Kun je in Vietnam het kraanwater drinken?

Wanneer je naar Vietnam op reis gaat is het belangrijk om je voor te bereiden op de gezondheidsrisico’s. Een van de risico’s is het drinken van kraanwater in Vietnam.

Wat betreft Vietnam’s kraanwater kunnen we heel kort zijn: nee, je kunt het niet drinken

Nee, drink in geen geval kraanwater in Vietnam. Het wordt ten zeerste aanbevolen dat je het water altijd kookt voordat je het drinkt om reizigersdiarree te voorkomen. Het moet veilig zijn om het water ongeveer een minuut aan de kook te brengen. Als jij je echter op het platteland bevindt, waar oude waterleidingen de watertoevoer kunnen vervuilen, is het het beste om flessenwater te gebruiken voor drinken, koken en spoelen.

Kraanwater in Vietnam

Watervervuiling is nog steeds een uitdaging voor de overheid. Het water heeft een hoog niveau van E. Coli, ammoniak en arseen die je gezondheid op een ander niveau kunnen beïnvloeden. Zelfs het flessenwater dat wordt geproduceerd door niet-vergunde waterbedrijven heeft een bepaalde hoeveelheid vervuiling; deze fabrieken werden gesloten toen de overheid hun productieplaatsen inspecteerde. De watervoorziening, riolering en afvalverwerking in stedelijke en landelijke gebieden worden beheerd door vele organisaties, van de rijksoverheid tot lokale autoriteiten, landbouwcoöperaties en particuliere ondernemingen. De rijksoverheid heeft nog steeds substantiële verantwoordelijkheden voor die activiteiten, maar de verdeling tussen organisaties maakt het moeilijk voor kwaliteitscontrole, werking en onderhoud. Veel problemen zijn daarvan het gevolg.

Op het platteland hebben mensen minder toegang tot het leidingwatersysteem. Ze gebruiken meestal grondwater of zelfs rivierwater om te koken, baden en schoonmaken. Vanwege de slechte werking en het beheer kan er in het droge seizoen ook watertekort zijn, zelfs in de grote steden. Onvoldoende behandeling en zuiveringsproces hebben ertoe geleid dat water in Vietnam een ​​hoog chloorgehalte heeft (soms boven de vereiste norm) en dus de geur.

De meeste Vietnamezen drinken geen water rechtstreeks uit de kraan omdat ze de kwaliteit van het kraanwater niet vertrouwen, zelfs in stedelijke gebieden. Sommige mensen gaan ook zover dat ze een waterfilter en -zuiveringsinstallatie in hun huis hebben geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat ze geen vervuild water drinken.

Water en voedsel van straatverkopers zijn andere problemen voor je gezondheid. Straatverkopers hebben meestal een klein budget, dus ze zullen water van een goedkope leverancier gebruiken en dus is het water niet geschikt voor je maag. Als je maag snel overstuur raakt, is het het beste om straatverkopers te vermijden.

Drinkwater in Vietnam

Een fles water kost slechts ongeveer VND 10.000. Het is het beste om er een te kopen in supermarkten of via jouw hotel. Kleine supermarktjes vind je overal, zoals Circle K, FamilyMart en VinMart. Controleer voor het drinken de afdichting van de fles op tekenen van beschadiging of opening; je moet alleen drinken van een met een goede afdichting.

Kan ik mijn tandenpoetsen met kraanwater in Vietnam?

In stedelijke gebieden, ja. Het is prima om je tanden te spoelen of te poetsen met kraanwater in Vietnam, zolang je er maar geen aanzienlijke hoeveelheid van doorslikt. Op het platteland is het beter van niet. Gebruik flessenwater of gekookt water.

IJsblokjes

IJs kan worden gemaakt van vervuild water, maar veel restaurants kopen ijs van bedrijven, wat in dit geval vrij veilig is. Als het kraanwater is, moet je het gebruik van ijs vermijden. Sommige straatrestaurants proberen hiermee geld te besparen, dus wees voorzichtig als je hier wat gaat drinken.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update