10x beste uitgaan in Hanoi

Het uitgaan in Hanoi en nachtleven biedt een veelvoud aan interessante dingen om te zien en te doen. Je kunt een naar een levendige bar of blitse nachtclub van de stad gaan, maar ook een rustige wandeling maken en het beste straat eten proberen. Geniet van het goedkoopste bier ter wereld op een laag krukje of bezoek een show in het opera house. Als het gaat om uitgaan in Hanoi is er voor iedereen wel wat te kiezen.

1. Bia Hoi Junction

Bia Hoi straat in Hanoi

Het beste uitgaan in Hanoi vind je niet in een luxe bar, maar langs de kant van de weg op de stoep. Om medereizigers te ontmoeten die jouw liefde voor bier delen, ga je namelijk naar Bia Hoi Junction op het kruispunt van Luong Ngoc Quyen, Ta Hien en Dinh Liet-straten in de oude wijk van Hanoi. Daar kan een koud biertje slechts 7.000 VND kosten.

Dit is een geweldige plek om mensen te kijken terwijl je op een laag plastic krukje zit en vers gekookt straateten kauwt. Er zullen ook tal van andere reizigers, backpackers en jonge Vietnamese studenten zijn om te ontmoeten en reisverhalen te delen.

2. Water poppen theater

waterpoppenshow in Hanoi

De waterpoppenshow in het Thang Long-theater van Hanoi is gebaseerd op een traditie uit de 11e eeuw. In die vroege dagen begonnen boeren op te treden met poppen in de overstroomde rijstvelden terwijl ze zich verschuilden achter een bamboescherm. Tegenwoordig vinden de shows plaats in een zwembad, maar de artiesten verbergen zich nog steeds achter een scherm, waardoor het lijkt alsof de poppen op magische wijze over het water zweven. Hoewel je in veel steden in Vietnam vergelijkbare shows kunt zien, is het noorden de ware oorsprong van deze kunstvorm.

3. Avond wandeling

Hoan Kiem-meer

Een andere manier om het nachtleven van Hanoi te verkennen is wandelend door de oude straten. Terwijl de zon ondergaat, gaan de lichten aan en is de stad een hele andere wereld. Dit betekent niet alleen dat clubs en restaurants gasten proberen aan te trekken met opzichtige neonlichten, maar stadsoriëntatiepunten zoals het Opera House en andere monumenten zijn prachtig verlicht en nemen een heel andere sfeer aan dan overdag.

Dat maakt het de moeite waard om nog een keer in het donker langs je favoriete plekken te lopen. Je kunt beginnen met een wandeling rond het Hoan Kiem-meer en genieten van het zien van het park tot leven komen met mensen die aan het dansen zijn en wat beweging willen. Ga daarna naar de Oude Wijk, loop langs de koloniale gebouwen en enkele iconische hotels van de stad en observeer het dagelijkse leven in de kleine straatjes.

4. Weekend avondmarkt

Hanoi Weekend Night Market

De Hanoi Weekend Night Market wordt elke vrijdag, zaterdag en zondag gehouden en is een drukke, bruisende samenkomst van kraampjes langs de weg en lokale voedselverkopers die enorme menigten van de lokale bevolking en toeristen voorziet. Het loopt door het Old Quarter district vanaf 19.00 uur.

Voetgangersstraten en historische bezienswaardigheden in het gebied worden verlicht met decoratieve lichten, waardoor dit een populaire plek is voor reizende fotografen. Wat betreft winkelen, zullen de mode-items die te koop zijn niet veel aandacht trekken, want je vindt de gebruikelijke reeks goedkope t-shirts, handwerk, accessoires, schoenen, zonnebrillen en souvenirs.

5. De beste bars in Hanoi

Als het om uitgaan in Hanoi gaat, kan je natuurlijk niet de geweldig bars overslaan. De beste bars en pubs in Hanoi zijn gunstig gelegen in de oude wijk en winnen enorm aan populariteit onder de toeristen- en expat gemeenschap van de stad.

Binh Minh’s Jazz Club

uitgaan Hanoi Jazz club

Als je van goede live-jazz houdt, bezoek dan de Jazz Club van Binh Minh in het hart van de Franse wijk van Hanoi. Hier vind je de beste jazzmusici van het land, waaronder de Vietnamese jazzpionier Binh Minh zelf, elke avond op het podium van 21.00 tot 23.30 uur.

Polite & Co.

Polite & Co.

In het hart van de oude wijk van Hanoi, in een afbrokkelend gebouw met een zeer Britse gevel, is Polite and Co. Geïnspireerd door de Gentlemen-clubs uit 1920 zijn ze gespecialiseerd in cocktails en whisky. Het interieur heeft zeer donkere houten meubels, een volle bar en kaarslicht.

Nê Cocktail Bar

Nê Cocktail Bar Hanoi

Het mix en match decor voegt alleen maar meer charme aan de plek toe. Waar huis doordrenkte gins populair zijn en cocktails op bestelling worden gemaakt, is het absoluut een van de beste plekken in de stad voor een drankje ’s avonds laat!

6. Beer Gardens

Hanoi is ook ontzettend populair om de speciale bieren in Vietnam. Als je van plan bent om uit te gaan in Hanoi, is het heerlijk om te beginnen in een echte bier bar.

Legend Beer

Legend Beer Hanoi

Legend Beer, een van de populairste bierbars van de stad, bevindt zich op 1 Dinh Tien Hoang en is vooral bekend vanwege het uitzicht op een altijd drukke en chaotische rotonde, naast Hoan Kiem Lake. Wanneer je hier tijdens de drukke spits gaat zitten kan je mooie foto’s maken van het chaotische verkeer.

Legend Beer serveert elke dag van 11.00 tot 23.00 uur zijn zelfgebrouwen drankjes en een selectie Duitse specialiteiten zoals varkenspoot en worstjes. Omdat het vrij populair is bij toeristen die foto’s willen maken, zijn de prijzen hier een beetje hoger dan in de rest van de oude wijk, maar het uitzicht maakt het de moeite waard.

New Sphinx Beer Bar

New Sphinx Beer Bar

Voor een echte ervaring van de lokale drinkcultuur ga je naar een bierbar zoals de New Sphinx. Elke avond komen gasten samen in de oude Egyptische bar om (veel) bier te drinken en tegen elkaar te schreeuwen over de oorverdovende livemuziek. Eten wordt hier ook geserveerd, maar de nadruk ligt zeker op de drankjes.

The 100 Beer Garden

The 100 Beer Garden

Liever een drankje buiten en genieten van de koele nachtlucht? Dan is de 100 Beer Garden een plek waar je kunt genieten. Met vele verschillende ambachtelijke bieren, trekt deze plek bierliefhebbers van over de hele wereld.

Kom hier met je vrienden en test de vele verschillende soorten ambachtelijk bier gemaakt door brouwerijen in Vietnam en probeer er wat heerlijk bar-eten bij.

7. De beste clubs in Hanoi

Wil je liever dansen en een echte feest sfeer hebben tijdens het uitgaan in Hanoi, bezoek dan één van de vele bars.

Hero Club Hanoi

Hero Club Hanoi

Stop voor een onmiskenbare sfeer bij Hero Club Hanoi. Stap binnen en laat je betoveren door de coole inrichting van oude propagandaposters en afbeeldingen van superhelden. Om het thema te behouden, staat de DJ-stand in een oude Sovjet-vrachtwagen.

De muziek varieert hier van Deep House en EDM tot R&B en hiphop. Omdat het op dit moment een van de populairste clubs van de stad is, werkt het regelmatig samen met Vietnamese en internationale artiesten voor nachten van eindeloos dansen op de tophits van de artiesten.

Hanoi Rock City

Hanoi Rock City

Voor een mix van cultuur en feesten is Hanoi Rock City de perfecte plek. Ze bieden een eclectische mix van DJ-avonden, live muzikanten, kunsttentoonstellingen en nog veel meer. Drankjes zijn hier een beetje duurder dan in andere clubs in Hanoi, maar de ervaring in Hanoi Rock City is uniek en super leuk. De menigte is een mix van Vietnamese en internationale artiesten, creatieven, expats en reizigers. Een avond hier is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.

8. Hanoi Opera

Hanoi Opera House 's nachts

Wil je meer chique uitgaan in Hanoi, kies dan voor dit hoogtepunt. Een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad, het Opera House verdient een bezoek, of je nu een show wilt zien of niet. Vooral ’s nachts, wanneer het prachtig is verlicht.

Hanoi Opera House binnen

Als je de binnenkant wilt zien, moet je een ticket boeken. Het is de prijs waard omdat het interieur mooi is en de shows die hier worden georganiseerd uitstekend zijn. Voorstellingen omvatten meestal opera, ballet, musicals en moderne dans. Zowel Vietnamese als internationale artiesten komen hier regelmatig optreden, dus kijk op de website van Opera House voor meer informatie over hun aankomende functies.

9. Geniet van street food

street food in Hanoi

Alleen omdat het laat wordt, betekent niet dat de kraampjes worden gesloten. Integendeel, tijdens het nachtleven in Hanoi zul je er nog veel meer zien opduiken, vooral in gebieden rond bars en clubs. Houd je ogen open voor street food verkopers die een grotendeels Vietnamese klantenkring trekken. Zo weet je zeker dat het eten authentiek en goed is.

Een hele leuke manier om de streed food scene van Hanoi te ervaren is met een tour. Met deze nachtactiviteit verken je samen met een lokale gids straten en kleine steegjes opzoek naar het beste eten. Zit tussen de locals op straat en observeer het nachtleven van hen.

10. De beste Sky Bar in Hanoi

Een andere leuke ervaring als je wilt uitgaan in Hanoi zijn de Sky Bars, ofwel een bar op het dak met een geweldig uitzicht.

Lighthouse Sky Bar

Lighthouse Sky Bar Hanoi

In de oude Hang Be Street vind je een van de nieuwste en meest stijlvolle rooftop bars van Hanoi: Lighthouse Sky Bar. Het bevindt zich op de bovenste drie verdiepingen van het fantastische hotel La Siesta Premium Hang Be en is een geweldige plek voor vele gelegenheden. Het terras is in de openlucht met zowel comfortabele loungebanken als barkrukken op de eerste rij. Dus je kunt ervoor kiezen om meer ‘achterin’ te relaxen of vooraan te zijn met de fantastische uitzicht over Hanoi.

Twilight Sky Bar

Twilight Sky Bar Hanoi

Twilight Sky Bar is een chique rooftop bar, gelegen op de top van het Hanoi La Siesta Central Hotel & Spa, dicht bij het Hoan Kiem-meer in de oude wijk. Met de bar op de achtste verdieping is dichtbij genoeg om de straten van de stad te voelen, maar hoog genoeg voor een fantastisch uitzicht op de skyline van de stad te en het nabijgelegen meer. Je kunt er heerlijke cocktails bestellen, samen met veel trappistenbier en een uitgebreid assortiment internationale wijnen. Er is ook een menu met Aziatische hapjes en meer vullende westerse gerechten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.