11 mooiste watervallen in Vietnam

De mooiste watervallen in Vietnam liggen vooral verspreid in de Centrale Hooglanden (Dalat, Pleiku en Dak Lak) en in de noordelijke provincies. In sommige watervallen kun je een koele duik nemen, terwijl anderen zorgen voor mooie picknickplaatsen of ideaal voor als je rust zoekt. Ze zijn echter allemaal een bezoek waard.

Tips voor het bezoeken van watervallen in Vietnam

  • Zoals de meeste watervallen in tropische landen is er een periode van laag- en hoogwaterniveau, afhankelijk van het seizoen. Wil je de waterval is volle glorie zien, bezoek dan de waterval halverwege of aan het einde van het regenseizoen. Bekijk hier de weer en beste reistijd voor Vietnam.
  • Thac of thac nuoc betekend waterval in het Vietnamees.

1. Ban Gioc waterval

de Ban Gioc watervallen in Vietnam

De Ban Gioc waterval is de meest spectaculaire van alle watervallen in Vietnam. De enorme watervallen, hebben drie niveaus en zijn gescheiden door rotsen en bomen. Aan de ene kan van het water ligt Vietnam en aan de andere kan in China. Je vind ze in het absolute noorden van het land in de provincie Cao Bang.

2. Pongour waterval

Pongour waterval in Dalat

Rond Dalat en de rest van de Centrale Hooglanden vind je de meeste watervallen in Dalat. De mooiste van alle watervallen in Dalat is de Pongour waterval. Het water daalt neer van prachtige bergen van 40 meter hoog en verspreidt zich over 100 meter van 7 rotsniveaus.

  • Locatie: Dalat

3. K50 waterval

K50 waterval

Over de K50 waterval zul je waarschijnlijk nooit gehoord hebben. Toch is het één van de mooiste watervallen in Vietnam. Echter om er te komen moet je door de jungle lopen, een wandeling van bijna een dag, met zigzag paden en steile hellingen. Helaas zijn er geen goede zichtbare paden naar de waterval en je kunt Google Maps niet gebruiken om deze te vinden. De waterval zelf is groot en prachtig, met zelfs een grot achter het water.

4. Dray Nur waterval

Dray Nur waterval

De watervallen Dray Nur en Dray Sap zijn de reis waard vanuit Buon Ma Thuot. Ze liggen bijna naast elkaar. Dray Nur is de meest indrukwekkende en mooiste van de twee, dus als je maar even de tijd hebt voor een, kies dan voor deze. Het is ongeveer 250 meter lang en 30 meter hoog.

5. Bao Dai waterval

Bao Dai waterval

Deze enorme, donderende watervallen zijn verre van de gebaande paden en het gebied is pas recent ontwikkeld als een toeristische plek. Tot nu toe is de ontwikkeling subtiel en smaakvol. Stenen trappen en paden door steile rots leiden naar de waterval

6. Phu Cuong waterval

Phu Cuong waterval

Phu Cuong waterval wordt omgeven door weelderige vegetatie met water dat over de rode rotsen glijdt en 38 meter naar beneden valt. De aanblik is echt adembenemend, en wat nog indrukwekkender is, is dat deze waterval volledig buiten de toeristische radar ligt; het blijft natuurlijk, zonder de restaurants en winkels die zoveel andere bezienswaardigheden in Vietnam hebben.

7. Tac Tinh waterval

Tac Tinh waterval

Tac Tinh waterval, ook bekend als Love waterval, ligt ongeveer 30 kilometer ten zuidoosten van Lai Chau Town. De waterval begint op een hoogte van 130 meter van de Hoang Lien Son Range en eindigt met een meer van 100 vierkante meter. Voor het beste uitzicht op de waterval moet je ongeveer 15 minuten omhoog klimmen.

8. Thac Bac waterval

Silver waterval Sapa

Thac Bac wordt ook wel de Silver Waterfall genoemd en is één van de populairste watervallen in Vietnam. Dit komt omdat het niet ver van de bekende stad Sapa ligt. Je kunt een bezoek aan deze trekpleister goed combineren met de indrukwekkende Tram Ton Pass.

9. Elephant waterval

Elephant Falls Dalat

De Elephant waterval is een andere waterval in de buurt van Dalat. Het beste deel is dat je dicht bij deze waterval kunt komen, waardoor je het meest betoverende uitkijkpunt krijgt; het kan echter lastig zijn vanwege de ruige en gladden paden.

10. Ba Ho waterval

Ba Ho waterval Nha Trang

Ba Ho Waterfall is een heerlijke, rustige plek om te ontspannen. Een uitdagende tocht van 15 minuten brengt je langs de eerste van drie natuurlijke watervallen, samenkomend in een meer en omgeven door dicht bebost landschap. Deze plek is ook populair om te gaan rotsspringen.

11. Dambri waterval

Dambri waterval

Dambri bevindt zich op 130 km van Dalat. Deze indrukwekkende waterval is volgens sommigen de hoogste in de provincie. Helder, koud water stroomt van de bergen van de Centrale Hooglanden en stort over een rotsachtige helling van 70 meter in een groot bad voordat het door de vallei stroomt via een reeks zachtere, terrasvormige watervallen.

Aanbevolen tours

Hanoi city tour
Hanoi: Halve dag city tour met kleine groep
Vanaf €38
fietsen in Hanoi tour
Fietsen in Hanoi – Buiten de gebaande paden
Vanaf 0.00
Hanoi street food tour
Hanoi street food tour en nachtleven met lokale gids
Vanaf €18

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update