rotsachtige groene heuvels.

Bai Loi Voi is een breed zand- en kiezelstrand met veel schelpen en schaduw. Er is een goed stuk zandstrand in het centrum van de stad Con Son.

Bai An Hai aan de zuidkant van het stadje Con Son is prachtig, maar er zijn een groot aantal vissersboten in de buurt.

2. Duiken

Con Dao duiken
Duiken in Con Dao

Duiken in Con Dao is een van de beste dingen om te doen, omdat het de meest ongerepte zee van Vietnam heeft. De wateren rond de eilanden zijn officieel beschermd en er is veel koraal te zien. Het is vooral bekend om zijn biodiversiteit; er zijn meer dan 1.300 soorten zeeleven in het gebied. Ook vind je in Vietnam een ​​van de weinige scheepswrakken waar je kunt duiken. Duiken is het hele jaar door mogelijk, maar voor ideale omstandigheden en goed zicht wordt januari tot juni als de beste tijd beschouwd.

3. Trekking in het nationale park

Con Dao Nationaal Park
Thanh Gia berg Con Dao

Er zijn veel trektochten rond Con Son Island, aangezien een groot deel van het binnenland zwaar bebost is. De beste plek is in het nationale park Con Dao. Het is aan te raden om een ​​nationale parkgids mee te nemen als je het bos in gaat.

Je kunt korte wandelingen maken naar een grot, verschillende stranden of een eeuwenoude boom. Maar de beste wandeling is helemaal naar de top van het park. Op heldere dagen kun je hier genieten van een prachtig uitzicht over het hele eiland.

4. Con Dao-gevangenissen

Tiger cages Con Dao
Phu Binh Camp Con Dao

Een van de meest indrukwekkende dingen om te doen in Con Dao is het bezoeken van de oude gevangenissen. Deze gevangenissen werden gebouwd tijdens het Franse koloniale tijdperk en werden ook gebruikt tijdens de oorlog in Vietnam. Hier werden politieke gevangenen vastgehouden en zelf gemarteld. De drie belangrijkste gevangenissen die je kunt bezoeken zijn de Phu Hai, Phu Binh Camp en French Tiger Cages.

De Phu Hai-gevangenis (Con Dao-gevangenis) is de grootste van de 11 gevangenissen op het eiland, daterend uit 1862. Duizenden gevangenen werden hier vastgehouden, met tot 200 gevangenen opeengepakt in elk detentiegebouw.

De beruchte cellen die ’tijgerkooien’ worden genoemd, werden in 1940 door de Fransen gebouwd om bijna 2.000 politieke gevangenen vast te houden. Er zijn 120 kamers waar de bewakers de gevangenen kunnen porren als tijgers in een Victoriaanse dierentuin.

Phu Binh Camp werd in 1971 door de Amerikanen aan de rand van de stad gebouwd en had 384 kamers. De cellen hadden golfplaten daken en werden erg heet. Hier vind je ook de “American Tiger Cages”.

5. Eilandhoppen

Con Dao Mui Cap Cape dag 2
Con Dao

Rond het hoofdeiland Con Son vind je veel kleinere eilanden. U kunt deze eilanden bezoeken met een boottocht. Er zijn een paar boottochten beschikbaar, zowel privé als in een groep. Kijk goed wat er is inbegrepen, voor sommige privé-eilanden moet je bijvoorbeeld een toeslag betalen.

Op en rond deze eilanden kun je genieten van het strand en geweldig snorkelen. Het water is helder en je vindt hier het mooiste koraal van Vietnam.

6. Schildpadden kijken

Con Dao schildpadden
Con Dao schildpad dag 3

Als je hier in het juiste seizoen bent, dan is het beste wat je in Con Dao kunt doen zonder twijfel schildpadden kijken! De afgelegen Con Dao-eilanden hebben de grootste populatie zeeschildpadden in Vietnam en herbergen veel beschermde broedplaatsen voor hen. Elk jaar reizen deze zeeschildpadden van de Filippijnen naar Con Dao om te broeden. Zodra de schildpadden in Con Dao aankomen, legt de vrouwelijke schildpad ongeveer 100 eieren per keer. Het broedseizoen van de Con Dao-schildpad loopt van mei tot oktober en piekt van juni tot september. Er zijn ongeveer 400 zeeschildpadden per jaar.

De meest populaire eilanden om de schildpadden te zien zijn Bay Canh Island, Tre Lon Island, Cau Island en Tai Island. Bay Canh Island, het grote eiland recht voor Con Son Island, is het populairste eiland. Als je zeeschildpadden eieren wilt zien leggen in Con Dao, moet je deelnemen aan een Con Dao Turtle Tour, die wordt georganiseerd door het kantoor van Con Dao National Park.

7. Rijd rond het eiland

Con Dao Nationaal Park
Con Dao wandelen dag 1

Als je verschillende stranden wilt bezoeken, een wandeling wilt maken in het nationale park en een gevangenis wilt bezoeken, is het handig om een ​​motor te huren. Het is ook geweldig om langs de kust te rijden en onmogelijk om te verdwalen omdat er maar 1 weg is.

Er is weinig of geen verkeer op het eiland. Een motorfiets huur je al vanaf 150.000 VND per dag. Een sportiever alternatief is het huren van een fiets.

8. Con Dao-museum

Als je meer wilt weten over het duistere verleden van Con Dao, bezoek dan het Con Dao-museum. Hier kun je meer te weten komen over de gevangenissen op het eiland en hoe ze werden gebruikt tijdens het Franse koloniale tijdperk en later door de Amerikanen in de oorlog in Vietnam.

Een ander deel van het museum heeft een licht luchtig thema, maar daarom niet minder interessant. Hier leer je meer over de unieke biodiversiteit van de eilanden.

9. Con Dao avondmarkt

In Vietnam vind je overal markten, ook in het zeer dunbevolkte Con Dao. Op de avondmarkt van Con Son vind je veel lokale gerechten, zoals vers gegrilde zeevruchten en een paar plekken waar je souvenirs kunt kopen. Er is een leuke sfeer en een van de beste dingen om te doen in Con Dao in de late avond.

10. Hang Duong-begraafplaats

Een begraafplaats bezoeken tijdens je vakantie klinkt erg somber, maar het is aan te raden om de Hang Duong Cemetery te bezoeken. Ongeveer 20.000 Vietnamese gevangenen stierven op Con Son en bijna 2.000 van hun graven zijn te zien op deze begraafplaats, gelegen aan de oostelijke rand van de stad. Helaas hebben slechts 700 van deze graven de namen van de slachtoffers.

Beste hotels & hostels in Con Dao

In welke gebied moet ik mijn hotel zoeken?

Con Dao is een cluster van 16 eilanden, waaronder Con Son Island, de grootste en het meest bevolkte eiland in het gebied. De meeste toeristische attracties, historische bezienswaardigheden en lokale spots zijn hier te vinden.

Con Dao stad en Con Son Bay vind je de meeste bezienswaardigheden. Hier moet je ook een hotel zoeken. Andere delen van het eiland zijn rustig en stil, met hier en daar dure resorts.

An Hai Beach, gelegen in het zuiden van de stad, is een zandig, natuurlijk mooi strand. Het is goed om een hotel te boeken in dit gebied als je wilt genieten van de rust en van de natuur.

Dat Doc Beach ligt aan de noordkant van de stad. Het luxueuze Six Senses Resort ligt hier dat de helft van het witte zandstrand bezit.

Dam Trau Beach, gelegen enkele kilometers ten westen van Con Son Airport, is ook een interessante plek om te verblijven. Vanaf hier kun je genieten van van glorieuze zonsondergangen.

Nhat Beach, enkele kilometers ten noordwesten van de Shark Nose vind je een schilderachtig gebied met een reeks kleine strandjes. Er zijn een paar hostels in dit gebied waardoor het ideaal is voor budgetreizigers.

Beste hotels en hostels in Con Dao

Budget hotels & hostels

 • Red Hotel; vanaf $29
 • Phi Yen Hotel; vanaf $25
 • Con Son Island Hotel; vanaf $25
 • Lighthouse Boutique; vanaf $19

Mid range hotel

 • ATC Resort; vanaf $50
 • Uyen’s House; vanaf $30 (dorm $10)

High end hotel & resort

 • Six Senses; vanaf $600
 • Poulo Condor Boutique Resort & Spa; vanaf $250
 • Con Dao Resort; vanaf $100

Eten & drinken

Restaurants

Er komen steeds meer restaurants op Con Dao. Westers eten is ook steeds meer. De meeste grotere hotels hebben restaurants waar prima eten verkrijgbaar is, maar weer bereid iets meer te betalen dan de prijzen op het vaste land. Ook hebben hotels mogelijk niet alles op hun menu beschikbaar.

Hoe kom je er?

Vliegen naar Con Dao

Er zijn dagelijkse vluchten tussen Con Son en Ho Chi Minh City en Hanoi, allemaal uitgevoerd door Vietnam Airlines. De kosten voor een enkele reis zijn vanaf $ 70. Er zijn ook twee vluchten per dag vanuit Can Tho in de Mekong Delta, vanaf $ 50. Vanaf andere bestemmingen in Vietnam moet je altijd overstappen in HCMC. (Lees hier meer over: binnenlandse vluchten in Vietnam)

Veerboot en speedferry naar Con Dao

Con Dao is bereikbaar met de veerboot en speedferry vanuit de haven van Vung Tau in 3 uur en 15 minuten, evenals vanuit de haven van Tran De in Soc Trang in 2 uur en 30 minuten.

Vervoer te plaatsen

Boot

Het verkennen van de eilanden per boot kan worden geregeld via je hotel. Een 12-persoons boot kost ongeveer 2.000.000d tot 5.000.000d per dag, afhankelijk van de bestemmingen. Lokale vissers bieden ook excursies, maar zorg ervoor dat je hard onderhandelt.

Huur een motor of fiets

Dit is een van de beste plekken in Vietnam om te fietsen, met weinig verkeer, geen vervuiling en goede verharde wegen. Er is slechts één hoofdweg, die de luchthaven in het noorden verbindt met de Ben Dam in het zuiden via de stad Con Son. De meeste hotels verhuren motors voor ongeveer US $ 6 tot US $ 10 per dag. Fietsen kosten ongeveer US $ 2 per dag. Er zijn goede kustfietsroutes.

Taxi

Con Son Island heeft verschillende taxi’s. Omdat de taximeter tarieven echter heel hoog zijn, probeer altijd voor een vaste prijs af te spreken naar bestemmingen buiten Con Son town en probeer goed te onderhandelen.

Wat te doen in 2 dagen Con Dao

Dag 1

 • Maak een wandel- of duikexcursie.
 • Je kunt op eigen gelegenheid enkele wandelingen in het regenwoud maken. Je kunt ook gratis wandelkaarten krijgen bij jouw hotel.
 • Om te duiken zijn er 35 duik/snorkelplekken om uit te kiezen.

Dag 2

 • Zonsopgang bij Ca Map Cape.
 • Ontbijten en winkelen op de Con Dao-markt
 • Leer meer over de cultuur en geschiedenis van Con Dao. Bezoek de Con Dao-gevangenis, het Con Dao-museum, de oorlogsbegraafplaats Ham Duong, de Nui Mot-pagode en het heiligdom An Son.

Meer tips voor reizen in Con Dao

Je reis vervolgen

Als je het niet erg vindt om de veerboot/speedferry te nemen, kun je Con Dao combineren met de Mekong Delta. Anders zit er niets anders op dan een vlucht te nemen naar Ho Chi Minh City of Hanoi.

Con Dao met kinderen

Con Dao is geschikt voor kinderen, omdat het hier erg rustig is met verkeer. Er zijn echter bijna geen activiteiten die speciaal voor kinderen zijn, dus als ze klaar zijn op het strand zijn er weinig andere opties.

Vliegen en duiken

Als je van plan bent om in Con Dao te duiken, zorg er dan voor dat je niet te kort op je vlucht duikt. Of kies ervoor om het eiland per veerboot te verlaten.

Tours in Con Dao die wij aanbevelen

Via de Mekong Delta van/naar Con Dao
Via de Mekong Delta van/naar Con Dao en Saigon
Vanaf €148
Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.