Vietnam in mei – Weer, evenementen & beste plekken om te bezoeken

Mei blijft nog steeds een van de betere maanden om te reizen in Vietnam, ondanks dat het een enigszins gemengde is qua weer. De centrale regio ligt dicht bij zijn hoogtepunt terwijl het zuiden langzaam naar het natte seizoen begint te gaan, vooral tegen het einde van de maand, wat een welkome verademing is van de stomende hitte van de afgelopen paar maanden. Het noorden begint ook meer regen te zien, hoewel de temperaturen stijgen als het de hete, kleverige zomer in gaat. In werkelijkheid blijven alle stranden goede opties hoewel de voorkeur gaat naar de stranden van Hoi An, Danang en Nha Trang.

weer Vietnam mei

Weer Vietnam in mei

Weer in noord Vietnam

Hanoi, Halong Bay, Sapa, Ha Giang, Ninh Binh & Mai Chau
De temperaturen stijgen in het noorden samen met de kans op regen, hoewel droge dagen nog steeds voorkomen (temperatuur: 28 ° C). In de bergen blijven de omstandigheden goed met mei als een goede maand om Mu Cang Chai en de Sapa-regio te verkennen, terwijl Ha Giang naar het oosten meer regen begint te zien.

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 28C
  • Regenval: 197mm

Weer in centraal Vietnam

Hoi An, Da Nang, Hue, Quy Nhon
In centraal Vietnam is het nog steeds goed weer, met veel zon en blauwe luchten. Prima weer om op de stranden te liggen van Da Nang en Hoi An. Ook in Hue en daarboven is het goed weer.

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 29C
  • Regenval: 47mm

Weer in zuid Vietnam

Ho Chi Minh City, Mui Ne, Mekong Delta, Phu Quoc, Dalat, Nha Trang
Gedurende de maand zal de kans op regen groter worden, hoewel dit de hoge temperaturen van de afgelopen maanden helpt verlagen en je nog steeds veel droge periodes kunt verwachten. Regen heeft de neiging om in de middag te vallen, vaak in korte, zware regenbuien. Naar het westen omhoog in de Centrale Hooglanden en in Dalat neemt de regenval toe, maar je kunt nog steeds veel droge perioden verwachten.

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 29C
  • Regenval: 22mm

Evenementen in mei

  • Dag van de Arbeid: 1 mei
  • Nha Trang Sea Festival
  • Tet Doan Ngo, de zomerzonnewende: eind mei – begin juni

Tips voor reizen in december in Vietnam

Intro

Wat te doen en plaatsen om naartoe te gaan

Intro

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.