Sapa tours

Sapa is een begrip geworden als het gaat om unieke wandel en trekking ervaringen. De beste Sapa tours zijn dan ook de meerdaagse tours waar je van dorp naar dorp gaat wandelen, met onderweg geweldige uitzichten over rijstvelden. Tijdens een wandeltocht leer je tevens meer over de lokale cultuur van de etnische minderheden, bergstammen, die daar leven.

Andere leuke activiteiten in Sapa zijn een bezoek brengen aan een lokale markt van etnische minderheden. Je weet niet wat je meemaakt! Alles wordt er verhandeld, met als hoogtepunt misschien wel al het vee wat overal loopt. Andere leuke Sapa tours zijn de motortochten die je zelf kunt rijden of achterop bij een gids die je de beste plekjes laat zien.

De beste Spa tours en lokale ervaringen

Luxe Halong Bay Cruise
Sapa & Halong Bay 6-daagse combo tour
Vanaf €419
Fansipan Sapa Vietnam
Sapa Fansipan berg beklimmen 2 in dagen
Vanaf €115
Sapa bergstammen
Sapa markt bezoek & homestay trekking – 3 dagen
Vanaf €136
Ta Phin Sapa
Sapa sightseeing & homestay trekking + hotel – 3 dagen
Vanaf €139
Can Cau Market
Sapa lokale markt tour & trekking – 2 dagen
Vanaf €115
Sapa rijstvelden
Sapa 3 daagse homestay trekking
Vanaf €117
Sapa homestay trekking
Sapa homestay trekking 2 dagen
Vanaf €94
Sapa - Lao Chai - Ta Van
Sapa dag trekking met hotel & sightseeing – 2 dagen
Vanaf €142
Tram Ton Sapa
Sapa Easy Jeep sightseeing – 2 dagen
Vanaf €156
fietsen in Sapa
Sapa fiets tour & trekking – 3 dagen
Vanaf €155
Ha Giang rondreis
Sapa & Ha Giang combo tour – 6 dagen
Vanaf €253
Ha Giang rondreis
Sapa – Ha Giang – Ban Gioc waterval & Ba Be lake – 8 dagen
Vanaf €488
Ba Be lake tour
Trekking in Sapa & Ba Be Lake 5 dagen
Vanaf $326.00

Over Sapa

Op 350 kilometer van Hanoi, in het noordwesten van Vietnam, vind je het bekendste bergdorp van Vietnam; Sapa. Een wandeling door het gebied biedt een prachtig uitzicht over de vallei en Fansipan; de hoogste berg van Vietnam. Je vindt er terrasvormige rijstvelden die tegen de bergen liggen, leuke dorpjes van etnische minderheden en veel groen.

Veelgestelde vragen over tours in Sapa

Hoewel trekking in Sapa het hele jaar door mogelijk is, zijn de beste tijden in de lente en de herfst. Rond deze tijd is de vallei groen, valt er weinig regen en is de temperatuur niet te warm of te koud. De rijstvelden in Sapa zijn het mooist in september en begin oktober tijdens het oogstseizoen.

Er zijn verschillende markten in en rond Sapa die je kunt bezoeken. De meeste markten worden eenmaal per week gehouden. De Bac Ha-markt, de beroemdste markt van het gebied, wordt elke zondag gehouden. Mocht deze dag niet passen bij uw reisplanning, dan kunt u op andere dagen een van de andere indrukwekkende markten bezoeken.

Sapa is een ontwikkelde toeristische stad, dus de meeste mensen die in de hotels en het restaurant werken, spreken Engels.

De homestays tijdens een meerdaagse Sapa trekking zijn erg basic. Een verblijf hier is meer voor een unieke ervaring dan voor een comfortabel verblijf. Je kunt ook luxere homestays boeken in Sapa.

10 hoogtepunten van Sapa tours

Ta Van trekkingen in Sapa

1. Trektochten

De beste manier om de vallei met zijn dorpen en rijstvelden te zien, is door een trekking te maken. U kunt kiezen uit een halve dag tot meerdaagse tochten.

Sapa rijstvelden

2. Rijstvelden

Bekijk de mooiste terrasvormige rijstvelden in Vietnam. Wandelen is de beste optie, maar je kunt ook fietsen of de omgeving verkennen per motor of auto.

etnische minderheden in Ta Van Sapa

3. Minderheidsdorpen

Leer meer over de unieke cultuur van de etnische minderheden met hun kleurrijke kleding en traditionele huizen.

Homestay in Sapa

4. Homestay

Voor een complete ervaring, verblijf in een homestay van etnische minderheden. De overnachting is eenvoudig maar wordt een ervaring om nooit te vergeten.

Bac Ha markt

5. Lokale markt

Bezoek een van de unieke minderheidsmarkten. Hier heb je honderden kleurrijke minderheden verzameld om lokale producten en vee te verhandelen.

Top van Fansipan

6. Fansipan

Fansipan is de hoogste berg van Vietnam. Je kunt de top bereiken met de kabelbaan, maar als je een echte avonturier bent kun je de berg beklimmen.

Tram Ton Sapa

7. Tram Tonpas

De hoogste bergpas van het land heeft prachtige uitzichten. Bezoek de pas achterop de motor of met de auto met privéchauffeur.

Love waterval sapa vietnam

8. Watervallen

Rond Sapa zijn een aantal watervallen te bezoeken, zoals de Silver Waterfall en Love Waterfall. Een verkoelende verandering na een trekking.

fietsen in Sapa

9. Fietstochten

Verken de omgeving per fiets of motor. Je kunt langere afstanden afleggen dan wandelen en het is een avontuurlijke en leuke bezigheid.

Sapa kerk

10. Sapa-stad

Als je het wat rustiger aan wilt doen, kun je de stad op eigen gelegenheid verkennen, met een markt, oude kerk, museum en uitkijkpunt op Ham Ruong Mountain.

Bestemmingen in de buurt van Sapa

Ninh Binh

Mai Chau

Hanoi

Halong Bay

Ha Giang

Cao Bang

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.