Vietnam in juni – Weer, evenementen & beste plekken om te bezoeken

Juni is nog steeds een goede maand om in Vietnam te reizen, ondanks het feit dat het qua weer een beetje gemengd is. Het centrum van Vietnam heeft nu piek temperaturen bereikt en blijft droog en helder. Het zuiden is nu midden in het natte seizoen met dagelijkse stortbuien te verwachten, meestal in de middag, terwijl het noorden ver in de zomermodus is met hoge temperaturen en regen de norm is. Bezoekersaantallen relatief laag en de stranden in centraal Vietnam beloven nog steeds veel zon. Trekking is minder aantrekkelijk, door meer regen die zich door de noordelijke bergen en centrale hooglanden verspreidt.

weer Vietnam juni

Weer Vietnam in juni

Weer in noord Vietnam

Hanoi, Halong Bay, Sapa, Ha Giang, Ninh Binh & Mai Chau
Het noorden van het land staat midden juni in de zomer, wat betekent dat je veel warm weer en regen kunt verwachten met af en toe een storm. De bergen in het noorden zijn ook erg nat, waardoor uitgebreide wandeltochten af te raden zijn.

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 29C
  • Regenval: 238mm

Weer in centraal Vietnam

Hoi An, Da Nang, Hue, Quy Nhon
Droge, zonnige dagen en blauwe luchten gaan door in het centraal Vietnam in juni. De stranden van Hoi An, Danang en Nha Trang zijn op hun best; verder naar het noorden, Hue geniet ook van mooi weer.

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 31C
  • Regenval: 42mm

Weer in zuid Vietnam

Ho Chi Minh City, Mui Ne, Mekong Delta, Phu Quoc, Dalat, Nha Trang
Het zuiden zit nu vol in het natte seizoen. Hoewel de buien iets zwaarder zullen zijn dan in voorgaande maanden, kun je nog steeds veel droge en heldere luchten zien overdag, aangezien de regen meestal in de late middag valt. Juni markeert het begin van het nestseizoen van de Groene Schildpad op de stranden van Con Dao. In de Centrale Hooglanden en Dalat in het westen neemt de regenval nog steeds toe, hoewel reizen nog steeds mogelijk is.

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 29C
  • Regenval: 331mm

Evenementen in juni

  • Summer Solstice Day (Tet Doan Ngo)

Tips voor reizen in december in Vietnam

Intro

Wat te doen en plaatsen om naartoe te gaan

Intro

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.