Con Dao

Tips 2021 - Alles wat je moet weten

Con Dao is een eilandengroep voor de zuidoostkust van Vietnam. Ze staan bekend om hun zandstranden, koraalriffen en zeeleven. De kust van Bay Canh-eiland zijn een broedplaats voor schildpadden en er zijn veel duikplekken in het omringende heldere water. Op de oostpunt van het eiland is er een pad door het bos naar de vuurtoren Bay Canh uit het koloniale tijdperk. Deze plek biedt een panoramisch uitzicht.

5 redenen om Con Dao te bezoeken

 1. Relax op één van de stranden
 2. Leer meer over de brute geschiedenis van het eiland bij diverse gevangenissen
 3. Ontdek het onderwaterleven rond de eilanden
 4. Observeer schildpadden die eieren komen leggen op het strand
 5. Maak een trekking door het Nationale Park

Praktische informatie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Bezienswaardigheden in ​Con Dao

Con Dao Museum

Con Dao Museum

Dit indrukwekkende nieuwe museum heeft meer dan 2000 spullen, waaronder veel zeldzame documenten, diorama’s en uitstekende foto’s, die de geschiedenis van de eilanden, inclusief het Franse koloniale tijdperk en natuurlijk de ‘gevangenisperiode’, volledig beschrijven.

Con Dao gevangenis

Phu Hai Prison

Phu Hai Prison (de Con Dao gevangenis) is de grootste van de 11 gevangenissen op het eiland, deze gevangenis dateert uit 1862. Duizenden gevangenen werden hier vastgehouden, met maximaal 200 gevangenen gepropt in elk detentie gebouw.

Con Dao Nationaal Park

Con Dao National Park

Het grootste gedeelte van alle eilanden van Con Dao behoren tot het Con Dao Nationaal Park. Voor duikers een geweldige plek om het onderwaterleven te ontdekken en voor wandelaars een prachtig gebied voor een trekking.

Tiger cages Con Dao

Tiger Cages

De beruchte cellen genaamd ‘tijgerkooien’ werden in 1940 door de Fransen gebouwd om bijna 2000 politieke gevangenen op te sluiten. Er zijn 120 kamers waarbij de bewakers de gevangenen als tijgers in een Victoriaanse dierentuin konden prikken.

Hang Duong begraafplaats Con Dao

Hang Duong begraafplaats

Ongeveer 20.000 Vietnamese gevangenen stierven op Con Son en bijna 2000 van hun graven zijn te zien op de Hang Duong Cemetery, gelegen aan de oostelijke rand van de stad. Helaas hebben slechts 700 van deze graven de naam van de slachtoffers.

Phu Binh Camp Con Dao

Phu Binh Camp

Aan de rand van de stad werd deze gevangenis in 1971 door de Amerikanen gebouwd en had het 384 kamers. De cellen hadden gegolfde ijzeren daken en werden heel heet.

Dat Doc Beach strand Con Dao

Bai Dat Doc

Het beste strand op het eiland Con Son, Bai Dat Doc, is een mooie baai, die bestaat uit een kilometer lange halve maan van licht zand, omringd door groene heuvels.

Bai Dam Trau strand Con Dao

Bai Dam Trau

Dam Trau Beach is het tweede beste strand van het eiland. Zacht zand en helder water strekt zich breed uit, met aan weerszijden een rotsachtige groene heuvels.

La Voi strand Con Dao

Bai Lo Voi

Bai Loi Voi is een breed zand- en kiezelstrand met veel schelpen en schaduw. Er is een goed stuk zandstrand in het centrum van de stad Con Son.

Bai An Hai strand Con Dao

Bai An Hai

Bai An Hai aan de zuidkant van de stad Con Son is mooi, maar er liggen een groot aantal vissersboten in de buurt.

Con Dao Bay Canh eiland

Bay Canh

Het beste eiland om te bezoeken is Bay Canh, dat prachtige stranden, bossen, mangroven, koraalriffen en zeeschildpadden (seizoensgebonden) heeft.

Thanh Gia berg Con Dao

Thanh Gia Mountain

Thanh Gia Mountain is met 577m hoog de hoogste berg in Con Dao. Klimmen is geschikt voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de tropische bossen. Op mooie dagen heb je op de top van de berg een panoramisch uitzicht over Con Son Island.

Activiteiten

Trekking

Er zijn veel tochten rond Con Son Island, omdat veel van het binnenland zwaar bebost is. Het is noodzakelijk om een nationale parkgids te nemen als u het bos intrekt.

Bay Canh heeft een hele mooie twee uur durende wandeling naar een vuurtoren uit het Franse tijdperk. Hoewel het een steile klim is, heb je eenmaal op de top een geweldig panoramische uitzichten.

Populaire trekkings op Con Son Island zijn:

 • Bamboo Lagoon
 • Ong Dung Bay
 • Ma Thien Lanh Bridge
 • Dam Tre Bay

Duiken en snorkelen

Con Dao lang heeft de meest ongerepte zee van Vietnam. De wateren rond de eilanden zijn officieel beschermd en er is veel koraal te zien.

Duiken is het hele jaar mogelijk, maar voor ideale omstandigheden en een goede zichtbaarheid wordt januari tot juni beschouwd als de beste tijd,

Snorkeltrips worden door sommige hotels aangeboden.

Con Dao schildpadden

De afgelegen Con Dao-eilanden heeft de grootste populatie zeeschildpadden in Vietnam en herbergt vele beschermde broedplaatsen voor hen. Elk jaar reizen deze zeeschildpadden van de Filippijnen naar Con Dao om te broeden. Zodra de schildpadden aankomen in Con Dao, legt de vrouwelijke schildpad ongeveer 100 eieren per keer. Het nesttijdseizoen van de Con Dao-schildpad loopt van mei tot oktober en piekt van juni tot september. Elk jaar zijn er ongeveer 400 zeeschildpadden.

De meest populaire eilanden om de schildpadden te zien zijn Bay Canh Island, Tre Lon Island, Cau Island en Tai Island. Bay Canh Island, het grote eiland recht tegenover het eiland Con Son, is het populairste eiland. Als je zeeschildpadden wilt zien die eieren leggen in Con Dao, dan moet je je aansluiten bij een Con Dao Turtle Tour, die geregeld wordt door het Con Dao National Park kantoor.

Con Dao schildpadden
Con Dao duiken

Accommodatie

In welke gebied moet ik mijn hotel zoeken?

Con Dao is een cluster van 16 eilanden, waaronder Con Son Island, de grootste en het meest bevolkte eiland in het gebied. De meeste toeristische attracties, historische bezienswaardigheden en lokale spots zijn hier te vinden.

Con Dao stad en Con Son Bay vind je de meeste bezienswaardigheden. Hier moet je ook een hotel zoeken. Andere delen van het eiland zijn rustig en stil, met hier en daar dure resorts.

An Hai Beach, gelegen in het zuiden van de stad, is een zandig, natuurlijk mooi strand. Het is goed om een hotel te boeken in dit gebied als je wilt genieten van de rust en van de natuur.

Dat Doc Beach ligt aan de noordkant van de stad. Het luxueuze Six Senses Resort ligt hier dat de helft van het witte zandstrand bezit.

Dam Trau Beach, gelegen enkele kilometers ten westen van Con Son Airport, is ook een interessante plek om te verblijven. Vanaf hier kun je genieten van van glorieuze zonsondergangen.

Nhat Beach, enkele kilometers ten noordwesten van de Shark Nose vind je een schilderachtig gebied met een reeks kleine strandjes. Er zijn een paar hostels in dit gebied waardoor het ideaal is voor budgetreizigers.

Beste hotels en hostels in Con Dao

Beste Budget hotels & hostels

 • Red Hotel; vanaf $29
 • Phi Yen Hotel; vanaf $25
 • Con Son Island Hotel; vanaf $25
 • Lighthouse Boutique; vanaf $19

Gemiddeld hotel

 • ATC Resort; vanaf $50
 • Uyen’s House; vanaf $30 (dorm $10)

High end hotel & resort

 • Six Senses; vanaf $600
 • Poulo Condor Boutique Resort & Spa; vanaf $250
 • Con Dao Resort; vanaf $100

Eten & drinken

Restaurants

Er komen steeds meer restaurants op Con Dao. Westers eten is ook steeds meer. De meeste grotere hotels hebben restaurants waar prima eten verkrijgbaar is, maar weer bereid iets meer te betalen dan de prijzen op het vaste land. Ook hebben hotels mogelijk niet alles op hun menu beschikbaar.

Hoe kom je er?

Vliegtuig

Er zijn negen dagelijkse vluchten tussen Con Son en Ho Chi Minh City, die allemaal worden uitgevoerd door Vietnam Airlines. De kosten voor een enkele reis zijn vanaf $70. Er zijn ook twee vluchten per dag vanaf Can Tho in de Mekong Delta, vanaf $50. Vanaf andere bestemmingen in Vietnam dien je altijd over te stappen in HCMC. (Lees hier meer over: Hoe koop in binnenlandse vluchten in Vietnam?)

Veerboot

Er is ook een 12 uur durende veerboot die naar Con Dao vaart van Vung Tau, op het vasteland in de buurt van Ho Chi Minh City, en Tran De, in de Mekong Delta. Echter wordt dit heel erg afgeraden. Als toerist is het moeilijk om aan een ticket te komen. De faciliteiten op de boot zijn eenvoudig en de overtocht kan erg ruig zijn. Ook worden routes naar Con Dao vaak geannuleerd door de ruige zee.

Vervoer in Con Dao

Boot

Het verkennen van de eilanden per boot kan worden geregeld via je hotel. Een 12-persoons boot kost ongeveer 2.000.000d tot 5.000.000d per dag, afhankelijk van de bestemmingen. Lokale vissers bieden ook excursies, maar zorg ervoor dat je hard onderhandelt.

Huur een motor of fiets

Dit is een van de beste plekken in Vietnam om te fietsen, met weinig verkeer, geen vervuiling en goede verharde wegen. Er is slechts één hoofdweg, die de luchthaven in het noorden verbindt met de Ben Dam in het zuiden via de stad Con Son. De meeste hotels verhuren motors voor ongeveer US $ 6 tot US $ 10 per dag. Fietsen kosten ongeveer US $ 2 per dag. Er zijn goede kustfietsroutes.

Taxi

Con Son Island heeft verschillende taxi’s. Omdat de taximeter tarieven echter heel hoog zijn, probeer altijd voor een vaste prijs af te spreken naar bestemmingen buiten Con Son town en probeer goed te onderhandelen.

3 dagen in ​Con Dao

Dag 1

Maak een wandel- of duikexcursie.
Sommige wandelingen in het regenwoud kan je alleen doen. Je kunt ook gratis wandelkaarten krijgen bij je hotel.
Voor duiken zijn er 35 duik- / snorkelplekken om uit te kiezen.

Con Dao wandelen dag 1

Dag 2

Zonsopgang op Ca Map Cape.
Ontbijt en winkelen op de Con Dao-markt
Leren over de cultuur en de geschiedenis van Con Dao. Bezoek de Con Dao Prison, Con Dao Museum, Ham Duong War Cemetery, Nui Mot Pagoda en An Son Shrine.

Con Dao Mui Cap Cape dag 2

Dag 3

Ochtendwandeling langs de kuststraat van Ton Duc Thang
Geniet van het strand Dam Trau Beach
Tour om schildpadden eieren te zien leggen op het strand. (Let op: deze tour is seizoensgebonden).

Con Dao schildpad dag 3

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update